STERLIN
33,3180
DOLAR
27,4485
EURO
28,8444
ALTIN
1.614,87
BIST
8.477,86
SON DAKİKA
Kıbrıs sularında istilacı çizgili yılan balığı! – KIBRIS HABER
Araç sahiplerinin dikkatine! Kayıt ve muayene işlemleri hakkında duyuru – KIBRIS HABER
Telekomünikasyon Dairesi’nden duyuru! Bu bölgelerde 2 gün kesinti yaşanacak – KIBRIS HABER
Zorlu Töre, Ombudsman İlkan Varol ile görüştü! – KIBRIS HABER
16 yerde yangın, 1 milyon 276 bin 600 TL’lik hasar! – KIBRIS HABER
Bir tona yakın kaçak avokado ile yakalandı! – KIBRIS HABER
Ankara’daki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin kimliği belirlendi! – KIBRIS HABER
2023 Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu! – KIBRIS HABER
Denetimler sonucu ikamet izinsiz olan 6 kişi daha tutuklandı! – KIBRIS HABER
Ercan’da yakalandı! – KIBRIS HABER
2 hellim işletmesinin faaliyeti durduruldu! – KIBRIS HABER
Yeni yasama yılının ilk toplantısında Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre konuşma yaptı – KIBRIS HABER
Meclis’in yeni yasama yılı başladı! – KIBRIS HABER
Cani sürücü aracına bağladığı köpeği metrelerce sürükledi! – KIBRIS HABER
Kilise’nin çatısı çöktü! 7 kişi öldü, 30 kişi enkaz altında mahsur – KIBRIS HABER
Sıcaklıklar düşecek! – KIBRIS HABER
2 Ekim Döviz Kurları – KIBRIS HABER
“Yemlik Dane Mısır Üretim Projesi” kapsamında hasat yapıldı – KIBRIS HABER
Türkiye ve Azerbaycan’a skandal sözler! ‘Soykırım’ çıkışı taptı – KIBRIS HABER
27 yıl önce öldürülmüştü, sır perdesi aralandı! – KIBRIS HABER
2 yaşındaki çocuk pitbull saldırısında hayatını kaybetti! – KIBRIS HABER
Atatürk büstüne zarar veren şahıslar tutuklandı! – KIBRIS HABER
İzinsiz ikamet eden iki kişi daha tutuklandı! – KIBRIS HABER
“Sapkınlık gerçekten” dedirten görüntüler! – KIBRIS HABER
35 araç trafikten men edildi! – KIBRIS HABER
Gümrüğe beyan edilmemiş ürünler tespit edildi! – KIBRIS HABER
Gazimağusa’da uyuşturucu! – KIBRIS HABER
Trafik kazasında Zafer Akyurt ağır yaralandı! – KIBRIS HABER
Gıda denetim sonuçlarına göre Elma’da limit üstü kalıntıya rastlandı! – KIBRIS HABER
“Bölge artık yarı açık Maraş”! – KIBRIS HABER

Son bir haftada 25 yangın!

Son bir haftada 25 yangın!
CyborNFT
25.07.2022 19:23
0
A+
A-

PGM İtfaiye Müdürlüğü, ülkede son bir hafta içerisinde toplam 25 adet yangın ve 14 adet hususi servis olayı meydana geldiğini, yangınlar sonucu yaklaşık 388 bin 650 TL hasar olduğunu açıkladı…

PGM İtfaiye Müdürlüğü ayrıca, temizlik maksatlı olsa bile her türlü ateş yakmanın yasak olduğunu hatırlatarak, herhangi bir duman veya ateş belirtisi gören vatandaşlara itfaiye, orman ve polis birimlerinin yangın ihbar hatlarına ulaşmaları çağrısını da yineledi.

PGM-İtfaiye Müdürlüğünün 18-24 Temmuz tarihlerini kapsayan haftalık itfaiye raporuna göre ülkede meydana gelen 25 yangının muhtemel sebepleri arasında; söndürülmeden atılan sigara izmaritleri, oluşan kısa devreler, temizlik maksadıyla yakılan ateşin kontrolden çıkması, elektrik tellerinin birbirine çarpması, çöp kamyonu içerisindeki sönmemiş korların çöplüğe dökülmesi, mangaldan çıkan kıvılcımlar, araç içerisinde bulunan taşınabilir şarj cihazının aşırı ısınarak patlaması ve güneş ışınlarının kırık cam parçalarından geçerek kuru otları tutuşturması yer aldı.

