SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

O kelamlar Atina’da paniğe yol açtı

O kelamlar Atina’da paniğe yol açtıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Efes-2022 Tatbikatı’nda Yunanistan’a yaptığı ikazlar, hükümetin …

O kelamlar Atina’da paniğe yol açtı
Akacan The Mall
11.06.2022 07:26
0
A+
A-

O kelamlar Atina’da paniğe yol açtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Efes-2022 Tatbikatı’nda Yunanistan’a yaptığı ikazlar, hükümetin serinkanlı görünme uğraşlarına karşın Atina’da panik tesiri yarattı. Yunan başşehrinde Ege’de ‘sıcak olay’ yaşanması ihtimaline dair kaygı düzgünce arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ege adalarının Yunanistan tarafından silahlandırılmasına dair ikazlarına toplumsal medya hesabında Yunanca yer vermesi de, Yunanistan’da kaygı kaynağı oldu. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik ikazlarından saatler sonra, Atina Sanayi ve Ticaret Odası’ndaki konuşmasında, “Tecrit edildikçe öfkelenen ve ne yapacağı evvelce kestirilemeyen bir komşumuz var. Vakit birlik içinde olma zamanıdır” dedi.

Kiriakos Miçotakis

Akacan The Mall

AB’YE ŞİKÂYET EDECEK

Miçotakis, Yunan “FM 100” radyosundaki demecinde ise “Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci” (GDAÜ) Zirvesi’nin yemek davetine katılmak üzere dün akşam Selanik’e gelmesi beklenen Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve birebir toplantıya katılan Avrupa Birliği (AB) Kurulu Lideri Charles Michel’e bir sefer daha Türkiye’yi şikâyet edeceğinin sinyallerini verdi. Yunan siyasi partileri de Erdoğan’ın ikazları ile ilgili olarak,  hükümetin yanında yer alan açıklamalar yaptılar.

Yunanistan Ege adalarını silahlandırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efes-2022 Tatbikatı’nda Atina’yı uyardı.

YUNANCA İHTAR ENDİŞELENDİRDİ

Erdoğan’ın, Yunanistan’a ihtarlarına toplumsal medya hesabında Yunanca da yer vermesi, Atina’da “Acaba bunu neden yaptı” sorusuna yol açtı. Yunan medyasında, “Herhalde, daha yeterli anlamamız için” formunda yorumlar yapıldı. Tıpkı mevzuda Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yanis İkonomu, “Başkan Erdoğan’ın, Yunanca’yı kullanmayı tercih etmesi dikkat cazip. Yunan lisanı, mantığın, hürriyetin ve hukukun lisanıdır. Türkiye’nin seçtiği taktik ise bunlardan hiçbirine uymuyor” savında bulundu.

ÇİPRAS’TAN TÜRKÇE MESAJ

Aleksis Çipras

Ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon’un (SYRİZA) başkanı, eski Başbakan Aleksis Çipras ise toplumsal medya hesabında Türkçe, “Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. O halde kışkırtmalara son verelim ve memleketler arası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize yanıt çok milliyetçilik değildir” diye yazdı. Bu ortada, Yunanistan Kara Kuvvetleri Kumandanı Haralambos Lalusis, Mora (Peloponez) yarımadasının Kalamata kentinde düzenlenen bir aktiflikte “Yunan ordusu bugün her zamankinden daha güçlüdür. Egemenliğimizi, egemenlik haklarımızı muhafazaya ve her türlü tehdide karşı koymaya hazırız. Korkmayın, rahat uyuyun” dedi.

‘İKİ YILDA ÇOK GÜÇLENDİK’

Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos ise dün Ta Nea gazetesinde yayınlanan demecinde, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin, Doğu Akdeniz’de 2020’de yaşanan “Oruç Reis” krizine kıyasla daha güçlü olduğunu öne sürdü. Panayiotopulos şunları söyledi: “Bu mühlet içinde güçlü müttefikler ile (ABD ve Fransa’yı kastediyor) savunma işbirliği muahedeleri imzaladık. Yeni silah siparişleri verdik, kimi mevcut silahların modernizasyonu için de muahedeler sağladık. Fransa’dan 24 adet Rafale savaş uçağı, rekor müddette Yunanistan’a teslim edilmeye başlandı. 6 uçak geldi, 6’sı da yıl sonuna kadar gelecek. F-16’ların modernizasyonu sürüyor. Romeo tipi birinci helikopterler de gelecek. Fransa’ya 3 adet Belharra tipi fırkateyn siparişi verdik. Torpil ve füzeler de alıyoruz. Somut işler yaptık ve devam ediyoruz.”

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de düzenlenen Efes-2022 Tatbikatı’nda kıymetli açıklamalar yapmıştı. Konuşmasında Yunanistan’a reaksiyon gösteren Erdoğan, “Bir kere daha Yunanistan’ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, milletlerarası antlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Latife yapmıyorum, önemli konuşuyorum. Aklını başına al. Kendine gel. Bu millet kararlıdır, bir şeyi söylerse arkasını da takip eder. Doğu Akdeniz’de ülkemiz anakarasına 2 kilometreden daha az, Yunanistan’a ise 600 kilometreden daha fazla uzaklıktaki Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talep etmenin manasını memleketler arası topluluğun takdirine bırakıyoruz. Gayri askeri statüdeki adaların çeşitli tatbikatlara dahil edilerek NATO ve üçüncü taraf ülkelerin de bu hukuksuzluğa alet edilmeye çalışılması, sonu felaketle bitecek bir uğraşın ötesinde manaya sahip değildir. Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor” diye konuşmuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.