SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Lale Orta ve Hugh Dallas, Üstün Lig’deki tartışmalı konumları yorumladı: Arda Güler’in penaltısı, Emre Akbaba’nın Mertens’e faulü…

Merkez Hakem Heyeti (MHK) Lideri Lale Orta, Beşiktaş derbisinde Fenerbahçe’nin Arda Güler ile kazandığı tartışmalı penaltıyı yorumlarken Galatasaray – Adana Demirspor maçındaki durumlara da değindi.

Lale Orta ve Hugh Dallas, Üstün Lig’deki tartışmalı konumları yorumladı: Arda Güler’in penaltısı, Emre Akbaba’nın Mertens’e faulü…
Akacan The Mall
05.04.2023 00:20
0
A+
A-

Lale Orta ve Hugh Dallas, Üstün Lig’deki tartışmalı konumları yorumladı: Arda Güler’in penaltısı, Emre Akbaba’nın Mertens’e faulü…
Merkez Hakem Şurası (MHK) Lideri Lale Orta, Beşiktaş derbisinde Fenerbahçe’nin Arda Güler ile kazandığı tartışmalı penaltıyı yorumlarken Galatasaray – Adana Demirspor maçındaki konumlara da değindi.

Merkez Hakem Heyeti Lideri Lale Orta, Bein Sports’ta yayımlanan ‘Kuralına Göre’ programında tartışmalı durumları yorumladı.

MHK Lideri Lale Orta ve MHK Danışmanı Hugh Dallas, yayıncı kuruluş beIN Sports’a katıldı.

Akacan The Mall

Lale Orta ve Hugh Dallas, Fenerbahçe – Beşiktaş ve Galatasaray – Adana Demirspor maçında yaşanan tartışmalı konumları kıymetlendirdi.

LALE ORTA’DAN ÇAĞRI

Lale Orta, Spor Toto Harika Lig kulüplerinin açıklanmasını istedikleri durumları kendilerine göndererek bir çatı altında buluşup şeffaflıkla açıklayacaklarını aktardı.

Kulüplerin MHK’ya gönderecekleri durumları bir çatı altında buluşup açıklayacaklarını aktaran Orta, şunları kaydetti:

“17 kulübümüz ve hepsinin kıymetli teknik yöneticilerinin bizden açıklanmasını istedikleri konumlar varsa her ay 1 gün belirleyelim. İkişer durumu bize göndersinler. İster TFF çatısı altında ister Kulüpler Birliği çatısı altında buluşalım. Federasyonumuz da uygun gördüğü takdirde tüm durumları şeffaflıkla açıklayacağımızı MHK olarak tekrar lisana getirelim.”

ARDA GÜLER’İN KAZANDIĞI PENALTI

Fenerbahçe’nin Arda Güler ile kazandığı penaltıyı kıymetlendiren Lale Orta, “Arda Güler’in penaltı kazandığı konum, katiyen yanlış alınmış bir karar. VAR da yanılgılı karar vererek bu kararı düzeltmedi. Hatta bir simülasyondan, aldatmacadan da bahsedebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde, seyrettirdiğiniz vakit bir kişinin buna penaltı diyeceğini düşünmüyorum. Yanlış karar. Bu durum maçın sonucunu etkilemedi, bu biraz hakem bahtı. İçimizi biraz olsun rahatlattı. Arka niyet yok, insani kusur. Halil Umut Meler dünyada ön plana çıkmış hakemimiz. Buradan kendisi ders çıkartacaktır ve performansını olumluya gerçek düzeltecektir.”

OSAYI-SAMUEL’İN POZİSYONU

Osayi Samuel’in Alanyaspor müsabakasındaki faul durumunu yorumlayan Orta, “Osayi için net bir kırmızılık durum var. Karar kırmızı olmalıydı. Mete Kalkavan’ın elini geriye götürmesi konusu çok konuşuldu. Hakemlerle konuştum. Yardımcı hakem, Osayi’nin ayağının toptan sekerek rakibine geldiğini söylüyor. Burada VAR dereye girmeliydi. Karar kırmızı olarak düzeltilmeliydi.” dedi.

TRABZONSPOR- KAYSERİSPOR MAÇI İPTAL EDİLEN PENALTI

Kayserispor’un iptal edilen penaltısıyla ilgili Lale Orta, “Trabzonspor-Kayserispor maçında iptal edilen penaltı için VAR kayıtlarını dinledim. Mame Diouf kafayı vuruyor ancak top Eren Elmalı’nın sırtına geliyor. Yanlışsız bir VAR uygulaması oldu.” dedi.

DUBOIS-AHMET OĞUZ POZİSYONU

Konyaspor – Galatasaray maçındaki tartışmalı faul durumu hakkında MHK Hakem Danışmanı Hugh Dallas, “Dubois’ya müdahale var. Hakem için kolay değil, zira uzak. Dördüncü hakem konumu görüyor ve yakın. Ondan müdahale bekleyebilirdik. Bu konumda kırmızıdan yanayım. VAR devreye girmedi, karar hakeme bırakıldı” yorumunu yaptı.

MERTENS-RODRIGUES POZİSYONU

Dallas, G.Saraylı Mertens’in Adana Demirspor maçındaki faulüne ait olarak “Mertens, bu durumda çok büyük bir risk alıyor. Şanslı ki çok fazla temas olmuyor. Sanırım hakem bu yüzden sarı karta yöneldi. Lakin kırmızı kart olsa da bir şey söyleyemezsiniz. VAR’ın burada müdahale etmemesi, çok yanlışsız. Sübjektif bir karar kelam konusu.” diye konuştu.

EMRE AKBABA’NIN MERTENS’E FAULÜ

Hugh Dallas, Emre Akbaba’nın Mertens’e yaptığı müdahaleyle ilgili ise “Emre Akbaba’nın konumunu hakem zıt açıyla gördü. VAR daha âlâ gördü. Hakemin misyonu futbolcuları korumak. Emre Akbaba’nın topla oynama niyeti yok. Bu müdahale rakibin sıhhatini tehdit altına atıyor. Burada durum kırmızı olmalıydı.” değerlendirmesini yaptı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.