SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Okan Buruk’u küçümseyenler artık pişman | Jorge Jesus ‘global’ kıymetlerine dönmeli | Kuntz’un oyuncu tercihleri çok yanlışsız | Kazansa da kaybetse de Messi’yi konuşacağız

Okan Buruk’u küçümseyenler artık pişman | Jorge Jesus ‘global’ kıymetlerine dönmeli | Kuntz’un oyuncu tercihleri çok yanlışsız | Kazansa da …

Okan Buruk’u küçümseyenler artık pişman | Jorge Jesus ‘global’ kıymetlerine dönmeli | Kuntz’un oyuncu tercihleri çok yanlışsız | Kazansa da kaybetse de Messi’yi konuşacağız
Akacan The Mall
15.11.2022 07:37
0
A+
A-

Okan Buruk’u küçümseyenler artık pişman | Jorge Jesus ‘global’ kıymetlerine dönmeli | Kuntz’un oyuncu tercihleri çok yanlışsız | Kazansa da kaybetse de Messi’yi konuşacağız
Spor Toto Üstün Lig’in 14. haftası geride kalırken 28 gün sürecek Dünya Kupası ortasına girildi. Hürriyet Müellifleri Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda geride kalan haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Hürriyet Müellifleri Uğur Meleke, Fırat Aydınus, Mehmet Arslan ve Güntekin Onay, Futbol Kurulu’nda 14. haftanın müsabakalarını ve yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

1- Jesus, sürpriz Giresun yenilgisini kırmızı karta bağladı, “11 şahısla bizi yenemiyorlar” dedi. Fenerbahçe Teknik Yöneticisi haklı mı?

Akacan The Mall

UĞUR MELEKE: AKILCI VE MUTEDiL KONUŞUYORDU

Jesus’u tüm Türk spor kamuoyunda muteber hale getiren şey akılcı ve mutedil açıklamalarıydı. “Sadece küçük ekipler haftada 1 maç yapar” üzere bir vizyon ortaya koyduğunda bir Türk sporsever olarak ben harika takdir etmiştim, artık çok karşılaşma oynamaktan yakınması bir tezat oluşturdu. Tekrar geçtiğimiz hafta Michy Batshuayi’ye kart sonrası aklını kullanmasını gösteren hoca bu defa hakemden şikayetleniyor! Ali Koç aslında 4 yıldır kendi idaresinin aldığı kararlar dışında herkesi hatalı ilan ediyordu! Jesus’un farkı oyuna odaklanması, kulüp puanından, küresel vizyondan bahsetmesi idi. Bence Portekizli hoca kendisini farklı kılan pahalara dönmeli.

MEHMET ARSLAN: TAKIM DÜŞÜŞE GEÇMiŞTi

Farklı kazandıkları İstanbulspor maçı da dahil, Fenerbahçe’nin coşkulu futbolunda bir düşüş başlamıştı. Bu da doğal. Hiçbir ekip her hafta üstüne koyarak kazanamaz. Ben de Jesus ile tıpkı kanaatteyim. 11’e 11 kaybetmezdi Fenerbahçe. Dünya Kupası ortası sarı lacivertlilere ne kadar güzel gelecekse, tam da formunun doruğuna ulaşan G.Saray için birebir şeyi söylemek mümkün olmayacak.

FIRAT AYDINUS: OYUNCULAR GEREKSiZ KARTLAR GÖRMEMELi

Futbolun içinde olağan karşılanması gereken bir durum. Alışılmış ki maçın büyük bir kısmını eksik oynamak kolay değil ve eksik oynamak zorunda kaldığı koşullarda da farklı taktik ve planlara sahip olabilmek gerekiyor. Kaldı ki Sivasspor maçında da 10 kişi kalmış bir ekip olarak Jesus’un “her şartta kazanma felsefesi” tutmuştu. Bu maçta ise Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra Giresunspor hem diriydi hem de akıllı bir oyun sergiledi. Dahiliği ve deneyimiyle birebir Sivasspor maçındaki üzere farklı plan ve kurgu ön plana çıkıp bu maçta da galip gelebilirdi Fenerbahçe. Lakin bu sefer oyuncu değişiklikleri ve stratejisi tutmadı. Jesus, “11 şahısla bizi yenemiyorlar” diyorsa o vakit oyuncuları da gereksiz kartlar görerek kadrosunu eksik bırakmayacak.

GÜNTEKiN ONAY: CRESPO NEDEN 11’DE YOKTU?

Fenerbahçe’de son haftalarda fiziksek ve mental bir yorgunluk olduğu kesin ve 1 kişi eksik oynayıp da maç kazanmak kolay bir hadise değil. Ben temel Jorge Jesus’un hafta içi maç olmamasına karşın ekibin en dinamik oyuncusu Miguel Crespo’yu Sivas karşısında neden birinci 11’de oynatmadığını anlayamadım. Demek övgüler yazdırdığımız Jesus da tercih kusurları yapabiliyor. Ayrıyeten Arda Güler üzere bir muhteşem yetenek de gelişmek için daha fazla müddet almalı.

