SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Hırvatların Arda Güler korkusu! “İnanamıyorum! Bugün bile canımızı acıtıyor, futbol tarihinin en büyük trajedisi, yırtıcıydı, kabus…”

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Kümesi ikinci maçında A Ulusal Kadromuzun Hırvatistan’la Bursa’da oynayacağı çabayı Hırvat gazeteciler, Spor Arena’ya yorumladı.

Hırvatların Arda Güler korkusu! “İnanamıyorum! Bugün bile canımızı acıtıyor, futbol tarihinin en büyük trajedisi, yırtıcıydı, kabus…”
Akacan The Mall
28.03.2023 08:50
0
A+
A-

Hırvatların Arda Güler korkusu! “İnanamıyorum! Bugün bile canımızı acıtıyor, futbol tarihinin en büyük trajedisi, yırtıcıydı, kabus…”
UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Kümesi ikinci maçında A Ulusal Kadromuzun Hırvatistan’la Bursa’da oynayacağı çabayı Hırvat gazeteciler, Spor Arena’ya yorumladı.

A Ulusal Kadromuz, UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Kümesi birinci maçında deplasmanda Ermenistan’ı Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 2-1 yenerek kümelere galibiyetle başladı.

2022 Dünya Kupası’nda 3.olan ve takımında Modric, Perisic, Kovacic, Brozovic üzere yıldızlara sahip olan Hırvatistan, kümedeki birinci maçında uzatma dakikalarında yediği golle Galler’le 1-1 berabere kaldı.

Akacan The Mall

EURO 2008’deki unutulmaz maçta rakibini penaltı atışları sonucu saf dışı bırakarak yarı finale uzanan A Ulusal grubumuz, güçlü rakibi karşısında galibiyet için alanda olacak. Bursa’da karşılaşacak olan iki takımın talihini Hırvat gazeteciler ve spor yorumcuları, Spor Arena’ya kıymetlendirdi.

“2008’DEKİ MAÇ HIRVAT FUTBOL TARİHİNİN EN BÜYÜK TRAJEDİSİYDİ”

Mateo Puksar (MAXSPORT TV):

Bursa’daki maç Hırvatistan için mükemmel bir imtihan olacak. Dünya Kupası’ndaki bronz madalyanın akabinde çok âlâ giden bir ekip var. Hırvatistan, elemelerin birinci maçlarında çok kasvet çekerdi. Bu yüzden Bursa’da çok kuvvetli bir maç olacağını iddia ediyorum. Ayrıyeten o hoş stadyumda mükemmel bir atmosfer bekliyorum. Birkaç berbat yılın akabinde Dünya Kupası’nı kaçıran, ruhunu göstermek isteyen çok tutkulu bir Türk Ulusal Ekibi bekliyorum. Lovren ve Vrsaljko üzere birkaç oyuncu ulusal kadrodan emekli oldu lakin onların yerini kolay kolay alabilecek yeni jenerasyon genç oyunculara sahibiz. Yalnızca Leipzig’de oynayan Josko Gvardiol’e bakın. Josip Juranovic Union Berlin’de, Josip Sutalo Dinamo Zagreb’de kusursuz oynuyor. Ana oyuncumuz Almanya’daki turnuvadan sonra emekli olacak olan Luka Modric. O ana karakter ve başkanımız. Modric’in emekli olmadığına çok sevindik. Hırvatistan ona çok bağlı. Türkiye, kümemizde Hırvatistan’dan sonra katiyetle 2 numara. Sonunda büyük turnuvaya katılmaları gerekiyor. Mazeret yok. Ancak Galler ve bilhassa Ermenistan ile siyaset yüzünden çok kuvvetli maçlar bekliyorum. Favori oyuncum Marsilya’da oynayan Cengiz Ünder. Feyenoord için mükemmel oynayan Orkun Kökçü ve Çağlar Söyüncü’yü de beğeniyorum. Birkaç yıl evvel Zagreb’de Fenerbahçe’nin genç grubu hakkında yorum yapmıştım, Arda Güler’i fark etmiştim. Onun ulusal ekipte olduğuna inanamıyorum. Çok yetenekli bir oyuncu. Umut Nayır, Hajduk Split’te uygun maçlar çıkardı fakat o devirde daha uygununu yapabilirdi. Ah! 2008…Hırvat futbol tarihinin en büyük trajedisi. Son yıllarda kazandığımız 2 madalya ile şanslıyız lakin bu mağlubiyet hala canımızı acıtıyor. Semih Şentürk’ün golünü hepimiz hatırlıyoruz. Golden sonraki şoku ve sessizliği asla unutmayacağım. Ve son olarak Rüştü Reçber. Gözlerinde o savaşçı tablolarıyla Türk futbolunun ikonik yüzü. Ona büyük hürmetim var.

