SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Putin’den çok sert ‘Kuzey Akım’ açıklaması

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Kuzey Akım gaz boru çizgilerine düzenlenen taarruzların teknolojik gelişimi yüksek ülkeler tarafından gerçekleştirildiğini öne sürerek, “Devlet seviyesinde işlenen bir terör hareketi olduğu açık” dedi.

Putin’den çok sert ‘Kuzey Akım’ açıklaması
Akacan The Mall
15.03.2023 02:22
0
A+
A-

Putin’den çok sert ‘Kuzey Akım’ açıklaması
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Kuzey Akım gaz boru çizgilerine düzenlenen hücumların teknolojik gelişimi yüksek ülkeler tarafından gerçekleştirildiğini öne sürerek, “Devlet seviyesinde işlenen bir terör aksiyonu olduğu açık” dedi.

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Rus devlet televizyonuna Kuzey Akım boru sınırlarına düzenlenen taarruzlara ait açıklamalarda bulundu. Olayın aydınlığa kavuşması için soruşturma yapılması gerektiğini fakat batılı ülkeler tarafından bu soruşturmanın önüne geçildiğini söyleyen Putin, “Terör hareketinin gerçekleştiği yere girmemize müsaade vermiyorlarsa kendi soruşturmamızı yürütmek çok sıkıntı. Bunun bir terör aksiyonu olduğu artık kimseler için sır değil. Bunu artık herkes kabul etti bence. Üstelik bu, devlet seviyesinde işlenen bir terör aksiyonu olduğu açık, zira hiçbir amatör bu tıp aksiyonu gerçekleştiremez” dedi.

Gaz boru çizgilerine Ukraynalı sabotaj kümelerinin atak düzenlediği argümanlarını “saçmalık” olarak nitelendiren Putin, bu akınları lakin teknolojik yeterliliği olan ülkelerin gerçekleştirebileceğini savundu. Putin, “Bu tam bir saçmalık. Bu çeşit, bu şiddette, bu derinlikte patlamayı yalnızca uzmanlar yapabilir, üstelik muhakkak teknolojilere sahip bir devletin tüm gücüyle desteklediği uzmanlar” dedi.

Akacan The Mall

“BİR PATLAYICI DAHA BORU ÇİZGİSİNİN ALTINA YERLEŞTİRİLMİŞ OLABİLİR”

Danimarka tarafının Gazprom’a, boru çizgilerinin patlama yaşanan noktalarında inceleme yapması için onay verdiğini söyleyen Putin, Rus uzmanların farklı bulgulara rastladığını aktararak, “Gazprom uzmanları patlama alanından yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bir iğne tespit etti. Bu iğne, patlamanın meydana geldiği yere emsal bir yerin yakınında bulunuyordu. Yani boruların en hassas yeri olan boru ilişkisi yakınında yer alıyordu. Uzmanlarımız, bunun patlayıcıyı tetikleyen sinyali almak için bir anten olabileceğini düşünüyor. Argüman etmiyorum, ancak olabilir diyorum, bir patlayıcı daha boru sınırının altına yerleştirilmiş olabilir” dedi.

Başka bir bomba ihtimaline karşı ortak takım kurulması davetinde bulunan Putin, “Danimarka idaresinden tek başımıza yahut onlarla ortaklaşa, bu derinlikte çalışabilecek uzmanlardan küme oluşturarak gereken tüm araştırmaları yapmamamıza, elbette varsa bu bombayı etkisiz hale getirmeye müsaade vermesini istiyoruz. Lakin Danimarka idaresine yaptığımız müracaata düşünmeleri gerektiği istikametinde karşılık aldık. Uygun buldukları vakit bize yanıt vereceklerini söylediler. Bu türlü meçhul bir yanıt aldık” sözlerini kullandı.

“ABD, ALMANYA’YI İŞGAL ETMEYE DEVAM EDİYOR”

Avrupa ülkelerinin bağımsız siyaset yürütemediklerini öne süren Putin, “Bence Avrupalılar bağımsızlık, egemenlik ve ulusal çıkar genini kaybetti. Burunlarına yahut başlarına ne kadar çok vururlarsa o kadar eğilir ve daha geniş gülümserler. Bunu düzeltmek çok sıkıntı. Günümüzün başkanlarının jenerasyonu bu türlü. Ulusal çıkar içgüdüsünü kaybettiler” dedi.

ALMANYA’ya değinen Putin, Almanya’nın, ABD denetimi olduğunu söz ederek, “Sorun şu ki, Avrupalı siyasetçiler İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya’nın hiçbir vakit tam manasıyla hâkim bir devlet olmadığını açıkça söylediler. Sovyetler Birliği bir noktada güçlerini geri çekti ve ülkenin işgali manasına gelen bu aksiyonu sona erdirdi. Lakin bilindiği üzere ABD’liler için durum bu türlü değildi. Almanya’yı işgal etmeye devam ediyorlar” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.