2- Haftanın maçında G.Saray gol oldu yağdı. Sarı kırmızılılar çok mu uygundu yoksa, o maça dek 8 gol yiyen Başakşehir çok mu berbattı?

GÜNTEKiN ONAY: iCARDi 2 HAFTADIR Şahane iŞLER YAPIYOR

Galatasaray son derece akılcı ve tesirli oynadı. Başakşehir’in geriden oyun kurma ve pasla çıkmadaki zaaflarını çok düzgün kullandı. İcardi ve Oliveira son derece tesirli oynadılar. Kerem de onlara katılınca ortaya büyük bir ofansif kalite çıktı. Başakşehir ise net bir halde çözüldü ve hezimet kaçınılmaz oldu. Galatasaray’da İcardi ligin üzerinde bir kalite ve 2 haftadır olağanüstü işler yapıyor. Dönemin birinci haftalarında, kısa mesleğinde 2 kupası bulunan Okan Buruk’a burun kıvırıp küçümseyenler de sanıyorum artık pişmandır.

UĞUR MELEKE: OKAN HOCA, KEREM’i KAZANDI YUNUS’U DA KAZANACAKTIR

Her iki faktörün de elbette bu spektaküler sonuçta rolü var lakin ben temel krediyi Galatasaray’a ve Okan Buruk’a verme taraftarıyım. 2 haftada 2 kritik maçta büyük ekip davranışı dersi verdi Okan Hoca. Hem Beşiktaş’a hem Başakşehir’e karşı yaptırdığı atak presle galibiyeti sonuna kadar hak etti. Ayrıyeten Kerem-Yunus’a Rashica-Barış alternatifi üreterek Kerem’i geri kazandı. Ben Yunus’u da kazanacağını düşünüyorum Okan Hoca’nın.

FIRAT AYDINUS: HEM BAŞAKŞEHİR ÇOK BERBATTI HEM GALATASARAY ÇOK İYİYDİ

Hem Başakşehir çok berbattı, hem Galatasaray çok yeterliydi. Fenerbahçe’nin Giresunspor’a konutunda kaybetmesinin akabinde iki kadronun da iştahının ve isteğinin artması gereken bir atmosfer oluştu. Ama bu motivasyon yalnızca Galatasaray lehine işledi. Bilhassa derbi başta olmak üzere son 2-3 haftadır yükseliş trendinde olan bir Galatasaray izleyebileceğimizi biliyorduk. Lakin öteki yandan da dönem başından itibaren hem ligde hem Avrupa’da övgü alan Emre Belözoğlu’nun ekibinin bu kadar yetersiz bir performans gösterme mümkünlüğünü, hele hele 7 gol yiyeceğini kimse hayal edemezdi.

MEHMET ARSLAN: 7-0’LIK GALiBiYET OKAN BURUK’UN ESERi

Galatasaray harika mi oynadı? Hayır. Hatta Beşiktaş derbisinde çok daha düzgün oynamıştı. Lakin Başakşehir maçında çok akıllı oynadı. Ne yaptı? Kendi yarı alanında o denli bir alan paylaşımı yaptı ki, kaliteli oyuncularıyla direkt rakip kaleye akarak, yıkılmaz denilen Başakşehir defansını paramparça etti. Şu bir gerçek ki, Okan Buruk haftalar geçtikçe oyuncularını daha güzel tanıyor ve onlardan azamî randımanı alıyor. Bu sonuç onun yapıtı.

3- Kuntz; Arda Güler, Emirhan ve Tayyip Talha üzere gençleri çağırırken Serdar Aziz ve Caner yeniden takım dışı kaldı. Siz nasıl buldunuz kadroyu?

FIRAT AYDINUS: AVRUPALILAR DA GENÇ YETENEKLERE BAHT VERiYOR

Bu tip hazırlık maçları hem genç oyuncuları ulusal ekibe kazandırma hem de ileride takımın daimi ve kıymetli adaylarının kimler olacağına dair bir kıymetlendirme sürecidir. Dört yıl sonraki Dünya Kupası’na katılma planımız çerçevesinde çalışmalar yapılacağını varsayarsak o gün prestijiyle Arda Güler 21, Emirhan İlkhan 22 ve Tayyip Talha Sanuç 26 yaşında olacaklar. 2022 Dünya Kupası’na katılacak kimi Avrupa ekiplerinin yaş ortalaması ve takımlarına dahil ettikleri en genç oyuncular bu bahiste gereğince ileti vermiyor mu? İngiltere: 24.8 (Jude Bellingham, 19 yaş). İspanya: 25.6 (Gavi, 18 yaş). Hollanda: 26.6 (Xavi Simons, 19 yaş). Almanya 26.7 (Moukoko, 18 yaş). Portekiz: 26.8 (Antonio Silva, 19 yaş). Fransa 27.3.

