SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kanlı Kongre baskının davası görülmeye başladı… Trump’a darbe teşebbüsü suçlaması!

Kanlı Kongre baskının davası görülmeye başladı… Trump’a darbe teşebbüsü suçlaması!ABD’de 3 Kasım 2020’de yapılan seçimlerden sonra 6 Ocak 2021 …

Kanlı Kongre baskının davası görülmeye başladı… Trump’a darbe teşebbüsü suçlaması!
Akacan The Mall
10.06.2022 14:22
0
A+
A-

Kanlı Kongre baskının davası görülmeye başladı… Trump’a darbe teşebbüsü suçlaması!
ABD’de 3 Kasım 2020’de yapılan seçimlerden sonra 6 Ocak 2021’de ABD Kongresinin seçim sonuçlarını tasdik etmek için toplanmasıyla birlikte tüm dünyayı şoke eden ve yankıları hâlâ süren olayla yaşandı. Tarihe ‘Kanlı kongre baskını’ olarak geçen olayların akabinde açılan dava bugün görülmeye başlanırken devrin ABD Lideri olan ve vazifesi Joe Biden’a devreden Donald Trump’la ilgili önemli suçlamalar yapıldı…

ABD Kongresi’ne 6 Ocak 2021’de düzenlenen baskınla ilgili dava başladı. Demokratların öncülüğünde oluşturulan komitede, ABD’nin eski lideri Donald Trump’ın bu baskını koordine ederek bir darbe teşebbüsü planladığı öne sürüldü.

Cumhuriyetçi Parti’den komitenin lider yardımcısı Liz Cheney, eski ABD Lideri Trump’ın taarruzun “fitilini ateşlediğini” savundu.

Akacan The Mall

Demokrat Parti’den Bennie Thompson da akının Amerikan demokrasisini tehdit ettiğini belirtti.

Sadece ABD değil tüm dünya merakla mahkemeden çıkacak sonucu bekliyor

KONGRE BİNASI TRUMP’IN DESTEKÇİLERİ TARAFINDAN BASILDI

Trump’ın destekçileri Kongre binasına saldırmışlardı. Binadaki Kongre üyeleri, hücum sırasında ABD Lideri seçilen Joe Biden’ın başkanlığını tescil etmek üzere toplanmışlardı.

Yaklaşık bir yıl süren soruşturmanın akabinde Demokrat Parti öncülüğündeki komite Kongre baskınıyla ilgili duruşmalara başladı. Birinci olarak Donald Trump’ın yakın etrafıyla yapılmış mülakatlardan kısımlar izlendi.

Eski Başsavcı Bill Barr’ın, Trump’ın “seçimlerin çalındığı” tarafındaki argümanının temelsiz olduğunu söylediği görüntü birinci izlenenler ortasındaydı.

Barr, “Seçimlerde yolsuzluk yapıldığı savını hiçbir bilimsel ispatla desteklemeyen bir idarenin yalnızca görüşlerine dayanarak iktidarda kaldığı bir dünyada yaşamamız mümkün değil,” dedi.

Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump’ın, eski başsavcının babasının komplo teorilerini reddeden görüşlerini kabul ettiğini söylediği bir görüntüye da yer verildi.

Komitenin duruşmalarına başlamasının öncesinde Donald Trump bunu “siyasi bir hile” olarak nitelendirdi. Bu ay komitede beş duruşma daha yapılması bekleniyor.

Donald Trump, 2024’teki ABD başkanlık seçimlerinde tekrar aday olmayı kıymetlendiriyor. Bu çerçevede, bir evvelki seçimlere hile karıştırıldığı tarafındaki temelsiz savlarını da dillendirmeye devam ediyor.

KAPSAMLI DURUŞMALAR

ABD Kongresi’ndeki komite Cumhuriyetçi Parti’nin büsbütün bağımsız bir soruşturma açılması tarafındaki gayretleri bloke etmesinin akabinde Demokrat Partililerin öncülüğünde kuruldu.

Mississippi Kongre Üyesi Bennie Thompson’ın başkanlık ettiği heyet, yedi Demokrat ve iki Cumhuriyetçi üyeden oluşuyor.

Komitenin iki Cumhuriyetçi üyesi, Wyoming’den Liz Cheney ve Illinois’den Adam Kinzinger, sıkı birer Donald Trump aykırısı.

Duruşmaların klasik komite oturumları üzere olmaması niyetiyle sıkı bir halde kurgulandığı belirtiliyor. Komite, dengeli bir anlatı oluşturmak hedefiyle, 6 Ocak olaylarına ilişkin tanıklıkların evvelce kaydedilmiş kliplerinden ve evraklardan yapılan alıntılardan hazırlanan imajları sunuyor.

Komite yalnızca 6 Ocak 2021’de düzenlenen baskına değil, 2020 seçim sonuçlarının iptal edilmesini hedefleyen teşebbüse de kapsamlı bir bakış sunmayı amaçlıyor.

Park ve bahçelerde toplanan ABD’liler duruşmayı bu türlü izledi

Duruşmalar sonrası üyelerin bir rapor hazırlamaları ve Eylül ayında yeni bir duruşma ile vardıkları sonuçları kamuoyuna açıklamaları bekleniyor.

Komiteye başkanlık eden Bennie Thompson, “6 Ocak hükümeti devirmeyi planlayan küstah bir darbe teşebbüsünün son halkasıydı. Şiddet rastlantısal değildi. Bu Trump’ın son çaresiydi” dedi.

Liz Cheney de “Kongre binamızı işgal edenler ve saatlerce kolluk kuvvetleriyle çatışanlar Lider Trump’ın kendilerine söyledikleriyle motive olmuşlardı. Seçimlerin kendilerinden çalındığını ve Trump’ın lider olması gerektiğini düşünüyorlardı” diye konuştu ve ekledi:

“Bu kalabalığı harekete çağıran da, toplayan da, bu taarruzun fitilini ateşleyen de Lider Trump’tır.”

“TRUMP ‘PENCE ASILMAYI HAK ETTİ’ DEDİ”

Kongre baskınında yaralanan birinci polis memuru Caroline Edwards da komitede verdiği sözde saldırganların kendisine “vatan haini” ve “köpek” üzere yakıştırmalarda bulunduklarını, akabinde da yediği yumrukla şuurunu kaybettiğini anlattı.

“İnsanların kanı üzerine basıp kayıyordum,” diye konuşan Edwards, Kongre binasının bir savaş alanına döndüğünü söz etti.

Komite üyeleri, Donald Trump’ın Kongre baskını gerçekleştiği sırada neler yaptığını da ayrıntılı olarak resmetmeye çalıştı.

Liz Cheney, saldırganlar eski lider yardımcısı Mike Pence’in asılması istikametinde sloganlar atarken Trump’ın “O da bunu hak etti” dediğine dair bir ifadeyi okuduğunda komitede şaşkınlık yaşandı.

Kongre baskınında yaralanan polis Caroline Edwards, mahkemede tüm dehşetli gerçekleri açıkladı

ABD’deki Kongre baskınında dört kişi ölmüş, 100’den fazla polis memuru yaralanmıştı. Olayın akabinde dört polis memuru da intihar etmişti.

Donald Trump, 6 Ocak 2021’deki Kongre saldırısını kışkırttığı argümanlarıyla ilgili olarak iktidar müddetinin dolmasına bir hafta kala vazifeden azledilmişti.

Ancak Senato’da yapılan oylamada 57 senatör Trump’ın mahkum edilmesi tarafında, 43 senatör ise mahkum edilmesine karşı oy kullanınca Trump azil davasında aklanmıştı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.