SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kırsal kesim arsaları altyapılarının bitmesi için 10 milyon TL ayrıldı! – KIBRIS HABER

Kırsal kesim arsaları altyapılarının bitmesi için 10 milyon TL ayrıldı! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
01.12.2023 18:08
0
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Sınır üstü Mormenekşe kırsal kesim arsaları su altyapı projesi başladı. Proje 310 parseli kapsıyor…

Projenin başlangıcı nedeniyle Sınırüstü köyünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, milletvekilleri, belediye başkanları ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. 

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, törende yaptığı konuşmada, KKTC’nin son zamanlarda çok tartışılan bir sorununa çözüm bulmak amacıyla başlatılan projenin hayırlı olmasını temenni etti. 

İskele’nin ülkede en çok gelişen bir bölge olduğuna işaret eden Oğuz, gençler köyüne yerleşsin diye verilen kırsal kesim arsalarının amacına uygun kullanılmasını istedi. 

Akacan The Mall

Altyapıları eksik olan arsaların altyapılarının hızlı bir şekilde tamamlanacağını ve bundan dolayı ortaya konan mazeretlerin sona ereceğini ifade eden Oğuz, kırsal kesim arsalarının hak sahipliği olduğunu ve bölgede yerleşimi amaçladığını, ekonomik durumu olmayanlara verildiğini anlattı, “başka amaçla kullanmayın” dedi. 

Çok talep olduğunu ancak kaynakların azaldığını ifade eden Oğuz, sosyal konuta yönelik çalışmaların da devam ettiğini söyledi. 

Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve büyükelçiliğe teşekkür etti. 

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu da, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. 

Bu projenin özel bir proje olduğunu çünkü Erdoğan’ın kendisini buraya gönderirken, köylere gitmesini, kırsal kesimi ihmal etmemesini ve halkla iç içe olmasını istediğini anlatan Feyzioğlu, Başbakan Üstel’in de bilgisi dahilinde, Türkiye ve KKTC arasındaki anlaşmalar kapsamında, ülkeyi daha da iyi noktaya nasıl taşırız diye çalıştıklarını ifade etti. 

Sınırüstü kırsal kesim arsalarında altyapı sıkıntısı olduğunu duyduktan sonra proje geliştirdiklerini belirten Feyzioğlu, Sınırüstü Mormenekşe kırsal kesim arsalarına yönelik çalışma yaptıklarını, ancak bir kısmını değil tamamını yapmak için kaynak geliştirdiklerini söyledi. 

Projenin 310 parseli kapsadığını ve biteceğini ifade eden Feyzioğlu, yolların da yapılacağına işaret etti. 

“Hayalimiz ortak geleceğimiz bir” sloganıyla kardeşlik hukuku içerisinde KKTC ve Kıbrıs Türk halkı için bu yatırımların yapıldığını ifade eden Feyzioğlu, devletin ilelebet yaşaması için yaptıkları projelerin ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Başbakan Ünal Üstel de, hükümet olarak kuruldukları günden itibaren ülkede eksik bırakılan ne varsa sonuna kadar takip edip bitirecekleri sözünü verdiklerini söyledi. 

Su projesi, Ercan Havalimanı, karayolları projeleri gibi eksik kalan projeleri ele aldıklarını ve bitirdiklerini anlatan Üstel, yaptıkları çalışmaları anlattı. 

Üstel, bugün de Türkiye Cumhuriyeti ve Erdoğan’ın katkılarıyla gençlerin susuz yaptığı evlere su dağıtımı gerçekleştirileceğini, ardından da yolların yapılacağını söyledi. 

Önceliğin yarım kalan projeler olduğunu ancak gençlerin ön planda tutulduğunu işaret eden Üstel, gençlerin ülkesinde yaşaması, bu topraklara tırnaklarını geçirmesi için gereken her yatırımı yapacaklarını kaydetti. 

Kırsal kesim altyapı eksikliklerini gidereceklerini ifade eden Üstel, kırsal kesime yönelik düşük faizli kredi projeleri hazırladıklarını da söyledi. 

Gençlerin ülkesine vatanına bayrağına sahip çıkması, ülkesinde kalması için ilk ev projesi ile kırsal kesim kredisi sonrası sosyal konut projelerini de geliştireceklerini belirten Üstel, 2024 yılında 100 milyon TL’lik bir kaynağı kırsal kesim arsaları altyapılarının bitmesi için ayırdıklarını kaydetti. 

Sosyal konut projelerini de Anavatan’ın desteği ile hayata geçireceklerini ifade eden Üstel, her zaman yanlarında olan Türkiye’ye teşekkür etti. 

Yabancıların mal alımında harçları yükselttiklerini ve buradan gelen gelirlerin bir kısmını sosyal konut birimi ile Taşınmaz Mal Komisyonu’na aktardıklarını söyleyen Üstel, ellerinden gelen gayreti Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ortaya koymaya devam edeceklerini, ülkeyi altyapı olarak güçlendirecek yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etti. Üstel, konuşmasında, TC Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi’nin katkılarına da işaret etti.

Konuşmaların ardından buradaki tören sona erdi. Başbakan Üstel ile beraberindeki heyet ardından Mormenekşe’de çalışmaları devam eden altyapı projesinde incelemelerde bulundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.