SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Hamit Altıntop: “Futbolda Türk ekolü geliştirmeliyiz”

Hamit Altıntop: “Futbolda Türk ekolü geliştirmeliyiz”Hamit Altıntop dünya futbolunda başarılı birçok futbolcunun ulusal ekipte birebir …

Hamit Altıntop: “Futbolda Türk ekolü geliştirmeliyiz”
Akacan The Mall
03.05.2022 07:22
0
A+
A-

Hamit Altıntop: “Futbolda Türk ekolü geliştirmeliyiz”
Hamit Altıntop dünya futbolunda başarılı birçok futbolcunun ulusal ekipte birebir performansı sergileyemediğine dikkat çekti ve ekledi. Türkiye Futbol Federasyonu İcra Heyeti üyesi ve Ulusal Kadrolar Sorumlusu Hamit Altıntop, ““Ülkenin en düzgün oyuncularından bir küme seçmek işin küçük bir kısmı. Asıl muvaffakiyet o kümeden grup yaratabilmek. Gerek saha içi teknik, taktik, tahlil gerek saha dışı mentorluk, motivasyon, dayanak ile 360 derece kapsayıcı bir sistemle ekibi turnuvalara hazırlayabilmek kıymetli.” dedi.

Türk futbolu tarihin en dertli periyotlarından birini yaşıyor. A Ulusal Ekip, Dünya Kupası vizesi alamadı, kulüplerin başarısız sonuçlarının akabinde Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 20. basamağa geriledi. 2023-24 döneminden sonra Avrupa’ya artık yalnızca 4 temsilcimiz gidebilecek. Bütün bunların yanı sıra evvel TFF’de sonra MHK’deki istifalar… Önümüzdeki ay yapılacak genel konseyde da Türkiye Futbol Federasyonu yeni liderini seçecek. Türkiye Futbol Federasyonu İcra Şurası üyesi ve Ulusal Ekipler Sorumlusu Hamit Altıntop, Türk futbolunun yaşadığı problemleri ve kurtuluş reçetesini Hürriyet’e verdiği özel röportajda anlattı.

Pandemi etkiledi ancak mazeret olamaz

Akacan The Mall

· Futbolda yaşanan zahmetler ortada. Hem oyun olarak hem de ekonomik manada ülke futbolunun geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Gerek toplumsal gerek ekonomik, kısaca her alanda tüm dünyayı tesiri altına alan pandemi doğal ki futbolu da etkiledi. Ancak bunu mazeret edemeyiz. Türk futbolunda pandemi öncesinden başlayan ve pandemiyle daha da berbata giden istikrar ve ekonomik problemler olduğu bir gerçek. Kısa, orta, uzun vadeli tahliller üretmeliyiz. Bütün paydaşlarıyla Türk futbolunun marka kıymetini yükseltmemiz lazım. Bunun için de daha net, istikrarlı, sürdürülebilir bir futbol anlayışı ve sportif muvaffakiyete muhtaçlığımız var. Ligin kalitesinin yükselmesi ve istikrarlı muvaffakiyet hem marka bedelimizi yükseltecek hem de mili kadrolarda sürdürülebilir muvaffakiyet sağlayacak.

Ligde kalite maalesef çok düşük

· Şu an Muhteşem Lig’de futbol kalitesi teknik, taktik ve tempo olarak çok düşük düzeylerde maalesef. Planlı bir oyun anlayışı yok. Türk kültürüne ve bedellerine nazaran yeni futbol sistemi oluşturmalı, futbolda kendi formülümüzle Türk ekolü geliştirmeliyiz. Milletlerarası, esnek, tahlil üreten ve dünya futbolunu dillendiren bir ekol olmalıyız. Böylelikle dünyada izlenen bir lig olup marka kıymetimizi artırabiliriz. O yetenek, azim ve tutkumuz var. Ligimizde genç bir kuşak ve genç hocalarımız var. Bilhassa genç hocalarımız vizyonlarıyla, kendilerini geliştirmeleriyle fark yaratıyorlar. Ben Türk futbolunun yarınları için umutluyum, inançlıyım.

Amacım birikimim ve etrafımla ülke futbolunu daha güzele götürmek

· Size olan inanç çok fazla. Bilhassa Almanya’da futbol eğitimi almanız, kıymetli kulüplerde forma giymeniz ve bağlarınız çok fazla. Bunları nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?

Evet Almanya’da futbol eğitimi aldım ve oynadım ancak ben uygun ve başarılı futbolun metotlarını öğrenmek ve kendimi geliştirmek için daima çalışıyorum. Bana farklı bakış açıları kazandıracak dünya çapındaki birçok yeniliği takip etmeye çalışıyorum. Ben güzel bağlantı ve samimiyete çok inanırım. Sporculuk hayatımdan da gelen arkadaşlıklarla dünyanın her yerinden gerek FIFA gerek UEFA’da güzel bir futbol etrafına sahip olduğumu düşünüyorum. Bütün bu sahip olduğum bilgi birikim, tecrübe ve etrafımı de Türk futbolunu daha uygun yerlere getirmek için kullanmak istiyorum.

Kulüpler genç teknik adamlara daha fazla baht tanımalı

· Yeni kuşak teknik adamlar hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Türk hocalar konusunda bir değişim yaşanıyor. Bilhassa genç hocalar vizyonlarıyla, kendilerini geliştirmeleriyle fark yaratıyor. Bu da beni çok heyecanlandırıyor ve memnun ediyor. Teknik yönetici olarak oyuncu kuşağına her açıdan yakın olmak daha âlâ bir irtibat sağlıyor. Türk hocalara topluluklarda da medyada da daha çok takviye olunmalı. Kulüplerimiz de genç hocalara daha çok talih tanımalı. · Türkiye; Arda Güler, Emirhan İlkan ve Kerem Aktürkoğlu’nu konuşuyor.

