SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Galatasaray’da Okan Buruk’tan transfer sözleri! “Midtsjö istediğimiz oyunculardan biri”

Galatasaray’da Okan Buruk’tan transfer sözleri! “Midtsjö istediğimiz oyunculardan biri”Galatasaray, Avusturya kampında oynadığı hazırlık maçında …

Galatasaray’da Okan Buruk’tan transfer sözleri! “Midtsjö istediğimiz oyunculardan biri”
Akacan The Mall
28.07.2022 00:37
0
A+
A-

Galatasaray’da Okan Buruk’tan transfer sözleri! “Midtsjö istediğimiz oyunculardan biri”
Galatasaray, Avusturya kampında oynadığı hazırlık maçında İtalya Serie A gruplarından Salernitana ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın akabinde Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, basın mensuplarına çabayı kıymetlendirdi.

Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, “Midtsjö, ilgilendiğimiz ve istediğimiz oyunculardan biri. Onunla ilgili görüşmeler sürüyor” dedi.

Oyuncularının istek ve dileklerinden memnun olduğunu lisana getiren Okan Buruk, “Rakibimizin oynayacağı oyunu bir gün evvel çalıştık. Ligimizde çok az grup üçlü savunma oynasa da buna nasıl karşılık verebileceğimizi, nasıl duruma girebileceğimizi çalıştık. Dün yaptıklarını bugün alana yansıttık. Beni en çok sevindiren taktiksel anlayışı uygulamaları, istek ve istekleri, rakibe yaptıkları baskılar ve girdiğimiz konumlar oldu. Bundan ötürü çok memnunum. Bundan sonraki maçımız Fiorentina’ya karşı. Birebir ciddiyetle devam edeceğiz. Oyuncularımın fizikî olarak güçlendiğini net bir biçimde görüyorum. Bu da beni sevindiriyor. Ağır bir çalışma programından çıktık. O yorgunluğu atıp daha dinamik, patlayıcı bir kadro ortaya çıkıyor. Ayrıyeten beni sevindiren akademiden gelen oyuncularımızın alanda yer alması. Ben de onlar üzere A kadroya çıktım, oynadım. Altyapıdan 6-7 oyuncuyu alanda görmek beni ayrıyeten memnun ediyor” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall

“FİZİKSEL OLARAK GRUBU ÇOK ÂLÂ GÖRDÜM”

Hazırlık maçı da olsa kazanmak isteyen bir kadro oluşturduklarını söz eden Buruk, “Fiziksel olarak ekibi çok yeterli gördüm. Konsantrasyon olarak da çok görüyorum. Kampta birbirlerine karşı tavırları, ilgileri, masada daha çok oturulması ve saha dışındaki paylaşım da benim için değerli. Bunun her dakika arttığını görüyorum. Saha içi performansta taktiksel olarak çok daha gelişeceğiz. Daha gelişimimizi tamamlamadık ancak fizikî ve ruhsal olarak daha güzel durumda olduğumuzu düşünüyorum. Hazırlık maçı bile olsa kazanmayı isteyen bir ekip oluşturmak hoş. Bunu lige de yansıtacağız” diye konuştu.

“MİDTSJÖ, İLGİLENDİĞİMİZ VE İSTEDİĞİMİZ OYUNCULARDAN BİRİ”

AZ Alkmaar forması giyen Midtsjö ile ilgilendiklerini söyleyen Buruk, “Midtsjö, ilgilendiğimiz ve istediğimiz oyunculardan biri. Onunla ilgili görüşmeler sürüyor. Onun yanında görüştüğümüz 1-2 oyuncu daha var. Birkaç gün içinde belirli olur” halinde konuştu.

