SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kenan Karaman: “Hoca Fenerbahçe maçından evvel beni çağırdı ve…”

Kenan Karaman: “Hoca Fenerbahçe maçından evvel beni çağırdı ve…”Kenan Karaman, Beşiktaş’ın Avusturya kampında Demirören Haber Ajansı’na (DHA …

Kenan Karaman: “Hoca Fenerbahçe maçından evvel beni çağırdı ve…”
Akacan The Mall
16.07.2022 11:22
0
A+
A-

Kenan Karaman: “Hoca Fenerbahçe maçından evvel beni çağırdı ve…”
Kenan Karaman, Beşiktaş’ın Avusturya kampında Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Geçen dönem beklentilerin çok yüksek olduğunu lakin Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısızlığın ve sakatlıkların moral bozukluğuyla bir türli dengeyi sağlayamadıklarını söyleyen deneyimli futbolcu, kendi performansı için de taraftarların yansısını olağan karşıladığını belirtti.

Antrenmanların epey ağır geçtiğini söz eden Kenan Karaman, “Antrenmanlar epey ağır geçiyor. Nitekim baya sıkı çalışıyoruz. Bütün grup epey fit biçimde geldi kampa. Hoca da oradan devam etti. Bizim fit olduğumuzu gördü. Daha çok kondisyon yüklü egzersizler oluyor. Bir sonraki kampta da daha ayrıntılı çalışmalara geçeceğiz. Esasen hoca dönem sonunda bizi tembihlemişti. Fit gelmemiz istikametinde bizi uyarmıştı. Ağır bir kamp devri oluyor. Herkes kendine düzgün bakmış. Herkes hem tatilini yapmış hem de yeterli çalışmış. Hayli yüksek tempolu idmanlar yaptık. Çabucak çabucak herkes egzersizleri çok düzgün çıkardı” diye konuştu

Akacan The Mall

“YENİ GELENLERİN GRUBA UYGUN ADAPTE OLMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Takım olarak çok yeterli anlaştıklarını tabir eden Kenan Karaman, “Ortam nitekim çok hoş, eğlenceli. Kadro arkadaşlarımızla, ortamızda çok âlâ anlaşıyoruz. Yeni gelen oyuncuların da ekibe güzel adapte olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Onlar da rahat bir halde kendilerini huzurlu hissetsinler, ekibe en kısa periyotta uygun katkılar versinler diye ortamıza alıyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımız olacak. Onları da bekliyoruz” tabirlerini kullandı.

“GEÇEN DÖNEM BİZDEN BEKLENTİLER ÇOK YÜKSEKTİ BAŞARAMAYINCA MORALLER BOZULDU”

Siyah-beyazlı grupta geçen sene beklentilerin epeyce yüksek olduğunu lakin şanssız devirlerden geçtiklerini belirten Kenan Karaman, “Geçen sene beklentiler baya yüksekti. Bizde kendi beklentilerimizi yüksek tuttuk. Bunları başaramayınca tabi ki moraller baya bozuldu. Avrupa’da aldığımız sonuçlar kadronun moralini baya aşağı çekmişti. Biraz şansızlık da oldu. Koronavirüs hadiseleri ve birinci haflarda yaşanan sakatlıklar oldu. Bir türlü istediğimiz dengeyi sağlayamadık. Neredeyse tam takım olarak hiç alana çıkamadık. Ben de dahil birçok oyuncunun öteki mevkilerde vazife alması gerekiyordu. Geçen dönem ekibe genç oyuncular kazandırdık ki, bu bir avantajdı. Lakin natürel ki Beşiktaş’ın amacı her vakit şampiyonluktur. Avrupa’da da düzgün sonuçlar almaktır. Onları maalesef başaramadık. İnşallah onu bu dönem telafi edeceğiz” biçiminde konuştu.