Ulusal GRUPTA MUVAFFAKİYETE ULAŞMANIN EN BÜYÜK ANAHTARI ‘TAKIM’ OLABiLMEK

“Ülkenin en düzgün oyuncularından bir küme seçmek işin küçük bir kısmı. Asıl muvaffakiyet o kümeden grup yaratabilmek. Gerek saha içi teknik, taktik, tahlil gerek saha dışı mentorluk, motivasyon, takviye ile 360 derece kapsayıcı bir sistemle ekibi turnuvalara hazırlayabilmek kıymetli.”

· Her oyuncumuz kendi gruplarında başarılı lakin birlikte istenen muvaffakiyet gelmiyor. Kendimize has oyun ve sistem grubu olmayı nasıl başaracağız? Dünya çapında başarılı birçok futbolcunun ulusal kadroda birebir performansı sergileyemediğini görüyoruz. Ulusal ekiplerde ‘takım’ olabilmek muvaffakiyetin en büyük anahtarıdır. Ülkenin en yeterli oyuncularından bir küme seçmek işin küçük bir kısmı. Asıl muvaffakiyet o kümeden ekip yaratabilmek. Üstelik de bunun için egzersiz, hazırlık maçları vs. çok vaktiniz yok. Gerek saha içi teknik, taktik, tahlil gerek saha dışı mentorluk, motivasyon, dayanak ile 360 derece kapsayıcı bir sistemle kadrosu turnuvalara hazırlayabilmek değerli. Bunun için de federasyon olarak dünyadaki bütün gelişmeleri yakından takip ediyor, kendimizi daima geliştiriyoruz. Bu hususta önemli araştırmalarımız ve çalışmalarımız da var.

STABiL KALMALIYIZ

· Hem kulüplerimizin hem de ulusalların aldığı sonuçlara nazaran belirlenen sıralamada istikrarı sağlamalıyız. Dönemlik alınan puanlarla asansör üzere yükselip düşmektense sürdürülebilir bir muvaffakiyet ile stabil kalmak ve istikrarlı bir halde kalıcı olarak yükselmeyi hedeflemeliyiz.

POPÜLiST DEĞiL EŞ VAKİTLİ 3 FARKLI PLANLAMA KURAL

UZUN müddetli planlamalar kısa vadeli feragatler gerektirebiliyor. Avrupa’da 5-10 hatta 15 yıllık planlamalar çok uzun periyot olarak algılanmayabiliyor. Biz daha çabuk sonuç bekleyen daha sabırsız bir toplumuz. Tahminen bu nedenle bilhassa kulüpler daha popülist kısa periyodik tahliller vadediyor. Hem kısa vadeli hem orta hem uzun vadeli eş vakitli 3 başka planlamayla hareket etmek gerek. Uzun vadede maksada ulaşırken bugünü, yarını da es geçmeyecek tahliller üretmeliyiz. Ki bu da üzerinde uzunca mesai harcadığımız bir mevzu.

STEFAN KUNTZ’UN ŞEFFAFLIĞINA VE irtibat GÜCÜNE GÜVENiYORUM

· Kuntz’un en güvendiğiniz tarafları neler? Sempati yakalayan bu neslin başarılı olmasını sağlayabilecek mi?

Stefan Kuntz’un en güvendiğim istikametlerinin başında irtibat gücü ve şeffaflığı geliyor. Almanya Ümit Ulusal Takımı’nda yaşadığı muvaffakiyet ve deneyimiyle en uygun hoca olduğunu düşündük. Eğitim programı ve dışarıdaki deneyimleriyle çeşitli fikirler sunuyor. Olaylara şeffaf yaklaşıyor. Türk toplumu olarak biz çok duygusal bir toplumuz. Duygusallığımız bazen zaafımız olabiliyor. Duygusallığımızla disiplini uygun harmanlarsak futbolda da çok başarılı olacağımıza inanıyorum.

NiHAT LİDERİN KARARINA HÜRMET DUYMAK GEREK

Nihat Başkan’ın kendi tercihiyle istifasına hürmet duymalıyız. Bu hususta kıymetlendirme yapmaya gerek yok. Sahanın içinden gelip masanın öteki tarafına geçtiğimde yöneticiliğin saha içinden daha sıkıntı olduğunu gördüm. Kendisinden daima dayanak gördüm, yöneticilik konusunda deneyimlerinden faydalandım, kendisine tekrar teşekkür ederim.

KULÜPLERLE İNANÇ Yine iNŞA EDiLMELi

Hakemlerin de daima kendilerini geliştirdikleri oturmuş bir daima eğitim sistemi ve olmazsa olmaz liyakatle yanılgıları minumuma indirmeye çalışmalıyız. Lakin unutmamalıyız ki; insanın olduğu her yerde kusur olur. Bu çok olağandır. Burada karşılıklı itimat çok değerli. Bu itimadı tekrar sağlamalıyız. TFF ile kulüplerimizin ortasındaki inancı yine inşa etmeliyiz.

ÖNGÖRÜLEMEZ OLMASI FUTBOLU TANINAN KILIYOR

Futbolun dünya çapında en tanınan spor olmasının esas sebebi her cins data tahlil, istatistiklere karşın öngörülemez olmasıdır. Biz data tahlil konusunda dünyanın gerisinde değiliz. Ancak unutulmaması gereken bir şey var; bilgi tahlilleri futbolu daha öngörülebilir kılmakla birlikte yeniden de ‘takım olmak, liderlik’ kısaca insan faktörü futbolda sonucu belirliyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.