STERLIN
36,7163
DOLAR
28,9120
EURO
31,4427
ALTIN
1.954,93
BIST
8.026,27
SON DAKİKA
Evli lise öğretmeni 11 yaşındaki öğrencisiyle yasak aşkının ifşa edilmesinden sonra tutuklandı! “Sık sık arabamda buluşup cinsel ilişkiye giriyorduk” – KIBRIS HABER
“Güney Kıbrıs’ın Chevron ile Doğu Akdeniz’de doğal gaz çıkarmak için anlaştı”! – KIBRIS HABER
Girne’de ağır vasıta trafik kısıtlaması başlıyor! – KIBRIS HABER
Devlet yetkililerini eleştirdi! – KIBRIS HABER
Seyir halindeki otobüs yandı! – KIBRIS HABER
Yaşlılara yönelik şiddet ve kötü muameleye dikkat çekti! – KIBRIS HABER
‘Tokat terapisi’ sırasında hayatını kaybetti! – KIBRIS HABER
Başbakan Üstel, Maraş Futbol sahasını ziyaret etti! – KIBRIS HABER
Altın fiyatında rekor! – KIBRIS HABER
Şöhret Öngideren hayatını kaybetti! – KIBRIS HABER
Can Gürzap hayatını kaybetti! – KIBRIS HABER
Kırsal kesim arsaları altyapılarının bitmesi için 10 milyon TL ayrıldı! – KIBRIS HABER
Asgari ücretin 4 katı cezası var! – KIBRIS HABER
Yine alkol yine kaza! – KIBRIS HABER
Başbakan Üstel; “Gençlerimiz için her türlü fedakarlığı yapacağız”! – KIBRIS HABER
“2006 yılından beri kamuya tek bir engelli istihdam edilmedi” dediler. Eylem başlatacaklar – KIBRIS HABER
KAMU-SEN’den mesaj! – KIBRIS HABER
Gıda denetim sonuçları açıklandı! Zehir yiyoruz – KIBRIS HABER
Kıbrıs Vakfı, Eğitim Destek Programı Başlattı! – KIBRIS HABER
Güney’de polisler mercek altında! – KIBRIS HABER
“Mulla Hüseyin artık “kayıp” değil, bir mezarı var”! – KIBRIS HABER
Zehie Helin Reessur cinayeti davası ertelendi! – KIBRIS HABER
1 Aralık Brent petrol fiyatı – KIBRIS HABER
Sıcaklık 21-24 derece dolaylarında seyredecek! – KIBRIS HABER
Ateşkes sona erdi! İsrail ordusundan açıklama – KIBRIS HABER
Telekomünikasyon Dairesi, abonelerin borçlarını 15 Aralık’a kadar ödemesini istedi! – KIBRIS HABER
Gemikonağı’nda kaza sonucu 20 yaşındaki kız yoğun bakımda! – KIBRIS HABER
Sterlin uçuşta! – KIBRIS HABER
Türkiye Adalet Bakanı Tunç; “İsias sorumluları yargı huzurunda hesap verecek”! – KIBRIS HABER
Bu bölgelerde yarın uzun süreli elektrik kesintisi yaşanacak! – KIBRIS HABER

‘Güçlenen öğretmenle daha güçlü yarınlar’

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) İdare Şurası Lideri Zafer Öztürk, “Güçlenen öğretmenle daha muteber ve güçlü yarınlara ulaşabiliriz. Öğrenen öğretmen demek değişen muhtaçlık ve kaidelere nazaran kendisini yenileyen ve geliştiren öğretmen demektir” dedi. TÖZOK tarafından düzenlenen 9’uncu Ortaöğretim Çalıştayı’nda konuşan Öztürk, Çalıştayın 13 Kasım’da İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan hain atakta hayatını kaybeden Öğretmen Dilek Özsoy ve hayatını yitiren başka vatandaşları anmak ismine bütün kayıplara atfedildiğini lisana getirdi.

‘Güçlenen öğretmenle daha güçlü yarınlar’
CyborNFT
10.12.2022 12:52
0
A+
A-

‘Güçlenen öğretmenle daha güçlü yarınlar’
Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) İdare Konseyi Lideri Zafer Öztürk, “Güçlenen öğretmenle daha emniyetli ve güçlü yarınlara ulaşabiliriz. Öğrenen öğretmen demek değişen muhtaçlık ve koşullara nazaran kendisini yenileyen ve geliştiren öğretmen demektir” dedi. TÖZOK tarafından düzenlenen 9’uncu Ortaöğretim Çalıştayı’nda konuşan Öztürk, Çalıştayın 13 Kasım’da İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan hain atakta hayatını kaybeden Öğretmen İstek Özsoy ve ömrünü yitiren öteki vatandaşları anmak ismine bütün kayıplara atfedildiğini lisana getirdi.

