STERLIN
36,4214
DOLAR
28,9984
EURO
31,2268
ALTIN
1.858,55
BIST
7.807,64
SON DAKİKA
Meclis’te bütçe görüşmesi başladı! – KIBRIS HABER
Eczacılar “Onur Yürüyüşü” düzenliyor! – KIBRIS HABER
Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in atadığı temsilci adayını onayladı! – KIBRIS HABER
Ercan hava trafiğine kapatıldı! – KIBRIS HABER
Kıbrıs’ta sarı alarm verildi! – KIBRIS HABER
11 Aralık Brent petrol fiyatı – KIBRIS HABER
Sağanak yağmur yurdu etkisi altına aldı! – KIBRIS HABER
MasterChef’te herkesi şaşırtan veda! – KIBRIS HABER
11 Aralık Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Diş fırçasını bütünüyle yutan kadın boğulmaktan son anda kurtuldu! – KIBRIS HABER
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul seçim döneminde verdiği sözü tuttu! – KIBRIS HABER
Rum Maliye Bakanı; “Önümüzdeki yıllar zor olacak”! – KIBRIS HABER
Cumhurbaşkanı Tatar, KTMMOB’nin 63’üncü Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu’na katıldı! – KIBRIS HABER
Eczacılar “Onurları İçin” Meclis’e yürüyecek! – KIBRIS HABER
Cumhurbaşkanı Tatar; “AB’nin Kıbrıs’ta iki devletli çözümü kabul etmesi gerekiyor”! – KIBRIS HABER
“Yurt dışından hayvan girişi yasaklanmalı”! – KIBRIS HABER
“Kamuya yapılan engelli vatandaş istihdamları olumlu”! – KIBRIS HABER
Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda üye değişti! – KIBRIS HABER
2 Saat elektrik verilemeyecek! – KIBRIS HABER
İçki hırsızları mahkemeye çıkarıldı! – KIBRIS HABER
Meteoroloji uyardı! – KIBRIS HABER
Gıda denetim sonuçları! – KIBRIS HABER
Elektrik direğine çarpıp kaçtı, yakalandı! – KIBRIS HABER
Zehie Helin Reessur cinayeti davası yine ertelendi! – KIBRIS HABER
Ara seçimde görevli sandık başkan ve üyeleri ödendi! – KIBRIS HABER
En çok yağış alan bölge belli oldu! – KIBRIS HABER
Kıbrıs’ta kar veya sulu kar bekleniyor! – KIBRIS HABER
T.C. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, KKTC’ye geldi! Şampiyon Melekleri’in mezarlarını ziyaret etti – KIBRIS HABER
Erdoğan-Miçotakis görüşmesi Rum gazetelerinin manşetlerinde yer aldı! – KIBRIS HABER
Meteoroloji dairesi açıkladı! – KIBRIS HABER

KTOEÖS bugün Meclis ve Eğitim Bakanlığı önünde eylem ve miting yapacak! – KIBRIS HABER

KTOEÖS bugün Meclis ve Eğitim Bakanlığı önünde eylem ve miting yapacak! – KIBRIS HABER
CyborNFT
09.11.2023 10:29
0
A+
A-

KTOEÖS, çocukların, tüm sendikaların, kurumların, çevrenin, toplumsal yapının, sağlık ve eğitimin tehdit altında olduğu gerekçesiyle bugün 15.30’da Meclis önünde, 16.00’da ise Eğitim Bakanlığı önünde eylem ve miting yapacak…

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Kurtuluş Lisesi’nde görev yapan bir öğretmenin vefatı dolayısıyla ertelediği eylemi bugün yapacağını, Meclis’le ve Milli  Eğitim Bakanlığı önünde miting gerçekleştireceğini açıkladı.

Çocukların, tüm sendikaların, kurumların, çevrenin, toplumsal yapının, sağlık ve eğitimin tehdit altında olduğu gerekçesiyle yapılacak eylem için Sendika saat 15.00’te sendika binası önünden yürüyüşe başlayacak ve saat 15.30’da Meclis, 16.00’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde miting yapacak.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel sendika yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, topluma dayatılan birçok politikanın hükümet tarafından uygulamaya konulduğunu, bütün kurumlar, varlıklar ve örgütlere toplumsal mühendislik gereği saldırıların yoğunlaştığını iddia etti.

CyborNFT

Gökçebel açıklamasında itibarsızlaştırma, örgütsüzleştirme, etkisiz kılma talimatı alınan politikaların, yandaş medya kanalları ve bir algı operasyonuyla hayata geçirilmek istendiğini, her kurum, doktor, öğretmen, kamu çalışanı, işçi, her kesimin planlı bir şekilde saldırılarla karşı karşıya olduğunu savundu.

“Ekonomik, sosyal, eğitim, sağlık politikaları, ideolojik ve toplumsal dönüştürme, şekillendirme amacıyla uygulamaya konulmuştur” diyen Gökçebel, Kıb-Tek’te, havalimanında, sağlıkta, eğitimde ve her alanda sendikalara, çalışanlara, kurumlara açıkça saldırı sergilendiğini iddia etti.

Halkın fakirleştirildiğini, “peşkeş, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin had safhaya çıkarıldığını” savunan Gökçebel, şöyle devam etti;

“Bir yandan eğitimde hiçbir yatırım yapmayan, eğitimin içeriğini boşaltan, okulları savaş dönemindeki kadar çaresiz bırakan, tek kuruş bütçe ayırmayan, eğitimi gericiliğe, yobazlığa iten, niteliksiz ve paralı hale getiren zihniyet diğer yandan saldırı amaçlı ‘tam gün’ politikası ortaya koyarak takiyye yapmakta, sendikalarımıza, öğretmenlerimize, çocuklarımıza lâik, çağdaş, kamusal parasız eğitime açıkça saldırmaktadır.

Çocuklarımız risk ve tehdit altındadır. Tüm sendikalarımız, kurumlarımız, çevremiz, toplumsal yapımız, sağlığımız ve eğitimimiz hedef yapılmış durumdadır.

Örgütlü, onurlu mücadeleyi yok ederek, toplumsal kurumlarımıza, yaşam kanallarımıza, kültürümüze, kimliğimize yapılan bu saldırılara seyirci kalmamalı, her alanda omuz-omuza mücadele etmeye devam etmeliyiz.”

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.