“GALİBİYETE GEREKSİNİMİMİZ VAR, TÜRKİYE’DEKİ MAÇ HIRVATİSTAN İÇİN ÇOK GÜÇ OLACAK”

Marko Vargek (RTL HRVATSKA):

Hırvatistan, Galler ile berabere kaldıktan sonra Türkiye ile oynayacağımız maç bizim için çok kıymetli. Galibiyete muhtaçlığımız var orası kesin. Ermenistan’a karşı 3 puan alan Türkiye’nin konutundaki maç Hırvatistan için çok sıkıntı olacak fakat güç vakitlerde bile Hırvatistan en uygunudur. Bence Hırvatistan, dünyanın en âlâ orta alanına ve en âlâ genç savunma çizgilerinden biri sahip. Modric, Kovacic ve Brozovic’e sahibiz; yani topu saklayacaklar fakat kim gol atacak? Geçmiş maçların sorunu bu. Mario Mandzukic birkaç yıl evvel futbola veda ettikten sonra forvetlerle ilgili bir problemimiz var. Türkiye’nin mükemmel oyuncuları var. Hakan Çalhanoğlu ve Marsilya’da Hırvat teknik yönetici Igor Tudor’la oynayan Cengiz Ünder izlenmesi gereken oyuncular. Türkiye’ye karşı düzgün skorlarımız var lakin bu farklı bir maç olacak. Galler, Hırvatistan’a karşı nasıl oynanacağını gösterdi. 2008’deki maç, Hırvat futbol tarihi için travmatik bir maçtı. Bu maçı hatırlamak istemiyoruz. Tam bir şoktu, oyun neredeyse bitmişti. Futbol bazen acımasız oluyor. O vakitler genç oyuncu olan Modric, Corluka, Srna ve herkes çocuklar üzere ağladı, izlemesi zordu. Hırvatistan’dan düzgün bir oyun bekliyorum. Hırvatistan saldırmak zorunda ve bu türlü olduğunda her vakit daha tehlikeli. Hırvatistan’a inanıyorum, dünya standartlarında bir ekip. Hırvatistan’ın 2-1 kazanmasını bekliyorum.

“TÜRKİYE, TARİH BOYUNCA HER VAKİT KUVVETLİ BİR RAKİP OLMUŞTUR”

Milan Stjelja (SPORT NOVA TV):