“DUYGUSAL VE ZİHİNSEL BİR ÇÖKÜŞ VARDI”

Geçtiğimiz dönem gösterdiği performansla taraftarlardan reaksiyon gören Kenan Karaman, beklenti yüksek olduğu için gösterilen reaksiyonun de olağan olduğunu lisana getirdi. Avrupa Şampiyonası nedeniyle geçen dönem kadroyla birlikte kamp periyodu geçiremediğine dikkat çeken 28 yaşındaki kanat oyuncusu, “Geçtiğimiz dönem Beşiktaş’ta tam bir kamp periyodu geçiremedim. Avrupa Şampiyonası vardı. Onun da tesiri vardı. Ulusal ekiple Avrupa Şampiyonası makus geçince hem duygusal hem de zihinsel olarak bir çöküş vardı bende. Sonrasında grupta da düzgün gitmeyince bu ister istemez benim performansıma da yansıdı. Burada taraftarların reaksiyonu pek olağan. Zira, Beşiktaş’ta oynuyorsun. Beklentiler var. Forvet oynadığın vakit beşerler gol bekliyor. Gol atamayınca da doğal ki tenkitler olacak. Ben nitekim tüm mesleğim boyuncu kendime çok güzel bakmışımdır. Daima ekstra çalışmalar yaptım. Kendime itimadım her vakit sonsuzdur. Son haftalarda da taraftarla bir samimiyet oldu. Dönemi o denli kapattığım için de çok memnunum. İnşallah bu dönem güzel bir kamp devri geçirip, daha diğer bir performans göstereceğime inanıyorum.” dedi.

“SANTRFORDA TEK BAŞINA OYNAMAK ALIŞTIĞIM BİR KONUM DEĞİLDİ”

Sezon başlarında ileri uçta tek başına misyon yaptığı belirten Kenan Karaman, şöyle konuştu:

“Önde tek başına oynamak, alıştığım bir durum değildi. Onun da tesiri oldu tabi. Lakin hoca o denli vazife verdi. Ben her misyonu en uygun halde tamamlamaya çalışıyorum. Ulusal grupta daha çok sağ tarafta oynadım. Fakat sol açıta da misyon almıştım. Bunun da tesiri olmuştur fakat yalnızca buna bağlamak yanlışsız olmaz.”

“HOCA FENERBAHÇE MAÇINDAN EVVEL BENİ ÇAĞIRDI VE SAĞ KANAT İÇİN BANA GÜVENDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Geçtiğimiz dönemin son haftalarında kanat bek olarak misyon yapan Kenan Karaman, bu bölgede oynamasının kendi meslek gelişimi için yeterli olduğunu söyledi. Son maçlarda âlâ performans sergilediğini belirten Karaman, şu sözleri kullandı:

“O durumu tam sağ bek olarak kıymetlendirmek yanlış olur. Klasik bir sağ bek değil. Daha evvel açıkta oynadığım konumların farklı bir biçimi diyebilirim. Zira hem ofansif hem de defansif olarak misyon yapıyorsunuz. Benim aklıma yoktu bu türlü bir durum. Fakat hoca Fenerbahçe maçından evvel beni odasına çağırdı. Orada ortamızda bir konuşma geçti. Benim orada oynayabileceğimi düşündü. Bana güvendi ve orada oynamak ister misin diye sordu. Bende tabi ki bu türlü değerli bir derbi maçta, ’elimden geleni yaparım’ dedim. Benim için yeni konum olsa bile en uygun halde değerlendirmeye çalıştım. Nitekim Fenerbahçe müsabakası da dahil son maçlarda uygun bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Benim için de uygun oldu. Gelişimim için yeni konumlar keşfetmek gelişimim için hoş bir şey. Onun için ben orada oynamam gibisinden bir halim olmadı.”

“3-4-3 DAHA YARARLI BU SİSTEMİ OYNAYACAĞIZ”

Hoca 3’lü sistemde beni orada düşünüyor. Kanat bek olarak geçiyor o durum. Hocamın vazife vermesi halinde son maçlarda olduğu üzere Beşiktaş’ı en yeterli biçimde temsil edeceğim. Ben Almanya’da, Bundesliga’da daha evvel oynamıştım orada. O sistemi kullanan hocalar vardı. Türkiye’de çok fazla görünmeyen bir sistem. Kimi gruplar yeni yeni denemeye çalışıyor. Sahiden güç bir sistem.  Zor demek istediğim şey sistemin ayrıntıları. Herkesin ne yapacağını bilmesi gerekiyor. Hocamızın geldiği devirde bu sistemi çabucak uygulaması ve bununla birlikte çabucak yeterli sonuçlar almamız beni açıkçası şaşırttı. Artık vaktimiz olduğu için daha ayrıntılı çalışıyoruz. Kim nereye gidecek, kimin nerede baskı yapması gerekiyor. Birisi önde baskı yapınca başkalarının nasıl durum alması gerekiyor nitekim ayrıntılı bir çalışma oluyor. Bu bizi, bu sisteme daha bağlı kılacaktır. Daha yararlı bu sistemi oynayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“SAĞ TARAFA GEÇMEMLE HEM BENİM HEM ROSİER’İN PERFORMANSI ARTTI”

