SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Petrolde talep yeşilde rekabet artacak

Araştırma ve danışmanlık şirketi Wood Mackenzie, güç piyasasına dair 2023 yılı öngörülerini paylaştı. Buna nazaran, petrol talebinde artış beklenirken; karbon yakalama ve depolamanın ana akım haline geleceği ve gelişmiş ülkelerin rekabet edebilmek ismine ABD’yi takip ederek, yeşil güç adımlarının benzerini atacağı kaydedildi.

Petrolde talep yeşilde rekabet artacak
Akacan The Mall
25.12.2022 07:27
0
A+
A-

Petrolde talep yeşilde rekabet artacak
Araştırma ve danışmanlık şirketi Wood Mackenzie, güç piyasasına dair 2023 yılı öngörülerini paylaştı. Buna nazaran, petrol talebinde artış beklenirken; karbon yakalama ve depolamanın ana akım haline geleceği ve gelişmiş ülkelerin rekabet edebilmek ismine ABD’yi takip ederek, yeşil güç adımlarının benzerini atacağı kaydedildi.

Küresel çapta güç, kimya, metal ve maden bölümlerine ait araştırmalar hazırlayan danışmanlık şirketi Wood Mackenzie, güç piyasasına dair 2023 yılı öngörülerini bir raporla paylaştı. Buna nazaran, petrol talebinde artış beklenirken; karbon yakalama ve depolamanın ana akım haline geleceği ve gelişmiş ülkelerin ABD’deki The Inflation Reduction Act (IRA-Enflasyonu Düşürme Yasası) gibisi adımlar atarak, düşük karbonlu hidrojeni destekleyen yatırımlar yapacağı tabir edildi.

İŞ FIRSATLARI

Akacan The Mall

Raporda, 2022 yılının güce dair görüşleri değiştiren bir yıl olduğu kaydedildi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan güç krizinin global manada büyük bir yıkıma neden olduğu tabir edilirken; LNG, elektrik ve gaz fiyatlarının rekor düzeylere ulaştığı hatırlatıldı. Güç Geçişi Yöneticisi David Brown, ABD’nin liderlik ettiği düşük karbonlu güce geçiş sürecinin öteki ülkeler tarafından takip edileceğini söyledi ve “IRA ile sunulan sübvansiyonlar, dünya çapında şirketlerin yatırım kararlarını gözden geçirmelerini sağladı. IRA’da yer alan güneş ve rüzgâr gücüne dair dayanaklar, depolama, karbon yakalama ve düşük karbonlu hidrojen dayanağı birçok ülkedeki siyasetleri gölgede bırakır nitelikte. Başka ülkeler rekabette ayakta kalabilmek için ABD’deki benzeri teşvikleri getirmek zorunda kalacaklar. Bu elbet dünya için bir kazanım olacak ve yeni iş fırsatlarının yaratılmasını sağlayacak” değerlendirmesini yaptı.

KISITLAMALAR ETKİLİYOR

2022 sona ererken global petrol talebinin düştüğüne dikkat çeken Wood Mackenczie’den Ann-Louise Hittle ise yılın dördüncü çeyreği için talepte yıllık 1.2 milyon varillik keskin bir düşüş yaşanacağı öngörüsünde bulunarak şunları söyledi: “Ancak bu düşüş trendi kısa sürecek üzere görünüyor. Çin’deki kısıtlamaların hafifletilmesi ve petrokimya eserlerinin kullanımındaki artışla 2023 yılının tümünde petrol talebinin büyümesini öngörüyoruz.”

PROJELERE ENFLASYON ENGELİ

enerji projelerinde değerli bir evre olarak kabul edilen son yatırım karar sürecine yaklaşan petrol ve gaz tarafındaki projelerin, 2020’den bu yana onaylanan proje sayısına nazaran iki kat arttığını söyleyen Fraser McKay ise “Sermayeye, artan maliyet enflasyonuna ve projelerin uygulanmasına dönük telaşlar karar sürecine dair birtakım soru işaretleri yaratıyor. 2023 yılında başlamaya hazır yaklaşık 60 büyük çaplı projeden yalnızca 30’unun hayata geçeceğini düşünüyoruz” dedi.

LNG’DE YAVAŞLAMA BEKLENTİSİ

GAZ ve LNG Araştırmalarından Sorumlu Lider Yardımcısı Massimo Di Odoardo, savaşla birlikte LNG talebindeki artışın akabinde LNG mukavelelerinde yavaşlamalar görülebileceğine işaret ederek, “2022, yıllık 80 milyon tonluk mutabakatların imzalandığı ağır bir yıl oldu. 2023 yılında ise LNG talebinde yavaşlama bekliyoruz” dedi. Çin’deki LNG talebinin süreceğine dikkat çeken Di Odoardo, “ABD’de bağımsız oyuncular muahedeleri sürdürürken; Avrupa ise fiyatlandırmada yaşadığı soru işaretleri nedeniyle tedarik konusunda daha fazla taahhütte bulunmaktan kaçınabilir” yorumunda bulundu.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.