SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Mesken sahibi yüzde 191 artırım istiyordu, konutu çürük çıktı! Kiracısına “Evden çıkma” diye yalvarmaya başladı

Kira artışlarına yönelik mesken sahiplerinin haksız davranışlarına bir yenisi daha eklendi. Konut sahibi gebe kiracısını yasal olmayan yüksek artırıma mahkum etmeye çalıştı. Başarılı olamayınca tahliye davası açıldı. Mahkeme ertelendi ve bu sırada binaya çürük raporu verildi. Kiracı tahliye etmek isteyince de konut sahibi “Çürük binada ben mi oturacağım, çıkamazsınız” dedi.

Mesken sahibi yüzde 191 artırım istiyordu, konutu çürük çıktı! Kiracısına “Evden çıkma” diye yalvarmaya başladı
Akacan The Mall
04.04.2023 07:41
0
A+
A-

Ev sahibi yüzde 191 artırım istiyordu, meskeni çürük çıktı! Kiracısına “Evden çıkma” diye yalvarmaya başladı
Kira artışlarına yönelik konut sahiplerinin haksız davranışlarına bir yenisi daha eklendi. Konut sahibi gebe kiracısını yasal olmayan yüksek artırıma mahkum etmeye çalıştı. Başarılı olamayınca tahliye davası açıldı. Mahkeme ertelendi ve bu sırada binaya çürük raporu verildi. Kiracı tahliye etmek isteyince de mesken sahibi “Çürük binada ben mi oturacağım, çıkamazsınız” dedi.

Kiracı ve mesken sahipleri ortasındaki yeni tartışmaya bir yenisi daha eklendi. Uzun müddettir yasal olmadığı halde kirayı yasa dışı tekniklerle artırmak isteyen konut sahibi, konutu çürük çıkınca kiracısına muhtaç kaldı.

2022 yılında Şubat ayında 2400 liraya oturulan konutun artırım vakti geldiğinde yasal olmadığı halde yüzde 191 artırım ile 7000 lira kira talep eden konut sahibi kendi kurduğu tuzağa düştü. Mağdur olan ve yasal artırımın üstünde kira ödemeyi teklif eden kiracı A.B. ile gebe eşi, mesken sahibi Ş.R.Z.’ye yüzde 108 oranında artırımlı olarak 5000 lira kira ödeyebileceklerini belirtti. Lakin mesken sahibi Ş.R.Z bunu kabul etmeyip yasa dışı davranarak 7 bin lira istemeye devam etti.

Akacan The Mall

Ev sahibi Ş.R.Z. istediği kirayı alamayınca gebe olan kiracıyı meskenden çıkartmaya zorladı. Ş.R.Z. “Eve ben taşınacağım, meskeni boşaltın” dedi ve sonrasında A.B.’nin üst katında oturan ağabeyine “Ben kiracılarla muhatap olmam, beni pişman etmeyin” dedirterek tehdit etmeye başlattı.

ŞANTAJ VE TEHDİT İLETİLERİ ATTI

Kiraya yasa dışı sistemlerle istediği artış yapılmayınca mesken sahibi Ş.R.Z telefon ve SMS ile tehditler savurmaya devam etti.

DAVA AÇILDI

Kiracı A.B. ile mesken sahibi Ş.R.Z. ortasında dava konusu ortaya çıktı. Ş.R.Z açtığı davada kiranın yasa dışı halde artırılmasını talep etti ve mahkeme Temmuz 2023 tarihine ertelendi. Bu ortada hakim, karar gününe kadar mesken sahibi ve kiracının anlaşabileceğini de belirtti. Kiracı A.B. konut sahibi Ş.R.Z.’ye 6 bin lira kira ödemeyi de talep etti. Bu teklifi Ş.R.Z yeniden reddetti ve 7 bin lira istemeye devam etti.

KİRACIYI YILDIRMAK İÇİN DAİMA KONUTA EMLAKÇI GETİRDİ

Kiracıların yasal haklarını kullanıp artış yapmaması nedeniyle kiracılarını yıldırmak isteyen Ş.R.Z. konutu satışa çıkardığını sav ederek emlakçılar aracılığıyla daima konuta müşteri gönderip meskeni göstertmeye başladı.

DAVA SÜRERKEN BİNA ÇÜRÜK ÇIKTI

Kiracı A.B. ile mesken sahibi Ş.R.Z. kira konusunda anlaşamadığı dava periyodunda binaya denetlemeciler geldi ve binadan alınan örnekler sonucunda binaya çürük raporu verildi ve oturulamayacağı belirtildi.

ÇÜRÜK ÇIKINCA MESKEN SAHİBİ OTURMALARINI İSTEDİ

Konut çürük çıkınca Kiracı A.B. daha inançlı bir konuta taşınmak için kiralık daire arayışına girdi. Kısa müddette konut bulan A.B. konut sahibi Ş.R.Z’yi arayarak konutun çürük raporlu olduğunu, oturulamayacağını, bu nedenle boşaltacağını belirtti. Konut sahibi Ş.R.Z ise kontratlarının Temmuz ayına kadar devam ettiğini ve konuttan çıkamayacaklarını, çıkarlarsa hem geriye dönük kira tespit davası açacağını hem de Temmuz’a kadar olan müddetin de fiyatını talep edeceğini belirtti. Bina boşalmaya başlayınca gelirinden olacağını anlayan Ş.R.Z. “Çürük çıkmasa oturmaya devam edecektiniz değil mi? Çürük meskende ben mi oturacağım” diyerek de kiracılarını can ve mal güvenliğini hiçe sayarak meskenden çıkmamaları konusunda ikna etmeye çalışmaya başladı.

Ayrıca kiracının verdiği depozitoyu da iade etmekten imtina eden mesken sahibi Ş.R.Z. depozitoyu iade etmemek için elinden geleni yapacağını da belirtti.

ÇÜRÜK RAPORLU BİNADA OTURAN KİRACILAR DİKKAT

Oturulan konuta çürük raporu verilirse kira kontrat periyodu sonuna kadar oturmak zorunda kalınmıyor. Hizmet alınan malın kusurlu çıkması nedeniyle kiracılık durumu sonlandırılıp, mukavelenin sonuna kadar olan ödeme taahhütü sona erip depozitonun da kiracıya verilmesi gerekiyor.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.