Rosier ile ortalarındaki rekabetin ekibe olumlu yansıyacağını tabir eden Kenan Karaman, “Ben bunu çok olumlu, müspet görüyorum. Ondan evvel Rosier’in o durumda pek alternatifi yoktu. Benim de orada güzel bir performans sergilemem Rosier ile ikimizi bir rekabete sürükleyecektir. Rekabet her vakit kadro içinde çok düzgündür. Hem benim hem de Rosier’in performansı artar. Bu rekabetin ikimizi de çok olumlu etkileyeceğine, ikimizin de orada düzgün performans vereceğine inanıyorum” dedi.

“BEŞİKTAŞ’TA HAYALLERİM VAR. BİRİNCİSİ ŞAMPİYON OLMAK”

Yeni dönemde kendisine gol ya da asist amacı koymadığı lisana getiren Kenan Karaman amacının geçen dönemden daha güzel olmak olduğunu söyledi. Kenan Karaman kelamlarını şöyle sürdürdü:

”Kafamda bir sayı belirlemedim. Lakin öncelikle geçen yıldan daha güzel olmak istiyorum. Bu formayı giydiğim her maçta hakikaten çok gururluyum. Benim de Beşiktaş’ta hayallerim var. Birincisi şampiyon olmak, Beşiktaş ile bunu yaşamak. Bu sene buna çok odaklandım. Bu sene kendimi ona nazaran hazırladım. Hem kamp öncesi hem de artık kampta çok konsantreyim. Amacım öncelikle bu.”

“3 BÜYÜK KADRODAN DA TEKLİF ALDIM”

3 büyük gruptan teklif aldığını söyleyen Kenan Karaman, “Avrupa Şampiyonası’nda vazife aldığım periyotta 3 büyük kadrodan da teklif aldım. Fakat bana en sıcak davranan, en çok ilgilenen Beşiktaş’tı. En hoş hissi bana Beşiktaş verdi. Benim de tercihim sahiden çok kolay oldu. Beşiktaş’ı tercih ettim ve inşallah bu tercihimle hayallerimi de gerçekleştiririm” sözlerini kullandı.

“İNŞALLAH ULUSAL FORMAYI YİNE GİYERİM”

Tekrardan ulusal gruba dönmeyi hedeflediğini de belirten Kenan Karaman, “Son 2 kampta, ulusal ekibe çağırılmadım. 4 sene boyunca daima gittim fakat son 2 kamp olmadı. Kuntz hoca ile en son Riva’da antrenman sonrasında görüşmüştük. Hoş bir sohbetimiz oldu. O da grubuyla birlikte bizleri takip ediyor. Beşiktaş’ta uygun bir performans gösterip, inşallah ulusal formayı tekrardan giyerim” diye konuştu.

“3-0 YENİLDİĞİMİZ MAÇTAN SONRA BİZİ TRİBÜNLERE ÇAĞIRDILAR, ORADA ÇOK DUYGULANDIM”

Gelecek dönem için taraftarlara iletisi sorulan Kenan Karaman, kelamlarını şöyle noktaladı:

“Taraftarlarımız geçen sene bizi inanılmaz formda düzgün destekledi. Berbat oynadığımız maçlarda bile inanılmaz halde gerimizde durdular. Çok yeterli hatırlıyorum, Kasımpaşa’ya iç alanda 3-0 yenildiğimiz maçtan sonra bizi tribünlere çağırdılar. Orada çok duygulandım ve ben hakikaten çok düşündürdü. O yüzden kendimi o kadar odakladım ki bu sene taraftarlarımıza hoş şeyler yaşatmak istiyoruz. Beşiktaş taraftarı her vakit kadrosunun gerisinde. Güzel bir performans gösterip, onlarla birlikte inşallah hoş bir dönem geçireceğiz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.