SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Hastane sınıfında yatak başı eğitim

Sağlık sorunları nedeniyle hastanede kalmak zorunda olan çocukların eğitim hayatının sekteye uğramaması için kurulan hastane sınıfları, 22 ilde 51 hastanede eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu sınıflarda kronik hastalığı bulunan çocukların yanı sıra depremzede çocuklar da yer alıyor. Hastanede sınıfa gidemeyecek durumdaki öğrencilerin ise öğretmen başucuna gidiyor ve yatakta eğitim veriyor. Hastanede depremzede yakını olan refakatçi öğrenciler de ders alabiliyor.

Hastane sınıfında yatak başı eğitim
Akacan The Mall
13.04.2023 11:21
0
A+
A-

Hastane sınıfında yatak başı eğitim
Sağlık sorunları nedeniyle hastanede kalmak zorunda olan çocukların eğitim hayatının sekteye uğramaması için kurulan hastane sınıfları, 22 ilde 51 hastanede eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu sınıflarda kronik hastalığı bulunan çocukların yanı sıra depremzede çocuklar da yer alıyor. Hastanede sınıfa gidemeyecek durumdaki öğrencilerin ise öğretmen başucuna gidiyor ve yatakta eğitim veriyor. Hastanede depremzede yakını olan refakatçi öğrenciler de ders alabiliyor.

İstanbul’da 15 hastane sınıfı bulunuyor ve 87 öğretmen gönüllü olarak çalışıyor. Birinci dönem 483 öğrencinin eğitim faaliyetlerine katıldığı İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Türkiye’deki en büyük hastane sınıfına sahip. Günlük 65 ile 85 arasında öğrenci derse katılıyor, hastanenin 12’nci katına kurulan sınıflarda 19 öğretmen ders veriyor.

Fadime Çoban ve Caner Konak

Akacan The Mall

ÇOCUĞA GÖRE PROGRAM HAZIRLANIYOR
İstanbul Bahçelievler Kuleli Ortaokulunda görev yaparken gönüllü olarak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki hastane sınıfında çalışmaya başlayan sosyal bilgiler öğretmeni Caner Konak şunları söyledi:
“Her bir öğretmen günde ortalama 6 çocuk hastayla ders işliyor. 40 dakikalık bu dersler çocuğumuzun durumuna göre belirleniyor. Servislere yatan hasta olarak gelen öğrencilerin listesini günlük alıyoruz. Çünkü öğrenci sayımız çocuk hastaların sağlık durumlarına göre değişkenlik gösteriyor. Daha sonra odalarına gidip kendimizi tanıtıyoruz. Ailenin ve doktorun onayı olursa çalışmaya başlayıp önce ders programı oluşturuyoruz. Bu öğrencilerimizden lise ya da üniversiteye giriş için sınava hazırlananları ağırlıklı olarak branş öğretmenlerimiz, uygun kaynaklarla ve belirledikleri ders programıyla sınava hazırlıyor. Eksiklerini bazen öğretmenleriyle konuşup öğreniyoruz bazen de kendi gözlemlerimizle çocukla konuşarak ilerliyoruz.

DEPREMZEDELERE YATAK BAŞI EĞİTİM
Farklı illerden depremzede öğrencilerimiz de var. Onlardan sağlık durumu elverişli olanlara eğitim ve psikolojik desteği yatak başı eğitimlerle sunuyoruz. Buraya gelen depremzede öğrencilerden tedavi görmek amacıyla gelenlerin dışında, tedavi gören yakınlarının yanında gelen öğrencilerimiz de oluyor. Tedavi görmüyorsa eğitimden mahrum bırakmamak için farklı bloklarda bulunsalar da mutlaka yanlarına gidiyoruz ve orada derslerimizi sürdürüyoruz.

ÖĞRETMENLİK BURADA OKULDAKİNDEN ÇOK FARKLI
Hastane sınıfında çalışan öğretmenlerin hepsi gönüllü çalışıyor. Burada öğretmenlik yapmak okuldan çok farklı. Okulda çocukları susturmaya çalışırken burada daha çok konuşturmaya çalışıyoruz. Çünkü burada kronik hastalığı olan çocukların psikolojisine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Uzun süreli hastalığı olup, yaşı ilerlese de okuldan geri kalmış çocuklarımızla da yakından ilgileniyoruz.

GÖREV YAPTIĞIM EN GÜZEL YER
Necmettin Erbakan Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapıp gönüllü olarak hastane sınıfında görevine devam eden Fadime Çoban ise şöyle konuştu: “Buradaki çocuklarla güzel bir bağ kuruyorsunuz sonra hikâye bazen iyi bazen kötü bitiyor. Yerine iyileşmeyi bekleyen başka bir çocuğumuz geliyor. Okulun aksine öğrencilerle sürekli bir ilişkimiz olmasa da görev yaptığım en güzel yer burası çünkü bir sağlık sorunuyla boğuşup bununla baş etmeye çalışan bir çocuğun bir anda yanında beliriveriyorsunuz ve adı ders gibi görünse de ona destek için oradasınız. Çocukların odasında bizi dört gözle beklediğini hissediyoruz. Öğretmen yatağın başında tutunacağı bir dal gibi oluyor. Sürekli bir eğitim olmadığı için kısa sürede en etkili olabileceğimiz şekilde ders planlaması yapıyoruz. Müfredatı öğrenciye göre biz belirliyoruz aslında.

HER İLE hastane sınıfı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ocak ayında yaptığı duyuruda çocukların eğitime her şartta devam edebilmesi için 81 ile hastane sınıfı kurulacağını açıklamıştı. Bakan Özer açıklamasında; “Bu bağlamda sağlık problemleri nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören zorunlu öğrenim çağındaki çocuklarımızın ayağına eğitim hizmeti götürüyoruz” demişti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.