SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Mehmet Güneş: Sarsıntıya tesiste yakalandık, ‘ben sallıyorum’ dedim lakin düş görüyordum

Spor Toto 1’inci Lig takımlarından Malatyaspor’un 16 yaşındaki oyuncusu Mehmet Güneş, futbolculuk hayallerini yaşarken, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen sarsıntı felaketi mesleğine ağır ve her vakit hatırlayacağı bir orta vermesine neden oldu.?

Mehmet Güneş: Sarsıntıya tesiste yakalandık, ‘ben sallıyorum’ dedim lakin düş görüyordum
Akacan The Mall
07.04.2023 10:52
0
A+
A-

Mehmet Güneş: Sarsıntıya tesiste yakalandık, ‘ben sallıyorum’ dedim lakin düş görüyordum
Spor Toto 1’inci Lig takımlarından Malatyaspor’un 16 yaşındaki oyuncusu Mehmet Güneş, futbolculuk hayallerini yaşarken, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen sarsıntı felaketi mesleğine ağır ve her vakit hatırlayacağı bir orta vermesine neden oldu.?

Malatyaspor tarihinin en genç oyuncusu unvanını eline geçiren Güneş, zelzele öncesi ve sonrasında yaşadıklarını Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.

6 yaşında okul grubunda oynadığı bir maçta keşfedilen ve daha sonra amatör bir grubun altyapısına geçiş yapan Güneş, 15 yaşına geldiğinde ise Malatya’ya geldi. Gaziantep’teki antrenörlerinin önerdiği Malatyaspor’da da çıktığı idmanlarda kendisini gösteren genç oyuncu, 15 yaşındayken 18-19 yaş kümesiyle birlikte çalıştı. Güneş, lisansının çıkarılması için yaşadığı süreci, “Ailemi aradılar lisansımı çıkarmak için. Ben de o yaşlarda ailemi bırakıp gidemedim. Korkuyordum ailemden farklı kalmaktan. Bana takviye oldular ve Malatya’ya gittim. 1 hafta kaldım lakin ailemden farklı yapamıyordum. Kulüpteki ağabeyler ve antrenörler çok dayanak oluyorlardı lakin ben yapamadım ve meskene döndüm. Daha sonra ise yüreğimi topladım ve futbolcu olacaksam bu zorluklara katlanmam gerektiğini anladım. Malatya’ya tekrar gittiğimde tekrar ağladım lakin ayakta durmaya çalıştım. Bu sene A ekipte 2 maça çıktım. Çaykur Rizespor deplasmanından dönüşümüzün sabahında zelzele oldu” kelamlarıyla anlattı.

Akacan The Mall

Malatyaspor TARİHİNİN EN GENÇ OYUNCUSU OLDU

28 Mart’ta oynanan Eyüpspor müsabakasında sonradan oyuna girerek birinci kere profesyonel düzeyde bir maça çıkan Mehmet Güneş, Malatyaspor tarihinin en genç oyuncusu unvanını eline geçirdi. Sarsıntıdan ötürü şu anda Malatyaspor ile idmanlara çıkamayan genç oyuncu, yaşadığı şiddetli süreci şu sözlerle anlattı:

“3 ay idmansız kalmak ve maç yapmadan bu süreyi geçirmek çok makûs bir şey. Diğer kentlerdeki arkadaşlarımın altyapı maçlarını izliyorum. Bu duruma üzülüyorum ve yalnız kalıyorum. Önümüzdeki yıl inşallah Yılmaz hocayla birlikte uygun şeyler yapacağımı düşünüyorum. Yılmaz hoca bana çok güveniyor, âlâ yerlere geleceğimi düşünüyor. Ben de onun itimadını boşa çıkarmamak istiyorum. Şayet bir kadro yalnızca idmanlara çıkmam için çağırsa bile giderim zira kadro ile çalışmak değişik.”

“PROFESYONEL MUKAVELE İMZALADIM LAKİN TFF MALATYA BİNASI AĞIR HASARLI”

4 Mart’ta oynanan Çaykur Rizespor maçının akabinde profesyonel mukavele imzalayacağını fakat sarsıntının bu durumu etkilediğini belirten Güneş, sarsıntının akabinde ise profesyonel mukaveleye imza attığını söyledi. Güneş, “Ben profesyonel kontratımı imzaladım lakin TFF Malatya binası ağır hasarlı olduğu için gecikti. Zelzeleden evvel imzalayacaktık, her şey hazırlamıştık. Yılmaz hoca da liderle konuşmuştu. Zelzele olduğu için zelzeleden sonra imzalamak durumunda kaldık” diye konuştu.

