SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

İş dünyası temsilcileri BDDK’nın kararını kıymetlendirdi

İş dünyası temsilcileri BDDK’nın kararını değerlendirdiMÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı “BDDK’nın atılımı ile döviz arz-talep istikrarı, Türk …

İş dünyası temsilcileri BDDK’nın kararını kıymetlendirdi
Akacan The Mall
27.06.2022 13:08
0
A+
A-

İş dünyası temsilcileri BDDK’nın kararını değerlendirdi
MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı “BDDK’nın atılımı ile döviz arz-talep istikrarı, Türk lirası lehine, çok daha makul seviyelere gerileyecektir. BDDK kararının akabinde yapılan “piyasa iktisadına müdahale” telaffuzları gerçekçi olmayan ve yeterli niyetten…

MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) İdare Heyeti Lideri Gürsel Baran BDDK’nın kredi kullandırımı konusundaki kararını kıymetlendirdi.

Asmalı, “Ülkemizde döviz kurunda meydana gelen süratli yükselişin başat faktörü olan dolarizasyonu önlemek; ulusal paramızın kıymetini korumak ve enflasyonla çaba etmek ismine öncelikli gayelerimizden biridir.

Akacan The Mall

BDDK’nın Döviz cinsinden gereksinim fazlası nakdi varlık tutan şirketlere Türk Lirası cinsinden kredi kullandırılmasını sınırlayan kararını MÜSİAD olarak destekliyoruz. Kelam konusu kararın enflasyondaki kura bağlı maliyet artışları kaynaklı yükselişi engelleyeceği aşikârdır. BDDK’nın bu atağı ile döviz arz-talep istikrarı, Türk Lirası lehine, çok daha makul seviyelere gerileyecektir” dedi.

MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı kelamlarına şöyle devam etti: “Bunlara ilaveten; BDDK’nın bu düzenlemesi, bu kapsamda yer alan şirketlerin döviz varlıklarına ve gerçek bireylerin döviz alımlarına yönelik rastgele bir sınırlama öngörmemekte, sadece Şirketlerin TL kredilere erişimini kısıtlamaktadır. Üstelik getirilen istisnalar ve kapsam değerlendirildiğinde etkilenecek şirket sayısı hayli sonludur. Bu bağlamda ilgili BDDK kararının akabinde “piyasa iktisadına müdahale” telaffuzları gerçekçi olmayan ve âlâ niyetten uzak yorumlardır.”

ATO Lideri: TL’nin güçlenmesi ve iktisadın istikrarı için olumlu

Ankara Ticaret Odası (ATO) İdare Heyeti Lideri Gürsel Baran, bankacılık kredilerinin en rasyonel ve en hakikat formda kullanılmasının gerçek kesimin kaynağa erişiminin kolaylaştırılması açısından değerli olduğunu belirterek, “Kaynakların üretime, yatırıma, ihracata ve istihdama aktarılarak, Türkiye iktisadını sağlam temeller üzerinde güçlü bir biçimde büyümesinin devamı tüm yararların üzerindedir” dedi.

ATO Lideri Baran, yazılı açıklamasında kararın ticaret ve üretime olumlu yansımasını beklediklerini kaydederek, “Kredilerin hakikaten muhtaçlık duyan gerçek kesime aktarılması Türk Lirası’nın güçlenmesi ve ekonomimizin istikrarı açısından olumlu bir adımdır” dedi.

Koronavirüs pandemisiyle başlayan süreçte dünya iktisadının tedarik sürecindeki bozulmalar, emtia ve petrol fiyatlarındaki artış, Rusya-Ukrayna savaşı, global ısınma ve besin temini üzere sıkıntılarla baş başa kaldığını hatırlatan Baran, global problemlerin Türkiye iktisadına yansımalarının bulunduğunu kaydetti. Türkiye’nin sıkıntı bir coğrafyada yer aldığının altını çizen Baran, bu süreçte Türkiye iktisadının gücünü müdafaası ve hatta daha güçlenmesinin ehemmiyetine dikkat çekti. Bankaların gerçek bölümü desteklemek hedefiyle kullanıma sunduğu kredilerin hedef dışı değerlendirilmesinin hakkaniyetli bir tavır olmadığını her vakit lisana getirdiklerini kaydeden Baran, şunları söyledi:

“Ülkemiz şiddetli bir coğrafyada varlığını sürdürmek için hem ekonomik hem de siyasi bir gayret sergiliyor. Hükümetimiz, kaynakların sonlu olduğu bu süreçte ekonomik büyümesinin devamını sağlamak için dış pazarlarda güçlü olmaya ve rekabet gücünü artırmaya çalışan gerçek dalı bankacılık sistemiyle desteklemeye çaba ediyor. Bankalarımızın gerçek kesime yönelik takviyelerinin farklı maksatlarla kullanımı, öbür işletmelerimize yapılan haksızlıktır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun kararı kredi kanallarının yanlışsız işlemesini sağlamak açısından kıymetlidir. Türk Lirası’nın güçlenmesi ve ekonomimizin istikrarı için olumlu bir adımdır. İşletmelerimizin dövizi bir yatırım aracı olarak görmemesi, yalnızca döviz yükümlülüklerini gerçekleştirmek için ellerinde bulundurması gerekir. Bu süreçte kaynakların, üretime, yatırıma, ihracata ve istihdama aktarılarak Türkiye iktisadının sağlam temeller üzerinde güçlü bir formda büyümesinin devamı tüm yararların üzerindedir”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.