SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kripto paralarda sular durulmuyor

FTX’in çöküşünün akabinde kripto para piyasasında hareketlilik sürüyor. Piyasanın büyüklüğü 800 milyar doların biraz üstünde seyrederken; Binance CEO’su Zhao geçtiğimiz hafta 24 saat içinde platformdan 1 milyar doların üzerinde varlık çekildiğini duyurdu. Blockchain analitik firması Nansen ise bu oranın 3 milyar dolar olduğunu belirtti. Kriptolarda dalgalı seyir sürse de uzmanlar bu ortamın klasik varlıkları olumsuz etkilemediğini söylüyor.

Kripto paralarda sular durulmuyor
Akacan The Mall
18.12.2022 07:22
0
A+
A-

Kripto paralarda sular durulmuyor
FTX’in çöküşünün akabinde kripto para piyasasında hareketlilik sürüyor. Piyasanın büyüklüğü 800 milyar doların biraz üstünde seyrederken; Binance CEO’su Zhao geçtiğimiz hafta 24 saat içinde platformdan 1 milyar doların üzerinde varlık çekildiğini duyurdu. Blockchain analitik firması Nansen ise bu oranın 3 milyar dolar olduğunu belirtti. Kriptolarda dalgalı seyir sürse de uzmanlar bu ortamın klasik varlıkları olumsuz etkilemediğini söylüyor.

Yılın ikinci yarısında art geriye gelen haberlerle rekor düşüşler sergileyen kripto para piyasasında her gün farklı bir gelişme yaşanıyor. FTX’in çöküşünün akabinde piyasanın adeta ‘büyük ağabeyi’ üzere davranan Binance’tan, geçtiğimiz hafta yalnızca 24 saat içinde yaklaşık 1.14 milyar dolarlık varlık çekildi. Kelam konusu duyuru Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından yapılırken; blockchain analitik firması Nansen’den yapılan açıklamada, 3 milyar pahasında kripto para çıkışı yaşandığı söz edildi. Binance CEO’su Changpeng Zhao, toplumsal medyadan paylaştığı açıklamada, “İşler istikrara kavuşmuş görünüyor. Kelam konusu para çekme süreci şirket tarihinde tek bir günde çekilen en büyük ölçü değil” dedi. Binance öte yandan geçtiğimiz salı günü ABD’de USDC çekimlerini durdururken; kısa bir müddet sonra tekrar başlatmıştı. Binance CEO’su Zhao ise bu gerilim testini geçtiklerini belirtmişti.

‘HALEN SPEKÜLATİF’

Akacan The Mall

Arka geriye yaşanan gelişmeler kripto paralarla ilgili kaygıları artırmış görünüyor. Lakin geçtiğimiz günlerde CNBC’ye konuşan AJ Bell analisti Laith Khalaf’in açıklamalarına nazaran, kripto paraların klasik yatırım araçlarını olumsuz manada etkilemediği belirtiliyor. Kripto para piyasasında yaşanan karışık seyrin öbür varlıkları etkilemediğini tabir eden Khalaf, “Kripto çok fazla paraya sahip fakat farklı bir ekosistem olarak oluşturulmuş durumda. Sistem genelinde bir sıkıntımız olsaydı, bunun öbür varlıkları etkilediğini görebilirdiniz lakin hakikaten bu türlü bir şey görünmüyor” dedi. Khalaf, ’e ait iddiada bulunmaktan kaçınırken; gelecek yıl için “5 bin dolar da 50 bin dolar da olabilir, ikisi de beni şaşırtmaz” yorumunu yaptı ve kripto paraların hala spekülatif ve volatil olduğuna dikkat çekti.

G20’NİN DE GÜNDEMİNDE

kripto para piyasalarına ait geçtiğimiz günlerin öne çıkan bahislerinden biri de G20 ülkelerinin çıkışı oldu. Reuters’ın haberine nazaran, G20 periyot başkanlığını yürüten Hindistan’dan yapılan açıklamada, kripto varlıklarla ilgili izlenecek siyasetler özelinde bir fikir birliği üzerinde çalışıldığı belirtildi ve kümenin kripto paralarla ilgili bir siyasi mutabakat oluşturmayı planladığı kaydedildi. Bu mevzuyu daha evvel de lisana getiren Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sirharaman, işbirliği davetinde bulunarak bahsin G20’ye taşınacağını belirtmişti. Basel Bankacılık Kontrol Komitesi’nden (BCBS) yapılan açıklamaya nazaran ise global kripto para bankacılık kurallarının onaylandığı belirtildi. 1 Ocak 2025 tarihine kadar uygulanacak kurallar, komiteye üye olan Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Yapılan açıklamaya nazaran, bir bankanın belli kripto varlıklarına sahiplik oranının yüzde 2’yi geçmemesi ve yüzden 1’den düşük olması bekleniyor.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.