“DEPREME TESİSLERDE YAKALANDIK, GÜÇ BİR SÜREÇTİ”

Deprem felaketine kulüp tesislerinde yakalandıklarını aktaran Güneş, “Uyuyorduk. Arkadaşım uyandı ve sarsıntı oluyor dedi. Ben de ’ben sallıyorum’ dedim fakat o anda düş görüyordum. O denli dedikten sonra ısıtıcı ve televizyon yere düştü. O sırada herkes kaçtı. Bizim için güç bir süreçti. Bina yıkılmadı ancak ağır hasarlı” tabirlerini kullandı.

“DEPREM GÜNÜ YILMAZ HOCA MÜSAADE VERMİŞTİ”

“Deprem günü hakikaten çok kötüydü” diyen Güneş, “İki zelzele birden yaşadık. Kent yıkılıyor diye düşündük. Yılmaz hoca o gün müsaade vermişti. Allah’tan birden fazla futbolcu yoktu. Kentte meskeni olan futbolcular vardı ve onlar da hasar görecekti. Ahmet Eyüp abim, vefat etti. Çok üzüldük nitekim bu duruma” halinde konuştu.

“İLK FORMAMI VE BİRİNCİ PRİMİMİ DEPREMZEDELER İÇİN BAĞIŞLADIM”

Yaşanan zelzele felaketinin kendisini futbola daha çok bağladığını ve uygun yerlere gelerek depremzedelere daha fazla takviye olmak istediğini belirten Güneş, “Eyüpspor maçında 6 bin lira prim almıştım. Benim birinci primimdi. Bunu depremzedeler için bağışladım. Ayrıyeten birinci maçta giydiğim formamı da 2 bin 500 TL’ye açık artırma ile sattım. Formayı geri alan kişi de bana formayı geri armağan etti” dedi.

“SABAH 6’DA HABER GELDİ, A KADRO KADROSUNDASIN DEDİLER”

28 Mart’ta U19 Üstün Ligi’nde Bursaspor ile deplasmanda oynadıkları maçta gol atan Güneş, sabah Malatya’ya döndüğünde Eyüpspor maçı için A ekip takımına alındığını öğrendiğini belirtti. Güneş, o anları, “Bana sabah 6’da haber geldi. Ben çok yorgundum lakin bir anda kendime geldim. Daha sonra kulüpteki ağabeyimiz, yanına çağırdı ve formamı bastırdık. Formamı görünce daha da heyecanlandım. Yedek kulübesinde oturuyordum bir anda bana, ’Kalk, oyuna gireceksin’ dediler. Tribünlerden de baya takviye geldi. Isındım, Yılmaz hoca çağırdı. ’Sana güveniyoruz, sonuna kadar arkandayız’ dedi. 2-1 öndeydik, kırmızı kart yemiştik ve beni aslında güç bir durumdayken oyuna aldı. Ben de çok şaşırdım. Elimden geleni yaptı. 

Stilini Real Madrid forması giyen Federico Valverde’ye benzeten Güneş, Türkiye’de ise Kasımpaşa forması giyen Mounir Chouiar’ın tarzını çok beğendiğini belirtti. 86 numaralı formayı tercih etmesinin sebebini ise 16 yaşındaki oyuncu, “1986 annemin doğum tarihi. O yüzden bu numarayı seçtim. Her vakit da aklımdaydı. Hayalime de kavuştum. Seneye de 17 numarayı giymek istiyorum zira o numarayı beğeniyorum” diye konuştu.

MENAJERİNİN GÜNEŞ’E İNANCI TAM

Mehmet Güneş’in menajerliğini yapan Ahmet Korkmaz da genç oyuncunun âlâ yerlere geleceğine son derece emin. Güneş’in çok yetenekli olduğunu belirten Korkmaz, sarsıntı felaketi nedeniyle kulübüyle egzersizlere çıkamayan oyuncuyu her gün özel bir biçimde çalıştırıyor. Antalya’da kumda idman yaptırarak oyuncusunun fizikî açıdan geri kalmamasını sağlayan Korkmaz, Güneş’e sarsıntı felaketinin ruhsal tesirini unutması için de takviye oluyor. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.