“HAYATIMIZI BİR KENARA BIRAKARAK MUVAFFAKİYETE ODAKLANDIK”

Transferde istedikleri her oyuncuyu getiremediklerini, Avrupa’da gayret etmemelerinin de transferde bir dezavantaj yarattığını belirten Buruk, şöyle konuştu:

“Başkanımız ve idare şuramız bize her türlü dayanağı veriyor. Taraftarın istediği transferleri yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu Galatasaray topluluğu için bir baht. Kendi işlerini bırakıp yalnızca Galatasaray’ı düşünüyorlar. Bu fedakarlık çok değerli. Biz de hayatımızı bir kenara bırakarak muvaffakiyete odaklandık. Bunun için transfer çok kıymetli lakin her oyuncuyu getiremiyorsunuz. Sizin istemeniz yetmiyor. Maddi olarak istediklerini verseniz bile Türkiye birinci tercihleri değil. Avrupa’da olmamamız da bizim için dezavantaj. Tam istediğimizi almak için zorlanıyoruz. Uygun, geldiğinde bize katkı vereceğinden emin olduğumuz oyuncular istiyoruz. Bundan ötürü transfer süreci uzuyor. Ayrıyeten kendi içimizden oyuncular çıkarabiliriz. Altyapıdan oyuncularımız forma giyiyor. Az müddet olan futbolcularımız bugün oynadı. Bu biçimde de ayakta kalacağız. Gelen oyuncularla da daha çok güçleneceğiz. Elimizdeki oyunculara da güveniyoruz lakin bize direkt katkı sağlayacak futbolcuları da takımımıza katacağız. Orta alanda, ön tarafta, kenarda, en az 3-4 oyuncuyu takımımıza katmamız gerekiyor. Bunun şuurundayız.”

“HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ OYUNCULAR ÖNÜMÜZE FIRSAT OLARAK GELEBİLİR”

Önlerine fırsat transferlerinin de çıkabileceğini söz eden Okan Buruk, “Bu hafta bizim için kıymetli. Yaklaşık 10 günlük süreç içinde yapabileceğimizi yapacağız. Yapamazsak transfer 7 Eylül’e kadar devam ediyor. Son güne bırakacak değiliz fakat önümüzde çok farklı seçenekler çıkabilir. Tahminen hiç beklemediğimiz oyuncular önümüze fırsat olarak gelebilir. En kısa vakitte eksik yerlerimize 1-2 oyuncu almak istiyoruz lakin başka yandan ekibi hazırlıyoruz ve elimizdeki kadroyu en yeterli hale getirmeye çalışıyoruz. Oyuncularımın hepsinden memnunum” dedi.

“TÜRK ROTASYONU AÇISINDAN ELİMİZ GÜÇLÜ”

Türk oyuncu rotasyonunda ellerinin güçlü olduğuna dikkat çeken Buruk, “Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan çok âlâ oynadı. Kanat alternatifleri açısından üçünü de hazır gördük. Bu sevindirici. Lig başladığında çok daha âlâ hale geleceklerdir. Türk rotasyonunda bizim için yeterli oldu. Taylan bugün âlâ oynadı. Hamza Akman bizim için bir seçenek oldu. Metehan Baltacı genç bir futbolcu ancak sırıtmadan savunmada oynuyor. Kazımcan Karataş’ın da güzel oynadığını düşünüyorum. Türk rotasyonu açısından elimizin güçlü olduğunu düşünüyorum. Takımımıza katacağımız oyuncular olacak fakat elimizdekileri de performans manasından en düzgüne getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“OYUNCULARIMIZ ELİNDEN GELENİ YAPTI”

Oyuncularının hazırlık maçında elinden geleni yaptığını söyleyen Okan Buruk, “Maç sayısı daha evvelce hazırlanmıştı lakin tahminen daha fazla maç yapabilirdik. Oyuncularımıza daha fazla müddet verebilirdik. Az müddet verdiğim oyuncular oldu. Oyunculardan beklentilerimiz var ve daha yüksek maç sayısıyla görebilirdik. Beklentimin altında yahut üstünde diye kıymetlendirme yapmak istemiyorum fakat mevcut takım içinde oyuncularımız elinden geleni yaptı” formunda konuştu.

“BÜTÜN OYUNCULARIMIZI GÖRMEK İSTİYORUM”

Avusturya kampına 1 gün geç dahil olan Luyindama hakkında da konuşan Buruk, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Oyuncular bizim kıymetimiz. Onları en düzgün biçimde kıymetlendirmek istiyoruz. Luyindama ile daha evvel çalışmadık. Hem idmanlarda hem de hazırlık maçlarında onu göreceğim. O bölgeye destek düşünüyorduk fakat şu anda karar vermedik. Luyindama’nın ligi geç bitmişti. Buraya da bir gün geç geldi. Bütün oyuncularımızı görmek istiyorum. Ondan sonra karar vereceğiz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.