TÖZOK tarafından düzenlenen 9’uncu Ortaöğretim Çalıştayı bu yıl “Öğrenen Okul-Güçlenen Öğretmen” temasıyla Irmak Okulları mesken sahipliğinde düzenleniyor. Yaklaşık 650 özel okul yöneticisi ve öğretmenin katıldığı çalıştay, Irmak Okulları öğrencilerinin sahne sanatları gösterisinin akabinde Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan, TÖZOK İdare Şurası Lideri Zafer Öztürk, Irmak Okulları Kurucu Temsilcisi A. Dava Arıoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. TÖZOK İdare Şurası Lideri Öztürk, açılış konuşmasında çalıştayın ehemmiyetini şu sözlerle anlattı:

CEVAP GÜÇLÜ ÖĞRETMENDE
“13 Kasım’da İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan hain taarruzda hayatını kaybeden İstek Özsoy öğretmenimizi birebir vakitte ömrünü yitiren öteki vatandaşlarımızı anmak ismine çalıştayımızı İstek Öğretmenimize ve başta eğitim şehitlerimiz olmak üzere bütün kayıplarımıza atfettik. TÖZOK olarak, Türk ulusal eğitiminin ve özel okulculuğun gelişmesi için bin 500’ün üzerindeki üye okulumuzla çeşitli eğitim alanlarında faaliyetler yürütmekteyiz. Ana konularımızdan biri eğitim ismine ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri takip edip öğretmenlerimizle paylaşmak ve öğrencilerimizin kullanımına sunmak. ‘Öğrenen Okul-Güçlenen Öğretmen’ temalı 9’uncu Ortaöğretim Çalıştayımızı ortaokul ve lise kurulumuzun ağır emekleriyle hazırladık. Çalıştayımızda, yaşama dair her şeyin bu kadar süratli geliştiği bir periyotta sanayi ihtilali vaktinde ve o devrin koşullarına nazaran yapılanmış, tasarlanmış ve programlanmış bir sistemle bugünün gereksinimlerine karşılık verebilme ve bugünün sorunlarını çözebilmenin mümkün olmadığı niyetiyle yaklaşımlarımızı şekillendirdik. Bilginin en değerli güç olarak kabul edildiği çağımızda ‘Nasıl yaparız da öğrenme kültürüne sahip örgütleri öğrenmeyi teşvik eden sistemler ortasına ekleyebilir ve bunu sürdürülebilir hale getirebiliriz?’ sorusunu sorduk. Aslında karşılık burada, ‘Güçlü Öğretmen’de yatıyor. Güçlenen öğretmenle daha emniyetli ve güçlü yarınlara ulaşabiliriz. Öğrenen öğretmen demek değişen gereksinim ve kaidelere nazaran kendisini yenileyen ve geliştiren öğretmen demek. Elbette kurumlar da bu imkanları öğretmenlere kesinlikle sunmalı.”

CyborNFT

EĞİTİMİN OKULLARDA OLMASININ BÜYÜK KIYMETİ VAR
Öğretmenlerin yaptığı çalışmaları takdirle izlediğini söyleyen Ulusal Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan da, eğitimin dijitalleşmesi değil dijitalin eğitime katılması gerektiğini vurguladığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Öğretmenlerin  her türlü zorluğa karşın vazifelerini sürdürmelerini takdirle izliyorum. Hem dünya hem ülkemiz kuvvetli bir süreçten geçti. Gördük ki çocuklar her yerde öğrenebiliyor. Öğretimin bir derdi yok ancak eğitimin, toplumsallaşmanın okullarda olmasının, ekran karşısında olmamasının çok büyük bir tesiri var. Türkiye en çok okul kapatan ülke pozisyonundaydı lakin eğitim öğretimi en süratli hayata geçiren ve okul kapatmayan ülke pozisyonuna geldi. Sayın bakanımızın buradaki net duruşu aslında geleceğimizin kurtarılması için büyük yatırım oldu. Ancak çocuklarımızdaki o bir buçuk yıllık değişimi hepimiz gözlemledik. Bu süreçte dijitalleşme tahminen gereğinden fazla hayatımıza girdi. Lakin eğitimi dijitalleştirmek mi, dijitali eğitime katmak mı? Bu ikisini karıştırmamamız lazım. Eğitimin her vakit yüz yüze olduğunu unutmamak lazım.”

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.