SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘İnşaatta yoğunluk 10 yıl daha sürer’

‘İnşaatta yoğunluk 10 yıl daha sürer’Holdingleşme sürecini geçtiğmiz ay tamamlayan Besa inşaat, arazi ve gayrimenkul geliştirme, AVM imali ve …

‘İnşaatta yoğunluk 10 yıl daha sürer’
Akacan The Mall
26.10.2022 07:38
0
A+
A-

‘İnşaatta yoğunluk 10 yıl daha sürer’
Holdingleşme sürecini geçtiğmiz ay tamamlayan Besa inşaat, arazi ve gayrimenkul geliştirme, AVM imali ve işletmenin yanı sıra güç, telekomünikasyon, turizm ve teknoloji bölümlerinde faaliyet gösteriyor. Besa Holding İdare Konseyi Lider Yardımcısı Efe Bezci, “Özellikle pandemi periyodunda yatırımların ötelenmesi, artan nüfus, bilhassa de göçlerle birlikte şu an stok sorunu yaşıyor. Bu açığın kapatılması, artan maliyetler karşısında çok kolay görünmüyor. Önümüzdeki 10 yıl daha inşaat dalında yoğunluğun devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Besa Holding ne vakit kuruldu. Ana faaliyet alanları nelerdir?

Babam Mimar Salih Bezci tarafından kurulan Besa Küme Ankara’da 50 yılı aşkın müddettir faaliyet gösteriyor. Yarım asırdır çok sayıda projeyihayata geçiren Besa Holding; inşaat, arazi ve gayrimenkul geliştirme, AVM imali, işletmenin yanı sıra güç, telekomünikasyon, turizm ve teknoloji bölümlerinde de faaliyet gösterirken, geleceğe hakikat yeni ve güçlü projelerle ilerlemektedir. Yaklaşık 1 ay evvel holding süreci tamamlanmış olup artık ismimiz Besa Holding oldu.

Akacan The Mall

Besa Holding; bugüne dek 6 binden fazla konut üretti, çok sayıda iş ve alışveriş merkezi projesi ile isminden ve kalitesinden kelam ettirdi.Tecrübesi, işlevselliği ve kaliteden ödün vermeyen yapısıyla, tüm projelerinde inanç ve itibarı vurgulayan Besa Holding, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde yatırımlarına devam etmektedir. Ankara’nın ikonu olmuş Panora Avm ve Armada AVM bunlardan yalnızca bir kaçı.

Aynı vakitte Türkiye’de güneş güç santrallerine (GES) yatırım yapan birinci şirketlerden olan Besa Holding, bu alandaki yatırımlarına devam ediyor. Bizim amacımız yalnızca proje üretmek değil, müşterilerimize, yatırım yaptığımız kente kar sağlamak. Biz gittiğimiz her lokasyona kıymet kazandırmakla ünlenmiş bir firmayız.

Besa Holding’in devam eden yatırımları neler?

Bodrum’da The Bo Viera projemiz var. Bodrum Küçükbük lokasyonunda 150 dönümlük eşsiz bir alanda yer alıyor. İçeriğinde 234 adet rezidans, 76 adet villa, 1 adet otel, 1.2 kilometre kıyı şeridi ve 5 adet farklı konseptte lüks restoran bulunuyor. Kent İncek projemiz ise özgün mimarisiyle yaklaşık 54 bin metrekare arsa alanında; toplam 604 adet konut 33 bin metrekare yeşil alan açık ve kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, spor kompleksi ve çocuk oyun alanlarına sahip.

Biz yaptığımız projelerde yeşile çok değer veriyoruz. Zira yeşil hem bize satış hem de görsellik sağlıyor. Bunun içinde kapalı yüzme havuzundan tutun çocuk oyun alanları, spor komplekse kadar hepsi yer alıyor. Ayrıyeten önümüzdeki yıl içerisinde güç bölümlerini ayırdığımız bütçemiz 25 milyon . Bunun içinde Konya’da 6 megavat ve Afyonkarahisar’da 40 megavat güneş güç santrali projesini hayata geçiriyoruz. Ankara’da inşaat projeleri ve bilişim bölümlerine de yatırımımız devam ediyor. Ayrıyeten 2023 yılında lansmanını yapacağımız proje bizi çok heyecanlandırıyor. Besa Ankara projemiz ile başşehrin bugüne kadar daha evvel kendi yaptıklarımızı dahil en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz. Yaklaşık toplamında 15 milyar TL yatırım yapacağız ve 7 bin çalışanı burada birebir istihdam sağlayacağız. Projemizin ismi BESA Ankara. Toplamında 7 bin 750 konut, 1250 ofis, 2 otel, hastane, kentin en kapsamlı alışveriş ve cümbüş merkezi, okul, kreş, cami ve yaşlı bakım merkezi projenin içinde. Sahiden büyük bir proje için hazırlık yapıyoruz. Amacımız de gelişen Türkiye’nin en büyük firmalarından birisi olmak.

Emlak kesimi son periyotta yıldızlaştı. Önümüzdeki periyoda ait beklentileriniz neler?

