SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Hızlı Deprem Tarama İş Birliği Protokolü imzalandı! – KIBRIS HABER

Hızlı Deprem Tarama İş Birliği Protokolü imzalandı! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
31.03.2023 13:54
0
A+
A-

Gazimağusa Belediyesi ile KTMMOB’ye bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)  arasında Hızlı Deprem Tarama İş Birliği Protokolü imzalandı…

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ile İMO Başkanı Gürkan Yağcıoğlu’nun imzaladığı protokol kapsamında vatandaşların başvurusu üzerine veya Belediyenin riskli olarak gördüğü bölge ve binalarda Hızlı Deprem Tarana Yöntemi ile binalar değerlendirilerek, risk durumu sahiplerine iletilecek.

Belediye tarafından pazartesi günü başlatılması beklenen çalışmaya İMO teknik destek verecek.

Çalışmada ilk etapta kentteki yapılarla ilgili ön çalışma yapılarak, bilgi toplanacak ve yapıların risk dereceleri ortaya çıkarılacak.

Akacan The Mall

Gazimağusalılar, internet üzerinden https://www.gazimagusabelediyesi.org/ sayfasından dolduracakları forum ile veya Belediyenin İmar Birimi’ne tapu belgeleriyle birlikte gelerek dolduracakları basılı forumlar ile binalarının sağlamlık testini talep edebilecek.

Gazimağusa Beldiyesinde gerçekleşen imza töreninde konuşan  Belediye Başkanı Süleyman Uluçay,  son dönemde  depreme dayanıklı binaları ve binaların yapı denetimiyle ilgili İMO’nun önemli çalışmalar yürüttüğüne değinerek, bugün depreme dayanıklılıkla ilgili  iş birliği konusunda  İMO’yla protokolün imzalanmasıyla Gazimağusa’da binaların denetimlerinin standart içinde yapılması ve İMO’nun teknik imkanlarından  Gazimağusa’nın da yararlanmasının sağlanacağını ifade etti.

Uluçay, taramayla ilgili olarak bugüne kadar 38 başvuru aldıklarını belirterek, “Protokolü imzladıktan sonra arkadaşlarımız pazartesi günü çalışmaya başlıyorlar” dedi.

Uluçay, bazı yerlerde isteğe bağlı, bazı binalarla ilgili de belediyenin alacağı kararlarla denetimlerin yapılacağını, bazı bölgelerde gözle görülür sıkıntılı alanlar bulunduğunu, bunlarla ilgili başvuruları beklemeden çalışma yapacaklarını ifade etti.

İMO Başkanı Gürkan Yağcıoğlu da,  iş birliğinin kapsamından söz ederek, İMO’nun hazırladığı veri tabanı ve sistemle belediye personeli tarafından hızlı tarama yöntemiyle binalara risk sıralaması, risk puanlamasının yapılacağını anlattı.

Yağcıoğlu, protokol sonrasında, inşaat mühendisi veya teknik elemanların sahaya  gidip inşaatın yanından  yaklaşık 4-5 sayfalık forumla sorulara aldıkları cevapların veri tabanına girilmesiyle binaların risk sıralamasının oluşturulacağını ifade etti.

Yağcıoğlu, “Belediyemizle birlikte Mağusa kentimizi hızlı bir tarama yöntemiyle riskli yapıları tespit etmek amacıyla bu iş birliğini imzalıyoruz” dedi.

Yağcıoğlu sorulara verdiği yanıtlarda, Gazimağusa Belediyesi ile yaptıkları protokolde, taleplerin belediyeye geleceğini, vatandaşın talep ettiği binalara tarama yapacaklarını, İMO olarak teknik destek vereceklerini, insan kaynağına ihtiyaç olma ihtimaline karşı bunu sağlamak üzere protokole koyduklarını söyledi.

Yağcıoğlu, onaylanan Belediyeler Değişiklik Yasasında yapı denetiminin mecburi hale geldiğinin altını çizerek, “ Bize zaten mecburiydi, şimdi artık belediyeler de bunu istemek zorunda kalacak” dedi.

Yağcıoğlu, “Yapı denetimi mekanizmasında  belediye denetleyeni denetleyecek. İdari denetlemedir aslında, boşluk bırakmayacak” dedi.

Gazimağusa Beldiyesi Proje, Bayındırlık ve İmar Şubesi Amiri Abide Başman Eryaşar da, protokolü yaptıktan sonra  öncelikli olarak mevcut binaların  depreme dayanıklılıklarının ölçüleceğini kaydetti.

Belediyeye yapılan başvuruları değerlendireceklerini söyleyen Eryaşar, önce gözle görülür riskli binalardan başlamayı düşündüklerini ifade etti.

1974’ten sonra hiç bakım yapılmayan binalar, eski binalar bulunduğunu söyleyen Eryaşar, “Eski binalar ve gözle görülür binalardan başlamayı düşünüyoruz” dedi.

2019 yılı Nisan ayından itibaren  yapı denetimini başlattıklarını söyleyen Eryaşar, binaların  en azından başlama aşamasında mimar ve ilgili tüm mühendislerin kontrolünde  gerçekleştirildiğini ifade etti.

Eryaşar “ Yeni uygulama ile İMO belediye iş birliğinde  binaların yapımının projeye  uygunluğunun ayrıca belediye tarafından  da denetiminin yapılacağını, iki taraflı denetleme ortaya çıkacağını ve denetimin daha güvenilir olacağını belirtti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.