Bu iki ekibin birinci çeşitteki farklı muvaffakiyetlerini göz önünde bulundurursak, öncelikle Hırvatistan ve Türkiye’nin bu maçı apayrı bir ruh halinde beklediklerini söyleyebilirim. Türkiye, Ermenistan’da kazandı. Hırvatistan, kendi alanında Galler’e karşı acı bir halde iki puan kaybetti. Türkiye, tarih boyunca her vakit şiddetli bir rakip olmuştur, bu sefer de birebirini bekliyorum. Aslında Hırvatistan Galler’i Split’te yenseydi de tıpkı şeyi söylerdim. Türk futboluna her vakit büyük bir hürmetim olmuştur. Çok istikrarlı bir grubumuz var. Muazzam bir tecrübeye sahibiz. Birebir vakitte çok sayıda kaliteli orta yaşlı ve genç oyuncularımız da var. Ulusal kadromuzun en değerli özelliği her vakit kadroya bağlı bir ulusal kimliğin olmasıdır. Ve bunu oyuncularda da görebilirsiniz. Ulusal kadromuzun en büyük gücü bu ve Luka Modric. Merih Demiral, Zeki Çelik, Enes Ünal, Çağlar Söyüncü, Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu’nu tanıyorum. Bu isimleri birçok maçta izledim. Elemelerdeki en âlâ rakibimizin elbet Türkiye olmasını bekliyorum. 2008’deki maç hala çok acı verici. Birkaç hafta evvel Niko Kranjcar (EURO 2008’deki maçta takımda yer alan futbolcu) ile röportaj yaptım. Kranjcar, bundan kurtulmasının birkaç ay sürdüğünü söyledi. Bundan aslında tam olarak kurtulamadığımı söyleyebilirim. Maç penaltılara gidince kaybedeceğimizi biliyorum. Eşi görülmemiş bir geri dönüş için ekibinizi tebrik ediyorum. Rüştü Reçber’i 2002 Dünya Kupası’ndan hatırlıyorum. Rüştü, Kore ve Japonya’daki büyük başarınızda en büyük oyunculardan birisiydi. Her vakit biraz yırtıcıydı lakin tıpkı vakitte harika bir kaleci kalitesine sahipti. Grubunuzda gördüğüm şey şu; Sizler dünyadaki çabucak hemen her grubu yenebilirsiniz lakin birebir vakitte herkese karşı da kaybedebilirsiniz. Futbolunuzda tutarlılık yok. Grubumuz için kolay bir maç beklemiyorum. Aslında her eleme maçı bizim için her vakit sıkıntı olmuştur. Bilhassa Galler’le birlikte kaldıktan sonra bunun da güç olacağını biliyorum. Hırvatistan ve Türkiye’nin kümeden çıkacağını bekliyorum.

“HIRVATİSTAN, EURO 2024’E KATILMAYA HAK KAZANMAK İÇİN HER ŞEYE SAHİP”

Ivan Ljubic (MAXSPORT TV):

Yakın tarih Türkiye ile Hırvatistan ortasında birçok inanılmaz maça sahne oldu. Bu sefer de Bursa’daki maç katiyetle heyecan verici olacak. Hırvatistan’ın bu nesli, Uluslar Ligi’ni ve EURO 2024’e katılmaya hak kazanmak için her şeye sahip. Her konumda tecrübeli ve kaliteli oyuncular var. Şahane bir atmosferde çok güzel bir maç ve olağan ki Hırvatistan’dan üç puan bekliyorum. Hırvatistan Ulusal Ekibi, kendinden çok emin. Türkiye, kümede Hırvatistan’dan sonra EURO 2024’e katılmaya hak kazanabilecek ikinci favori kadro. Son yıllarda birtakım çabaları olan büyük bir futbol ülkesinden bahsediyoruz. Elbet her vakit dünya çapında yeteneklere sahiptiniz. Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder her rakibe önemli ziyanlar verebilir. Geçmişteki Türk oyunculardan bahsedersek, benim favorilerim Hasan Şaş ve Arda Turan. Hırvatistan’da, 2008 yılındaki maçı düşünmekten hoşlanmıyoruz. O bir kabustu. Maç penaltılara gidince bittiğini hepimiz biliyorduk. İvme değişti, Türk oyuncu hayata döndürdü, gerisi tarih oldu. Maçtan sonra uyumak çok zordu ancak hayatta kaldık ve on yılda Dünya Kupası finaline ulaştık. Futbol budur, hayat budur. Rüştü Reçber, penaltıyı kurtararak kendini kurtardı ve bir kahraman oldu. Fenerbahçe’de ve birkaç yıl Barcelona’da oynadığını hatırlıyorum. İkonik kaleci. Lakin neyse ki sizi 2011 Elemelerinde ve 2016 Euro’da yenmeyi başardık.

 

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.