MEHMET ARSLAN: STEFAN KUNTZ’UN OYUNCU TERCiHLERi ÇOK DOĞRU

Cesaret eden, risk alan, geleceğe yatırım yapan kazanır. Bugün Stefan Kuntz’un tercihleri, yarının ulusal ekibinin temellerini atıyor. Bizim üzere kulüp sevgisi, ulusal kadro sevgisinin önüne geçen ülkelerde o kadroya, bu kulübe sempatik görünme derdi taşımıyor. Çok takdir ettiğim ulusal gruba emeği geçen birtakım oyuncuların ayrılma vakti zati geldi. Bir maç, iki maç kazanacağız diye gelecek riske edilmez. Çok yanlışsız tercih yapıyor Kuntz. Ve Hamit Altıntop.

UĞUR MELEKE: SAHi, BiR DE TiAGO ÇUKUR VARDI DEĞiL Mi?

Altıntop ve Kuntz’un ulusal grubun başındaki vazife müddetlerini değerlendirdiğimde ben esasen bir taktik, vizyon, ulusal kadro karakteri yahut yeni kazanılmış oyuncular değil içilmiş çaylar, vurulmuş masalar hatırlıyorum sadece! Emirhan İlkhan çok pahalı bir genç atlet. Beşiktaş’ta da harika oynadığı bir ay vardı. Ancak son 2 ayda Torino’da alana 1 dakika çıkıp A ulusal ekibe çağırılması enteresan oldu. Sahi, bir de geçtiğimiz aylarda A ulusal gruba çağırılan Tiago Çukur vardı değil mi?

GÜNTEKiN ONAY: SERDAR AZiZ, KUNTZ’UN UZUN VADELi TAKIMINDA YOK

Serdar Aziz son maç hariç güzel bir dönem geçiriyor. Lakin görünen o ki Stefan Kuntz’un uzun vadeli planlarındaki takım havuzunda yok. Arda Güler, Emirhan İlkhan ve Tayyip Talha Sanuç üzere gençlerin çağrılmasını olumlu buldum.

4- 2022 Dünya Kupası pazar günü start alacak. Turnuvanın kışın yapılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Favoriniz hangi ekip?

MEHMET ARSLAN: LiGLERiN ORTASINDA NEYiN KUPASI BU!

Komik bir Dünya Kupası. Komik zira mevsimi değil en başta. Futbola susadığımız yaz aylarında ilaç üzere gelirdi. Artık lig yarışlarının ortasında neyin kupası bu! Siz hiç heyecan duyuyor musunuz? Ben havasına bile giremedim daha. ‘FIFA’nın İç Yüzü’ diye bir belgesel var. Onu izlemenizi öneririm. İşte o vakit beni daha âlâ anlayacaksınız. Neyse favori konusuna gelince.. Kısaca söyleyeyim. Ya Arjantin ya da Brezilya.

GÜNTEKiN ONAY: ÇEKiŞMELi VE ÇOK FAVORiSi OLAN BiR TURNUVA OLACAK

Dünya Kupası’nın kışın oynanmasının tesirlerini 2023’de dönemin devamında göreceğiz. Çekişmeli ve çok favorisi olan bir turnuva olacak. Fransa, Brezilya, Arjantin, Portekiz ve Almanya, başkalarından daha güçlü. Danimarka her kadroya sürpriz yapabilecek potansiyelde. Genç ve ve atletik Almanya’yı da merak ediyorum. İngiltere de teknik yönetici Gareth Southgate’in düzgün bir antrenör olduğunu düşünmüyorum fakat takımda çok yetenekli oyuncuları var.

FIRAT AYDINUS: KAZANSA DA KAYBETSE DE MESSi’Yi KONUŞACAĞIZ

Dünya Kupası geleneği ismine sıra dışı olacağı kesin. Liglerde dönemin bitip, yaz aylarındaki dev heyecanın beklendiği günlerin tam tersine bir kupa yaşanacak. Bu motivasyona bizler girebildik mi sorusu yeniliğini korurken, oyuncuların çabucak konsantrasyon sağlamasını beklemek de sıkıntı. Halihazırda bilhassa Avrupa’nın 5 büyük liginde üst seviye maçlar, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi temposu, lokal kupalar nedeniyle takımlar yıpranıyor ve sakatlıklar yaşanıyorken, Dünya Kupası rehabilitasyon süreci tesiri mi yaratacak yoksa istikrarları düzgünce mi sarsacak, bekleyip göreceğiz. Her ülkede takım tartışmaları tekrar yaşanıyor lakin turnuva tekrar Messi üzerinden okunacak. Kıssa, 1.69’luk 35 yaşındaki kozmosun son 15 yıldaki Futbol ikonunun üzerinden yazılıp çizilecek! Kazansa da kaybetse de.

UĞUR MELEKE: ARJANTiN, BREZiLYA VE FRANSA OLAĞAN ŞÜPHELiLER

Sporcular hakikaten de en üst limitlerine kadar zorlandılar ve ortaya çok sayıda sakatlık çıktı maalesef. Bir daha bu türlü bir takvimde Dünya Kupası oynanacağını zannetmiyorum ben de. Arjantin, Brezilya ve Fransa olağan şüpheliler. Benim sürpriz adayımsa Luis Enrique’nin İspanya’sı. Tüm vakitlerin en düzgünü Messi’nin mesleğindeki tek eksik kupayı kaldırmasını çok isterim elbette.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.