Yangınların bölgelere göre dağılımı ise şöyle: Lefkoşa 6, Geçitkale 4, Girne 4, Gazimağusa 3, Güzelyurt 2, Gemikonağı 2, İskele 2, Yeşilköy 2,

CyborNFT

Çıkan bu yangınların 9’u sönmemiş sigara izmariti, 5’i kısa devre, 4’ü elektrik telleri, 3’ü temizlik amacıyla yakılan ateşin kontrolden çıkması ve diğerleri de sönmemiş korların çöplük alana dökülmesi, mangaldan çıkan kıvılcımlar, araç içerisinde bulunan taşınabilir şarj aletinin aşırı ısınarak patlaması, güneş ışınlarının kırık cam parçalarından geçerek kuru otları tutuşturmasından dolayı meydana geldi.

Yangınların çeşitlerine göre dağılımına ise şöyle: kuru ot ve çöp (4), anız (4), balya (4), bahçe (4), motorlu araç (3), çöplük (2), elektrik (2), ev (1) ve sair (1).

HUSUSİ SERVİS OLAYLARI

Hususi servis olaylarının ise, trafik kazası sonucu yola dökülen yağ üzerine kum atılarak yol güvenliğinin sağlanması, kuyu içerisine düşen keçi, koyun ve köpeklerin kurtarılması, aracın makine bölümü içerisinde mahsur kalan kedilerin kurtarılması, trafik kazası sonucu yangına karşı tedbir amaçlı akü başlarının sökülmesi, tıkalı olan yağmur suyu borusunun tazyikli su kullanılarak açılması ve hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma amaçlı devlet hastanesi morguna sevk edilmesi olduğu belirtildi.

Son bir haftadaki toplam 14 hususi servis olaylarının 11’i Lefkoşa’da, 1’i Gazimağusa’da, 2’si de İskele’de meydana geldi. Bu servislerin 7’sinin can kurtarma, 3’ünün yangına karşı tedbir alma, 2’sinin hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma amaçlı hastaneye sevkinin sağlanması ve diğer 2’sinin de yol güvenliğinin sağlanması olduğu kaydedildi.

“ZAMANINDA ALINAN TEDBİRLER, FELAKETİ ÖNLER”    

PGM–İtfaiye Müdürlüğü ayrıca “zamanında alınan tedbirler, felaketi önler” sloganıyla bir yazılı açıklamada yaparak, olası yangınların önlenmesi ve olası yangın tehlikelerine karşı alınması gereken bazı tedbirleri hatırlattı.

Açıklamada şöyle denildi:

“-01 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında, temizlik maksatlı olsa bile her türlü ateş yakmak yasaktır. Ateş yakmaya müsait olmayan alanlarda, yakılan ateşin kontrolümüz dışına çıkıp yangına sebep olabileceği unutulmamalıdır.

-Seyahat halindeyken, araçlarımızdan yol kenarlarına ve arazi içerisine sigara izmariti atılmamalıdır.

-Sigara izmaritlerinin tamamen söndüğünden emin olmadan, çöp bidonları içerisine ve yanabilecek madde veya malzemeler üzerine atmayınız.

-Tehlike teşkil eden trafo merkezi, elektrik direği, birbirine temas edebilecek elektrik telleri ve ayrıca kötü hava koşullarında elektrik tellerinin üzerine düşebilecek ağaç dalları gördüğünüzde, 188 Elektrik Arıza ihbar hattını aramanız önemle rica olunur.

-Araçlar, iş yerleri ve konutlarınızdaki elektrik tesisatlarında, aşırı yüklenmeden dolayı meydana gelecek olan kısa devreleri önlemek amacı ile elektrik tesisatlarınızın kontrolünü uzman kişilere zamanında yaptırınız.

-Araçlarınızın içerisinde, azami 2 kg kapasiteli kuru kimyevi toz tipi yangın söndürme cihazı bulundurulması ve bu cihazın kullanımının öğrenilmesi, yangının büyümesini ve çıkacak olası bir tehlikeyi önleyecektir.

-İş yeri ve konutunuzu herhangi bir yangın riskine karşı sigortalamanız, oluşacak maddi hasarı gidermenizde size yardımcı olacaktır.

-Herhangi bir duman veya ateş belirtisi gören vatandaşlarımızın hemen; 199 İtfaiye Yangın İhbar hattı, 177 Orman Yangın İhbar hattı veya 155 Polis İmdat hattına ulaşmaları önemle rica olunur.”

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.