SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Hayati Yazıcı: Mevsimlik emekçilerin taleplerini tatmin edecek biçime dönüştürmek gerek

Hayati Yazıcı: Mevsimlik personellerin taleplerini tatmin edecek hale dönüştürmek gerekAK Parti Genel Lider Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Çaykur’da …

Hayati Yazıcı: Mevsimlik emekçilerin taleplerini tatmin edecek biçime dönüştürmek gerek
Akacan The Mall
10.10.2022 10:22
0
A+
A-

Hayati Yazıcı: Mevsimlik personellerin taleplerini tatmin edecek hale dönüştürmek gerek
AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Çaykur’da mevsimlik çalışanların kıymetli bir sorunu var. Bunları takıma geçirmek, daima çalışanlarla birebir duruma getirmek; elbette ki çok hakikat olduğu söylenemez lakin ‘Bunların hiç sorunu yok’ demek de yanlışsız bir şey değil. Mevsimlik emekçilerin taleplerini aşikâr ölçüde, onları da tatmin edecek bir hale dönüştürmek gerekir” dedi.

AK Parti Genel Lider Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, çalışma hayatı ile ilgili planlanan düzenlemeler hakkında konuştu. Yazıcı, vizyoner olarak yola çıktıklarını, bu formda devam ettiklerini belirterek, “Düzenlemeler kapsamında şu yahut bu sebeple dışarıda kalmış, buna benzeri durumları derleyip toparlıyoruz, bir pakete dönüştürüyoruz. Tahlilini sağlamak üzere yasal düzenleme gerekiyorsa Meclis’e sevk ediyoruz, idari süreçleri yapılması mümkün ise idari süreçle tahlil üretiyoruz. Muhtaçlıklar sonsuz, imkanlar hudutlu. Gereksinimlerin çeşitliliğine, genişliğine baktığımız vakit imkanlara nazaran bir planlama yapıyoruz. Öncelikleri belirliyoruz, buna nazaran tahlil üretiyoruz. Bu alanlarda da yaptığımız tahlil üretmeler, davranış biçimi ve vizyonerlik demek gerekirse vizyonerliğimizin ana çerçevesi, söz etmeye çalıştığım kapsamda düzenlemeler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız olmak üzere Ticaret Bakanlığı’nın ve değişik bakanlıkların taleplerini içeren bir paket de bugün, yarın Meclis gündeminde olacak” dedi.

‘EYT, BİZİM VAKTİMİZDE ORTAYA ÇIKMADI’

Akacan The Mall

Sorunların tamamını birden çözmenin imkansız olduğunu kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:

“Hükümetimiz, partimiz bu hususları ele alıyor, imkanlara nazaran tahlil üretiyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), Türkiye’nin bugünkü konusu değil. Bizim vaktimizde da ortaya çıkmış bir bahis değil. Bizden evvelki hükümetler vaktinde yapılmış düzenlemeler, Toplumsal Güvenlik Kurumu’nu büsbütün iflasa, ödeme yapamaz duruma getirecek bir uygulama sonucuna yol açmış bu alanla ilgili yasal düzenleme yapıp, standarda kavuşturmayı hedefledik ve bunu gerçekleştirdik. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak nitelendirilen bu kesim ile ilgili çalışmayı Toplumsal Güvenlik Bakanı’mız yürüttü. Bu süreçlerde de bir eksiklik varsa hem kabinede hem müzakere edilirken hem de aşikâr platformlarda bu cins düzenlemeler irdeleniyor, değişik kurumların gözüyle bir kere daha bakılıp gözden geçiriliyor ve en sonunda da Meclis Plan Bütçe Komitesi’ne, sonra da Genel Kurul’da düzenliyoruz.”

‘DÜZENLEME, TAKIM VERECEĞİZ, MANASINDA DEĞİL’

Çaykur’da çalışan mevsimlik personellerle ilgili de konuşan Yazıcı, “Çaykur’da mevsimlik çalışanların kıymetli bir sorunu var. Bunları takıma geçirmek, daima çalışanlarla tıpkı duruma getirmek; elbette ki çok gerçek olduğu söylenemez ancak ‘Bunların hiç sorunu yok’ demek de hakikat bir şey değil. Mevsimlik çalışanların taleplerini belirli ölçüde, onları da tatmin edecek bir hale dönüştürmek gerekir. Bunu daha evvel sayın bakan ile yaptığımız görüşmede, sendikaların da bana ilettiği mevzuyu içeren belgeyi takdim ettim. O da elimizde çalışıyoruz ancak çalışıyoruz tabirinden kasıt; bunlara takım vereceğiz manasında değil. Bir düzgünleşme, problemlerini muhakkak ölçüde de olsa hafifletecek bir düzenleme manasında söz etmişti. Zira daha evvel bunlar, 4 ay çalışıyordu. Başbakan yardımcılığım devrinde, Devlet İşçi Başkanlığı da bana bağlıydı; bu sorunu taşıdık, tartıştık. Bunların çalışmalarını 6 aya çıkardık. İkramiye almak suretiyle yıllık çalışmaları, 8 aya ulaşıyor. Sıhhat primleri ödeniyor. Çalışmaları, askıda. Askıda olmasına karşın öbür bir yerde de çalışamıyorlar, bu cins problemler var. Bu alanla bağlantılı lakin hangi ölçekte nasıl bir şey yapılıyor bunu şimdi görmedim. İnşallah o alanı da en azından telaffuzda ortaya konan meseleleri hafifletici bir düzenleme getirilir” dedi

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.