SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Marc Bartra: Trabzonspor’a vakit geçirmeye gelmedim

Marc Bartra: Trabzonspor’a vakit geçirmeye gelmedimTrabzonspor’un savunma oyuncusu Marc Bartra, değerli projeye geldiğinin farkında olduğunu …

Marc Bartra: Trabzonspor’a vakit geçirmeye gelmedim
Akacan The Mall
28.09.2022 12:37
0
A+
A-

Marc Bartra: Trabzonspor’a vakit geçirmeye gelmedim
Trabzonspor’un savunma oyuncusu Marc Bartra, değerli projeye geldiğinin farkında olduğunu belirterek, “Çünkü şampiyonluklar, muvaffakiyetler kazanmak için buradayım. Yanlışsız adreste olduğumu düşünüyorum” dedi.

Trabzonspor’un savunma oyuncusu Bartra, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, Kayserispor maçı hazırlıkları öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İspanyol oyuncu, bir geçiş süreci yaşadığını belirterek, “Başka ligden geldim, adapte olmaya çalışıyorum, vakit gerekir. Bu lige geldiğimde geçişlerin çok fazla yapıldığını, boş alanların olduğunu gördüm. Bu da münasebetiyle hem savunma yaparken hem dü atak ederken faulle kartla sonuçlanabilecek aksiyonlara sebebiyet verebiliyor” dedi.

Geldiği birinci andan itibaren çok kısa müddette çok fazla maç oynadıklarını belirten Bartra, “Ben de ligi, grup arkadaşlarımı, rakiplerimizi daha yeterli tanıyacağım. Ligi daha güzel tanıma fırsatı bulacağım. Birinci maçlarda geçiş sürecinden kaynaklanan bir şey olduğunu düşünüyorum. Geldiğim birinci andan itibaren maçlara, kadroya adapte olmaya çalıştım. Grupla bir arada çalışmaktan kendimi çok memnun hissediyorum” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall

Bartra, hiç bir transfer süreci kolay olmayacağını, vakit aldığını söyleyerek, “Real Betis’te benim durumuma baktığınızda son yılda Kral Kupası’nı kazanmıştık. Gruptaki teknik yöneticinin inancını kazanmış ve her vakit oynayan oyuncuydum. Trabzonspor’un teklifi gelmeden birkaç hafta evvel transfer durumunu sorsanız ‘kalacağım’ derdim. Trabzonspor’un teklifi geldikten sonra hem Betis’in satış yapma gerekliliği, hem de Trabzonspor’un benle ilgili projesi, grubun gelecek yönelik planları, son lig şampiyonu olması, Avrupa’da yer alacak olması ve grubun sizden beklentileri net olarak açıklandığında fikirleri değiştirebiliyor. Fakat bu hiçbir vakit kolay süreç olmayacaktır. Benim de sürecim bu türlü işledi. Gelmeden evvel Betis’te memnundum. Orada kalmak ve mesleğime devam etmek istiyordum” açıklamasında bulundu.

“Burada olmaktan ötürü mutluyum”

Daha sonra Trabzonspor’un teklifi geldiğini vurgulayan başarılı savunma oyuncusu, “Benimle olan fikirlerini anlattılar. Neler beklediklerini, ne istediklerini, beni neden istediklerini çok âlâ derecede anlattılar. Yoksa bundan fikirlerinizin değişmesine yol açıyor. Buraya gedikten sonra yalnızca memnun olmadım, burada ne kadar çok sevildiğimi de gördüm. Burada olmaktan ötürü da memnunum. Hakikat tercih yaptığımı düşünüyorum.” sözünü kullandı.

Trabzonspor’un birinci İspanyol oyuncusu olmasına ait ise Bartra, “Aslında bahsettiğiniz durumu ben Dortmund’da yaşamıştım. Dortmund tarihinin birinci İspanyol futbolcusu olmuştum ve benden sonra bir ok İspanyol futbolcu orada oynamıştı. Trabzonspor’un birinci İspanyol futbolcusu olduğumu gelirken bana söylediler. Ben de çok şaşırdım ve keyifli oldum. Türk futbolunda daha evvel oynamış, eski grup arkadaşlarım, şu an Trabzonspor’da oynayan oyuncularla, daha sonra tanıdığım Türk oyuncularla daima Trabzonspor’u konuştuk. Trabzonspor’un onlar için ne söz ettiğini, onlarını Trabzonspor hakkındaki görüşlerini sordum. Aldığım bütün teklifler yahut duyduğum bütün fikirler çok olumluydu. Kıymetli projeye geldiğimin farkındayım. Zira şampiyonluklar, muvaffakiyetler kazanmak için buradayım. Gerçek adreste olduğumu düşünüyorum” dedi.

“Takımın geneli geniş ve kaliteli”

Geçen dönem az gol yiyen bir kadro olduklarını lakin bu dönem fazla gol yemelerine ait ise 31 yaşındaki futbolcu, “Bunun birçok sebebini sayabilirsiniz. Baktığınızda ortamıza yeni katılan çok sayı arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın bir birçok geldiği birinci andan itibaren antrenman yapamadan maçlara çıkmak zorunda kaldı. Ağır tempodan geçiyoruz ve art geriye çok maç oynuyoruz. Ekibin geneli geniş ve kaliteli. Her oyuncunun yerine oynayacak çok kaliteli oyuncularımız var. Kümedeki oyuncu düzeyinin bir birine çok yakın. Bunların birbirlerinin oyun şekillerini büsbütün anlamak için vakit gerekir. Lakin maalesef dönem başladığı andan itibaren çok ağır maç olduğu için çok fazla egzersiz yapma ve birbiriyle olma talihi olmuyor. Fakat bu ortada son maçlarda bilhassa kadro daha geliştiğini ve birbirine çok daha ahenk sağladığını görüyorsunuz. Bu bahsettiğim kaliteden kaynaklı. Ligin geneline baktığında ekip alana çıktığında ben rakipten daha uygunum niyeti oyuncunun başına girdiğinde hamleye gitme isteği olabiliyor. Şansız olarak rakiplerin yakaladığı o konumlarda, geçişlerde goller yedik. Son maçlarda bunu düzelttiğimizi ve yeterli oyunlar ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Birlikte vakit geçirme ve idman yapma talihi olduğunun da bunun çok daha uyguna gittiğini görüyoruz. Son maçlarda bunu gösteriyor” açıklamasında bulundu.

“Geliş hedefim yalnızca vakit geçirmek değil Trabzonspor’un en üste tutabilmek”

Dünyada hangi oyuncuya sorulursa sorulsun ulusal kadroda oynamak isteğinin olduğunu kaydeden İspanyol futbolcu, “Her oyuncunun en büyük hayali Dünya Kupası’nda oynamak. Kolay olmadığının farkındayım lakin en ufak baht varsa bunu zorlayacak karakterdeyim. İspanya kadrosunda Luis Enrique, benim daha evvel çalıştığım hocam. Her oyuncuyu izler, hepsi ile fikri vardır. Ben de bana burada baht açılırsa kesinlikle o talihi sonuna kadar zorlayıp Dünya Kupası’nda yer almak istiyorum. Benim buraya geliş gayem yalnızca vakit geçirmek değil Trabzonspor’un en üste tutabilmek, hak ettiği yerlere getirmek. Benim de bireyler maksadım Dünya Kupası’nda bu türlü bir baht olursa yer almak isterim” formunda konuştu.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.