SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sıla Usar İncirli; “Lefkoşa, kendi ayakları üzerine kalkacak” – KIBRIS HABER

Sıla Usar İncirli; “Lefkoşa, kendi ayakları üzerine kalkacak” – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
15.12.2022 15:51
0
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nı ziyaret etti…

CTP Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Dr. Sıla Usar İncirli, hayata geçireceği projeler hakkında Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Halil Bakkaloğlu ile yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi. Usar İncirli, LTB çatısı altında anne-çocuk sağlığı merkezi kuracaklarını; var olan ancak yetersiz kalan diğer sağlık hizmetlerini de geliştireceklerini söyledi. Diş Tabipleri Odası’nı ziyaretinde konuşan Usar İncirli, Lefkoşa’nın herkesin yaşamaktan gurur duyacağı, rahat edeceği bir şehir olmasını istediklerini söyledi. 

“LEFKOŞA, KENDİ AYAKLARI ÜZERİNE KALKACAK”
Lefkoşa’nın yollarının, kaldırımlarının, trafiğinin ve aydınlatmasının iyi olmadığına işaret eden Usar İncirli, “Benim yüreğim bunu kaldırmaz. Milletvekiliyken neden belediye başkanlığına aday olduğum soruluyor, nedeni Lefkoşa’ya bakınca ortaya çıkıyor” dedi. Tıp-İş’in ilk kadın başkanı olduğunu hatırlatan Usar İncirli, o dönemde, genç hekimlerin maaşlarının artırılması için önemli bir direniş yaptıklarını ve buna inanarak başardıklarını anlattı. Usar İncirli, “Bizi başarıya götüren hekimlik mesleğinin gücüdür” diye konuştu. Eğer hedefler doğruysa, imkansız gibi görünen işlerin bile başarılabileceğini anlatmak için bu örneği verdiğini kaydeden Sıla Usar İncirli, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yakın geçmişte yaşadığı mali kriz nedeniyle Lefkoşalıların beklentilerini “çöplerinin toplanması, çalışanların ödenmesi” seviyesinde tuttuğunu belirtti. Usar İncirli, “Biz beklentilerin bu kadar düşük olmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu beklentinin insanların hak ettiği hizmeti alabilmesi yönünde yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böylece Lefkoşa ayakları üzerine kalkacak bir şehir halini alacak” dedi.

SAĞLIKLA İLGİLİ PROJELER
Usar İncirli, projeleri hakkında Diş Tabipleri Odası üyelerini bilgilendirdi. LTB çatısı altında anne-çocuk sağlığı merkezi kuracaklarını, çocuk ve anne sağlık hizmetleri yanında çocuklara koruyucu sağlık hizmetleri, ebeveynlere çocuk yetiştirme hakkında bilgi vereceklerini kaydetti. Kreş ve etüt projesiyle kadınların ekonomik yaşama katılmalarını sağlayacaklarını ifade eden Usar İncirli, bunun ayrıca aileleri güçlendirici bir hizmet olacağını söyledi. Var olan yaşlı bakım, engelli bakım ve kronik hasta bakım hizmetlerinin dar kaldığını, bunları genişleteceklerini ve aktif yaşlanma konseptiyle yaşlı dostu bir şehir yaratacaklarını anlatan İncirli ayrıca başkentte caddelerin dönüşüm projeleri hakkında da bilgiler verdi. Usar İncirli, Lefkoşa’da kaldırımların yetersizliğine işaret ederek bunların öncelikleri olacağını söyledi.

Akacan The Mall

NEFES ALAN LEFKOŞA PROJESİ
“Nefes alan Lefkoşa” projesiyle DSÖ’nün önerdiği kişi başına düşen yeşil oranının çok gerisinde kalan Lefkoşa’yı yeşillendireceklerini vurgulayan Usar İncirli, atıl yeşil alanların düzenlenip yeşilleneceğini kaydetti. İncirli, yılda 5 bin fidan hedefiyle 4 yıllık süreyi 20 bin yeni fidan dikimiyle tamamlayacakları vaadinde bulundu. Usar İncirli, başkentte en az 10 park yapacaklarını, güvenliğini de sağlayacaklarını; kent içi entegre toplu ulaşım sistemi kuracaklarını, bu amaçla projelerin hazır olduğunu ifade etti. Karanlık bir şehrin belediye başkanı olmak beni çok endişelendirdiğini belirten Dr. Sıla Usar İncirli, göreve gelir gelmez, aydınlatmadaki sorunun ne olduğunu saptayıp gidermek için ilk iş olarak Kıb-Tek ile görüşeceğini bildirdi. Usar İncirli, “Bu konu yetkim dahilinde değil” sözünün kendisinden duyulmayacağını vurguladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.