SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Özersay: İnanın ağırıma gidiyor, canım acıyor… – KIBRIS HABER

Özersay: İnanın ağırıma gidiyor, canım acıyor… – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
29.07.2023 23:39
0
A+
A-

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabından, Rum lider Nikos Hristodulidis ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ara bölgede Kayıp Şahıslar Komitesi’nin (KŞK) Antropoloji Laboratuvarı’nı ziyaretinde kalıntılar önünde fotoğraf çektirmelerini eleştirdi. Özersay ” Onlar bizim babalarımızın, amcalarımızın, dayılarımızın, akrabalarımızın ölmüş bedenlerinden geriye kalan CENAZELERİDİR.Bu kadar insani bir konuya çok daha İNSANİ BİR YERDEN BAKMAK ve EMPATİ YAPMAK çok mu zor?” ifadelerini kullandı.

Özersay “Lütfen en azından bundan sonra bu hassasiyete gereken özeni gösterin. Sizden bunu istemek en doğal hakkımız diye düşünüyorum…” dedi. 

Özersay’ın açıklaması şöyle: 

İnanın ağırıma gidiyor, canım acıyor…

Akacan The Mall

İki toplum lideri olarak Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kazı çalışmalarında bulunan kalıntıların önünde fotoğraf çektirmek zorunda mısınız Allah aşkına? Önünde durup poz verdiğiniz fotoğraf çektirdiğiniz kemikler, kafatasları ve dahası kalıntılar yüzyıllar önce kaybolmuş bir uygarlıktan geriye kalanlar değil ki! Onlar bizim babalarımızın, amcalarımızın, dayılarımızın, akrabalarımızın ölmüş bedenlerinden geriye kalan CENAZELERİDİR. Sizin sevdiklerinizin ölmüş bedeni önünde birileri fotoğraf çektirip basına verse ne hissederdiniz hiç düşündünüz mü? Bu kadar insani bir konuya çok daha İNSANİ BİR YERDEN BAKMAK ve EMPATİ YAPMAK çok mu zor?

Sayın Tatar ve sayın Hristodoulides’i şahsen tanırım, birlikte saatlerce aynı odalarda bulunduk, toplantılar yaptık, tartıştık, uzlaştık, çalıştık. Lütfen beni yanlış anlamasınlar. Kayıplar konusundaki bu ziyaretlerinde iyi niyetli olduklarından hiçbir şüphem yoktur. Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum kayıplarla ilgili çalışmaları incelemek için bu ziyareti yapmalarını olumlu ve doğru buluyorum ve destekliyorum. Öte yandan kayıplara dair antropolojik çalışmanın yapıldığı binanın önünde birlikte fotoğraf vermeleri, ortak açıklama yapılması ve çalışmaları yürüten bilim insanlarıyla fotoğraf vermeleri amaca fazlasıyla hizmet ederdi zaten. Fazlası, yani kayıpların kalıntıları önünde poz vermeleri ve fotoğraf çektirmeleri, bunun da basına servis edilmesi bizim gibi insanların içini burktu, canını acıttı.

Lütfen en azından bundan sonra bu hassasiyete gereken özeni gösterin. Sizden bunu istemek en doğal hakkımız diye düşünüyorum…

Not: Fotoğrafların o kısımlarını ben kesip çıkardım, sildim.

Πιστέψτε με, πονάει, πονάει… Αναρωτιέμαι οι ηγέτες των δύο Κοινοτήτων, γιατί έπρεπε να φωτογραφηθούν μπροστά στα λείψανα των Αγνοουμένων μας που βρέθηκαν στις ανασκαφές της Επιτροπής Αγνοουμένων, για όνομα του Θεού; Τα οστά, τα κρανία και πολλά άλλα, τα λείψανα των ανθρώπινων οστών στα οποία στέκεστε μπροστά και για τα οποία ποζάρετε για να βγάλετε φωτογραφίες δεν είναι τα λείψανα των νεκρών σωμάτων ενός πολιτισμού που εξαφανίστηκε πριν από αιώνες! Είναι τα λείψανα των νεκρών οι σοροί των πατέρων μας ,θείων μας και συγγενών μας.

Διερωτώμαι αν σκεφτήκατε ή αν μπορείτε να μπείτε στην θέση αυτών που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να νιώσετε πως ένιωσαν βλέποντας σας να ποζάρετε πάνω στα νεκρά λείψανα των αγαπημένων τους προσώπων, έχετε καταλάβει ότι είχατε πάει σε μια ΚΗΔΕΙΑ… Αν ήσασταν εσείς στην θέση των αγαπημένων προσώπων αυτών των ανθρώπων και ερχόταν κάποιος και έβγαζε φωτογραφίες μπροστά στο νεκρό σώμα του ανθρώπου που χάσατε και την έδινε στην δημοσιότητα πως θα νιώθατε ; Ναι είναι το ίδιο πράγμα… χρειάζεται ενσυναίσθηση ναι είναι ο ίδιος πόνος και είναι πολύ δύσκολο.. για όλους όσους έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα..να το ζουν αυτό.

Γνωρίζω προσωπικά τον κ. Τατάρ και τον κ. Χριστοδουλίδη, περάσαμε ώρες μαζί στα ίδια δωμάτια, κάναμε συναντήσεις, συζητούσαμε, συμφιλιωθήκαμε, διαφωνήσαμε, δουλέψαμε μαζί. Παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είχατε καλή πρόθεση στην επίσκεψή σας για το θέμα των αγνοουμένων μας προσώπων. Θεωρώ θετικό και σωστό που κάνατε αυτή την επίσκεψη από κοινού για να εξετάσετε τις μελέτες για τις Τουρκοκυπριακές και Ελληνοκυπριακές εξαφανίσεις Αγνοουμένων προσώπων και να υποστηρίξετε αυτή την προσπάθεια επιπλέον. Πιστεύω όμως ότι σωστότερο θα ήταν να το προσεγγίσετε με σωστότερο τρόπο, με φωτογραφίες μπροστά από το Κτήριο όπου γίνετε η Ανθρωπολογική μελέτη των εξαφανισμένων- Αγνοουμένων μας ανθρώπων, με μία κοινή δήλωση και λήψη φωτογραφιών με τους επιστήμονες μαζί, αυτούς που πραγματοποιούν τις μελέτες.

θα εξυπηρετούσε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

Θα ήταν προτιμότερο αυτό από το να ποζάρουμε μπροστά στα λείψανα των Αγνοουμένων μας και να τραβάμε τις φωτογραφίες που δυστυχώς είδαμε στην δημοσιότητα ..Πλήγωσαν ανθρώπους σαν εμάς.. Σας παρακαλώ τουλάχιστον να δώσετε προσοχή σε αυτή την ευαισθησία από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας να το ζητήσουμε αυτό από εσάς.

Σημείωση : Δημοσιεύω φωτογραφίες που έχουν αφαιρεθεί -αποκοπή τα οστά των λείψανων των αγαπημένων μας προσώπων!

Çevirisine Bak

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.