SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Samsun’da Teknofest heyecanı

Samsun’da Teknofest heyecanıTürkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği Teknofest bu yıl Karadeniz Bölgesi genelinde Samsun …

Samsun’da Teknofest heyecanı
Akacan The Mall
26.08.2022 14:52
0
A+
A-

Samsun’da Teknofest heyecanı
Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği Teknofest bu yıl Karadeniz Bölgesi genelinde Samsun merkezli olarak gerçekleştiriliyor. 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihleri ortasında Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenecek şenlik teknoloji meraklılarını ulusal çabanın başladığı kentte bir ortaya getiriyor.

Milli Teknoloji Atılımı vizyonuyla, teknoloji geliştiren bir Türkiye için beş yıldır düzenlenen ve beşinci yılında milletlerarası bir boyut kazanan Teknofest, Türkiye Teknoloji Ekibi Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, ülkemizin ulusal teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel bölüm kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de ortalarında bulunduğu 101 kurumla birlikte gerçekleştiriliyor. Her yıl büyümeye, gücüne güç katmaya devam eden; dünyaca ünlü isimlerin konuk olduğu, altı gün boyunca teknoloji, bilim, havacılık-uçuş şovları, stantlar, doruklar, atölyeler, ödül merasimleri, sahne şovları, konserler ve etkinliklerle dopdolu, coşku ve heyecanın bir an olsun eksilmediği Teknofest’i milyonlarca kişi ziyaret ediyor. 

Türkiye’nin önde gelen kamu ve özel kesim firmalarının en inovatif eserlerini sergilediği fuar alanları, gökyüzünde heyecan ve adrenalinin bir an olsun eksilmediği şenlikte tamamı yerli üretim olan Ulusal Kanatlar’ın şov uçuşları, Akıncı Taaruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, Hürkuş, Atak Helikopteri, Gökbey Helikopteri, Aksungur ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ilişkin F-16 uçakları ile Solo Türk ve Türk Yıldızlarının mükemmel akrobasi uçuşları şenlik heyecanını doruklara taşıyor. Şenlik kapsamında düzenlenen Sahne Senin aktifliği gençlerin cümbüşüne ortak olurken, eğitici atölyelerde öğrenciler; bilim, teknoloji ve uzayla dolu bir serüven yaşıyor.

Akacan The Mall

Bu yıl şenlik kapsamında düzenlenen Refik Anadol “Makine Anıları: Uzay Sergisi”, bilim gösteriler, dikey rüzgar tüneli ve sanal gerçeklik tüneliyle de 6 gün boyunca ziyaretçilere dopdolu bir program sunuluyor. Statik stant alanında sergilenecek Bayraktar MİUS Kızılelma, Hürjet, Akıncı, F-16, F-4, AS-532 EuroCopter, T-38, CN-235 CASA (HVKK), CN-235 CASA, ATAK – II, Hürkuş, TB-2, AB 412, ANKA, Gökbey, Beli 429 ve MMU’yu ziyaretçiler yakından inceleme fırsatı bulurken, Teknofest Konserleri kapsamında ünlü sanatkarlar Kıraç, Zara, Uğur Işılak, Resul Dindar ve İlyas Yalçıntaş ile eğlenceli saatler yaşayacak.

“Teknoloji Yarışmaları” bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlendi. Yarışmalara        81 vilayet, 107 ülkeden 150 binin üzerinde kadro, 600 binin üzerinde iştirakçi müracaatta bulundu. Teknofest, ön eleme basamağını geçen gruplara 22 Milyon TL’nin üzerinde materyal takviyesi, yarışıp dereceye girmeye hak kazanan gruplara da 7 Milyon TL’nin üzerinde ödül veriyor. 

Teknofest’i ziyaret etmek isteyenler için www.teknofest.org web sitesi üzerinden online kayıt müracaatları da başladı. 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri ortasında Samsun Çarşamba Havalimanında gerçekleşecek olan TEKNOFEST Karadeniz’e ziyaretçi olarak katılmak isteyenler web sitesi üzerindeki formu eksiksiz doldurarak online kayıt yapabiliyor. 7 yaşın altındaki ziyaretçiler için kayıt mecburiliği bulunmazken, ebeveyn refakati ile şenliği ziyaret edebiliyor. Web sitesinden ayrıyeten okullar için de kayıt müracaatları yapılabiliyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.