Emlak bölümü 4-5 yıl öncesine kadar doygunluk düzeyine gelmesine rağmen, bilhassa pandemi periyodunda yatırımların ötelenmesi, artan nüfus , bilhassa de göçlerle şu an stok sorunu yaşıyor. Bu açığın kapatılması, artan maliyetler karşısında çok kolay görünmüyor. Önümüzdeki 10 yıl daha inşaat kesiminde yoğunluğun devam edeceğini öngörüyoruz. Zira mevcut talep, konfor gereksinimi, kentsel dönüşüm bunu gösteriyor. İnşaat bizim üzere gelişmekte olan ülkelerin olmazsa olmazlarından, iktisadın yapı taşı. Besa Holding’in de temel dalı inşaat.

Gayrimenkulde ön plana çıkmasını beklediğiniz segmentler neler?

Hem lüks hem de alt ve orta gelir kümesi segmentlerde öne çıkacak. Büyük kentlerde site anlayışının oturması orta gelir kümesini olağan apartmanlardan koparıyor. Alt kümedeki bireyler müstakilden apartman hayatına geçiyor. Artan refah ve varlıklı yabancı turist ise lüks konut talebi oluşturuyor. Örneğin Bodrum’da şu an tamamlanmak üzere olan the Boviera projemiz üst gelir kümesinden büyük talep alıyor lakin bizim üzere inşaat bölümüne yatırım yapan tüm büyük firmaların orta ve alt gelir kümelerini da hedeflemeleri gerekiyor. Zira artan nüfusta bu bireylerin barınma gereksinimi büyük ehemmiyet taşıyor.

BESA Holding’in güç yatırımlarını anlatabilir misiniz?

Ankara’da GES’e birinci yatırım yapan kuruluşuz. Tüm büyük şirketler ana faaliyet alanı ne olursa olsun kesinlikle güç dalına yatırım yapmalı. Zira ülkemiz süratli bir formda büyüyor ve güç muhtaçlığımız her gün daha da artıyor. Bu açığın kapatılması fakat yatırımlarla mümkün olur. Biz bu çerçevede bu yıl Konya ve Afyonkarahisar’da güneş güç yatırımlarımızı devam ettirdik. Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde 40 megavatlık projeden sonra Konya başta olmak üzere bilhassa İç Anadolu Bölgesi’nde yeni yatırımlar için araştırmalar devam ediyor. Gayemiz 2 yılda 100 megavat üretime ulaşmak.

Besa Holding olarak Ankara’ya yapmış olduğunuzyatırımlarınızve yakın gelecekte yeni projeleriniz nedir?

Ankara’yı hatta Türkiye’yi modem AVM’lerde tanıştıran Besa Holding oldu. Ankara’da çok farklı lokasyona çağdaş konut projeleri yaptık ve bu lokasyonlar bedel kazandı. Şu anda Eskişehir yolu üzerindeki Ballıkuyumcu mevkisinde büyük bir projeye imza atmaya hazırlanıyoruz. Başkent’e yeni bir kent daha inşa ediyoruz diyebiliriz. BESA Küme imzalı projemizin satış ofisi hazır. En az 50 bin bireye hayat alanı sunacak projemizde 16 bin konut, sinema stüdyo alanları, 2 otel, 1 öğrenci yurdu, 1 hastane ve Ankara’nın en büyük AVM’si yer alacak. İnşaat çalışmalarına çok kısa müddette başlayacağız. 

İKİ BÜYÜK SEVDAM VAR: ANKARA VE BEŞİKTAŞ

Efe Bezci’ye baktığımda 2 farklı yöneticilik görüyorum. Birincisi Beşiktaş kulübünün en genç yöneticisi olmuşsunuz. İkincisi de Kasım sonunda yapılacak Ankara TÜGİAD başkanlığına da adaysınız. Bu 2 vazife için neler söylemek istersiniz?

Benim kendimi bildim bileli en büyük 2 sevdam var. Birisi doğup büyüdüğüm yer Ankara. İkincisi Beşiktaş. Beşiktaş konusunda doğuştan siyah beyaz renklere tutkuyla bağlıyım. Hiçbir maçı kaçırmamaya çalışıyorum. Benim üzere fanatik bir Beşiktaşlının çok genç yaşta yönetici olması çok büyük onur ve gurur verici. Bu vazifesi istendiğim için çok memnunum. Misyonum mühletince büyük başarılara imza attık. Kupaları coşkuyla kaldırdık. İlerleyen yıllarda daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Hatta biz misyon sürecimizde iki buçuk yılda dört adet kupa aldık. Yani şampiyonluk Türkiye Kupası üzere. Birinci sevdamıza gelecek olursak benim doğup büyüdüğüm kent Ankara Kızılcahamam. Bu kente hizmet etmekten çok büyük onur duyuyorum. Bu sebeple daha evvelki yıllarda TÜGİAD en genç genel merkezi idare konseyi üyesi sıfatıyla vazife almıştım. Artık Ankara’da lider adayıyım. Ailem ve benim tecrübelerimizi Ankara’da iş dünyasının öbür genç iş insanları arkadaşlarımla, kardeşlerimle paylaşmak istiyorum. Ankara’yı başşehir olarak daha ileriye taşımak en büyük arzum. Ankara Ticaret Odası’nda da geçen devir, bundan dört yıl evvelki seçimlerde 47. komite gayrimenkul yatırımcıları meslek komitesinde seçime girdim ve kazandım. Dört yıldır bu komitede meclis üyeliğim devam ediyor. 8 Kasım’da yeni devir seçimlerimiz var. Meclis üyeliğimi devam ettirebilmek için ağır bir formda seçim hazırlıklarına devam ediyoruz.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.