SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

O stratejik kent Rusya’ya geçti

O stratejik kent Rusya’ya geçtiUkrayna hükümetinin Donbas için kilit değerde dediği Severodonetsk kenti Rus ordusunun eline geçti. Böylelikle …

O stratejik kent Rusya’ya geçti
Akacan The Mall
25.06.2022 07:24
0
A+
A-

O stratejik kent Rusya’ya geçti
Ukrayna hükümetinin Donbas için kilit değerde dediği Severodonetsk kenti Rus ordusunun eline geçti. Böylelikle Kiev’in, Lugansk bölgesindeki denetimi büyük ölçüde ortadan kalktı.

RUSYA’nın Ukrayna’ya açtığı ilan edilmemiş savaş dördüncü ayını geride bırakırken çatışmaların ağırlaştığı Donbas bölgesinde stratejik Severodonetsk kenti büsbütün Rus güçlerinin denetimi altına girdi.

ÇEKİLME KARARI

Akacan The Mall

Mayıs başından bu yana Severodonetsk kentini savunan Ukrayna ordusu, kentten çekilme kararı aldığını ilan etti. Donbas’taki Lugansk bölgesi fevkalâde hal valisi (OHAL) Sergey Gayday, çekilme kararı alındığını ilan ederek, “Severodonetsk kentini düşmana teslim etmemek için daha fazla direnmemizin manası kalmadı. Mevzilerimiz Rusların ağır topçu ateşi ve bombardımanı sonucunda yerle bir edildiği için birliklerimizin burada kaldıkları her gün yalnızca daha fazla can kaybı vermemiz manasına geliyor. Bu yüzden kentten büsbütün çekilme kararı aldık. Düşmana daha donanımlı yeni savunma sınırında direniş göstermek üzere geri çekiliyoruz” dedi.

AĞIR BOMBARDIMAN

2014 yılında ayrılıkçı Lugansk bölgesinin süreksiz başşehri ilan edilen Severodonetsk kenti dün resmen el değiştirirken, çatışmalar Donetsk ırmağının karşı yakasında yer alan Lisiçensk kasabasına taşındı. Severodonetsk örneğinde olduğu üzere bu kasaba da üç günden bu yana Rus birlikleri tarafından uzaktan ağır ateşe tutuluyor. Obüs topları, havadan bombardıman ve Grad füze sistemlerinin yanı sıra Rus kuvvetleri, Viyana Konvansiyonu ile kullanımı yasaklanan TOS-1 termobarik füze sistemini de kasabaya karşı kullanıyor. Severodonetsk’ten sonra Lisiçansk kasabasının da önümüzdeki günlerde Ruslar tarafından ele geçirilmesinin akabinde, Rus birliklerinin Donetsk bölgesinde yer alan Slavyansk ve Krematorsk kentlerine yönelmeleri bekleniyor.

LAVROV’DAN BARIŞ MESAJI

Bu ortada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, barış görüşmeleri hakkında yeni açıklama yaptı. Lavrov, “Savaşı sona erdirmek Kiev idaresinin elinde. Top onların alanında. Bizim Rusya olarak Ukrayna idaresinden hangi taleplerimiz olduğunu onlar çok âlâ biliyor. Bizim kurallarımızla masaya oturmayı kabul etmeleri halinde kısa müddette savaş sona erecektir” sözlerini kullandı.

JOHNSON: RUSYA’YA BOYUN EĞERSEK DAHA BERBAT OLUR

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un “toprak karşılığında barış” manasına gelen açıklamasına İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan reaksiyon geldi. Ruanda ziyareti sırasında Guardian gazetesine konuşan Johnson, “Rusya’nın saldırganlığına mutlaka taviz vermemek gerek. G7 ülkeleri ve NATO’nun Madrid tepesinde müttefiklerimize bunu anlatacağız. Avrupa ülkeleri Ukrayna idaresine baskı yaparak ‘kötü barışı’ savunmamalı. Ukrayna’dan topraklarını kaybetmesi kıymetine Rusya ile ateşkese varması istenmemeli. Avrupa’da bunun zıddını düşünenler varsa derin yanılgı içerisindeler. Ukrayna’da istediğini alan Putin Rusya’sı durmayacak. İleride çok daha tehlikeli ihtilafların fitili, Ukrayna’da ateşlenmiş olacak” açıklamasını yaptı.

MACRON: ADAYLIK STATÜSÜ SİYASİ BİR JEST

AVRUPA Birliği’nin (AB) Ukrayna’ya adaylık statüsü vermesi yapılan teknik değerlendirmelerden fazla savaş ortamının da tesirli olduğu, duygusal yanı ağır basan bir boyuta sahip. Kararın teknik mi siyasi temelli mi olduğu da Brüksel kulislerinde tartışılan bir bahis. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, kararın siyasi bir ileti olduğunu net halde lisana getirdi. Macron, “Moldova ve Ukrayna için bu durum açıkça ortamla irtibatlıdır ve evet, bu siyasi bir bildiridir, bunu büsbütün kabul ediyorum” dedi. (Güven ÖZALP/BRÜKSEL)

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.