SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Geleceğin oto ekranları! Akıllı araba devri asıl artık başlıyor

Arabalar artık birer akıllı aygıt halini aldı. Araçları daha da ileri uygulamalarla donatacak yeni çalışmalar sürüyor. Yeni periyodun merkezinde “uygulama” ekosistemleri var. Araç içinde gelişmiş uygulama seçenekleri hayatımıza girecek. Togg bu sürecin uygun örneklerinden…

Geleceğin oto ekranları! Akıllı araba devri asıl artık başlıyor
Akacan The Mall
18.03.2023 07:52
0
A+
A-

Geleceğin oto ekranları! Akıllı araba periyodu asıl artık başlıyor
Otomobiller artık birer akıllı aygıt halini aldı. Araçları daha da ileri uygulamalarla donatacak yeni çalışmalar sürüyor. Yeni devrin merkezinde “uygulama” ekosistemleri var. Araç içinde gelişmiş uygulama seçenekleri hayatımıza girecek. Togg bu sürecin uygun örneklerinden…

Günümüzde yeni çıkan çabucak her araba modeli, güçlü merkezi cümbüş sistemlerine ve hassas dokunmatik ekranlara sahip. Bu sistemleri daha süratli çalışır hale getirmek ismine araçların süreç gücünü daima olarak artıran firmalar, artık araç içi uygulama periyodunu de gerçek manada başlatıyor. Yeni periyodun arabaları adeta akıllı telefonlar üzere ileri düzeyde olacak.

UYGULAMA MARKETLER

Akacan The Mall

Mercedes-Benz ve Volkswagen üzere firmaların öncülük ettiği yeni devirde, araç içerisine gençler ortasında çok tanınan “TikTok” gibisi uygulamalar entegre edilecek. Bu kapsamda “uygulama markette” rekabet kızışabilir. Zira Google yahut Harman üzere marketlerle işbirliği yapan araba üreticileri, şoförlere müzik, podcast, görüntü konferans, oyun ve akıllı konut entegrasyonu üzere kategorilerde seçme talihi tanıyacak.

Volkswagen Grubu’nun şirket içi yazılım kısmı Cariad’ın CEO’su Dirk Hilgenberg gelecek planlarının merkezine “uygulama marketi”ni aldıklarını söylüyor. Hilgenber, “Bu, göstermek istediğimiz yeni bir dijital tecrübe seviyesi” diyor.

GELECEK OTONOM SÜRÜŞLE

Buradaki tecrübe aslında büsbütün otonom sürüş sistemlerine dayanıyor. Çok uzak olmayan bir gelecekte arabalar bizi gitmek istediğimiz yere kendisi götürecek, bu sayede seyahat sırasında yolu ve arayı sıkıntı etmeden çalışmak, sinema izlemek ya da oyun oynamak mümkün olacak. Bu mevzuda pazarın öncüsü büsbütün elektrikli araçlarıyla öne çıkan Tesla. Hazırladığı birinci Model S’e devasa bir dokunmatik ekran koyarak büyük ses getiren şirket, bu atılımıyla tüm kesimi ileriye götürdü ve burada durmadı. Son çıkan araçlarına “AMD” süreç ünitelerine sahip nitekim çok güçlü bilgisayarlar (PlayStation 5’e yakın seviyede) yerleştiren firma, geçtiğimiz aylarda yeni jenerasyon Model S ve Model X araçlarına “Steam” dayanağı bile getirdi. Bu dayanak sayesinde Tesla şoförleri, Steam oyun marketine direkt olarak araçlarından erişim sağlayabiliyor, araca bir oyun kumandası bağlayarak büyük oyunları park halindeyken oynayabiliyorlar. Steam takviyesi hakkında “Cyberpunk 2077, Elden Ring ve başka binlerce oyunu artık güçlü bir ses sistemiyle otomobilinizde oynayabilirsiniz” açıklamasını yapan Elon Musk, klasik araba üreticilerinden çok farklı bir odağa sahip olan Tesla üzerinden kesimi ileriye taşımaya devam ediyor.

ABONELİK DE YAYGINLAŞACAK

Yeni kuşak araçlarda bahsettiğim bu uygulama altyapısının yanında abonelik sistemleri de öne çıkacak. Zira firmalar araçlarından satış sonrasında da para kazanabileceklerini fark etti. Yeni kuşak araçların birçok özelliği, gerekli altyapı araçta bulunmasına karşın yazılımsal olarak kapatılacak ve yalnızca fiyatlı olan aylık aboneliklerle kullanılabilecek. Firmalar, motor ve batarya sistemi müsait olmasına karşın araçların performanslarını daha şimdiden abonelik üzerinden satmaya başlamış durumda. Bu durum şoförlerin reaksiyonunu çekiyor. Zira satın aldıkları araçtaki donanımları kullanmak için, yeni ödemeler yapmak istemiyorlar.

TOGG: ARABA DEĞİL ‘AKILLI CİHAZ’

Bir arabadan fazlası olarak lanse edilen TOGG’un birinci modeli T10X, araç yerine bir “akıllı cihaz” olarak isimlendiriliyor. İnternet erişimine sahip bir model olarak şoförlere hayatlarını kolaylaştıracak çeşitli uygulamalar sunan Togg T10X, “Trumore” isminde özel bir akıllı telefon uygulamasına sahip. “Kazan-gez-eğlen-geliştir” parolası üzerine kurulan uygulama, kullanıcılara akıllı ömür tahlilleri geliştirmek, rota teklifleri sunmak yahut akıllı aygıtı kullanırken taşınabilir ödeme imkânı sağlamak üzere bir dizi hizmet içeriyor. Kayıt için rastgele bir fiyat almadan yararlı hizmetleri Trumore çatısı altında toplayan Togg, uygulamayı T10X’in yazılım altyapısı ile birlikte daima olarak geliştirecek ve böylelikle araç içerisinde bilgisayar düzeyinde bir akıllı ömür tecrübesi elde edilebilecek.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.