SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Galatasaray – Kasımpaşa maçının akabinde Okan Buruk’a Zaniolo uyarısı! Birinci maçında golle tanıştı ancak…

Harika Lig’in başkanı Galatasaray, 25. hafta maçında konuk ettiği Kasımpaşa’yı yeni transferi Nicolo Zaniolo’nun golüyle 1-0 mağlup ederek üst üste 14. galibiyetini aldı ve Üstün Lig rekoru kırdı. Hürriyet muharrirleri Uğur Meleke ve Fırat Aydınus, Galatasaray’a rekoru getiren galibiyetini köşe yazılarında kıymetlendirdi.

Galatasaray – Kasımpaşa maçının akabinde Okan Buruk’a Zaniolo uyarısı! Birinci maçında golle tanıştı ancak…
Akacan The Mall
12.03.2023 09:06
0
A+
A-

Galatasaray – Kasımpaşa maçının akabinde Okan Buruk’a Zaniolo uyarısı! Birinci maçında golle tanıştı ancak…
Süper Lig’in önderi Galatasaray, 25. hafta maçında konuk ettiği Kasımpaşa’yı yeni transferi Nicolo Zaniolo’nun golüyle 1-0 mağlup ederek üst üste 14. galibiyetini aldı ve Muhteşem Lig rekoru kırdı. Hürriyet müellifleri Uğur Meleke ve Fırat Aydınus, Galatasaray’a rekoru getiren galibiyetini köşe yazılarında kıymetlendirdi.

Spor Toto Harika Lig 25. hafta maçında Kasımpaşa’yı konuk eden başkan Galatasaray, yeni transferi Nicolo Zaniolo’nun golüyle galibiyete uzandı.

Maça yedek kulübesinde başlayan Zaniolo, ikinci yarının başında Yunus Akgün’ün yerine oyuna girdi. İtalyan yıldız 57. dakikada golünü atarak grubunu öne geçirdi. Orta sahanın ilerisinde topu alan Zaniolo, iki rakibinin ortasından topu Rashica’ya çıkardı, Kosovalı ekip arkadaşının pasıyla ceza alanına hareketlenen İtalyan yıldız sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı ve ekibine 3 puanı getiren golü kaydetti.

Akacan The Mall

Zaniolo, Alexandru Cicaldau’dan (Ağustos 2021 vs Giresunspor) bu yana Üstün Lig’de Galatasaray formasıyla çıktığı birinci maçta gol atan birinci oyuncu oldu.

GALATASARAY’DAN REKOR SERİ

Kasımpaşa’yı yenerek ligde arka arda 14. galibiyetini alan Galatasaray, Beşiktaş’ın(1959/60 sezonu) 13 maçlık serisini geride bırakarak Harika Lig tarihinin en uzun galibiyet serisi rekorunun yeni sahibi oldu.

Galatasaray bu süreçte Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Hatayspor, Antalyaspor, Giresunspor, Ümraniyespor, Trabzonspor, Gaziantep FK (Hükmen) ve Kasımpaşa’yı yenmeyi başardı.

Hürriyet müellifleri Uğur Meleke ve Fırat Aydınus, Galatasaray’ın 1-0’lık galibiyetini kıymetlendirdi.

UĞUR MELEKE: OKAN BURUK’A ÇOK YAKIŞTI

10 Şubat 1993 gününde güneşli bir öğlenden sonra idi. Trabzonspor’la Galatasaray, Türkiye Kupası’nda karşılaşıyorlar ve ben de birkaç ortaokul arkadaşımla bir arada okuldan kaçmış, Okan’ı izliyordum. Evet nitekim de Okan’ı izliyordum, çünkü o sıralar bir Galatasaray maçını en heyecanlı kılan şey onun oynamasıydı.

Daha 19’unda Galatasaray formasını sırtına geçirmiş, çabucak hemen tüm maçlarda birinci 11 oynamıştı. O dönem daha çok forvet gerisi oynuyor, zekasıyla, dinamizmiyle parmak ısırtıyordu. O güne kadar ligde 14 maça çıkmış tam 10 asist yapmış Okan. Bir kıyas yapmak gerekirse, o sıralarda Arda Güler’den yalnızca 10 ay büyük.

MUHTEŞEM BiR KARiYER

Trabzonspor’a karşı da o gün oyuna eksiksiz başlamış, hareketliliğiyle baş döndürmüştü. Lakin maalesef dakikalar sonra o şanssız an yaşandı. 40’ıncı dakikada Soner’le girdiği ikili çabada ayağı kırıldı ve benimle bir arada muhtemelen milyonları hüzne boğdu o kare. Okan Buruk futbolcuyken de vazgeçmeyen bir karakterdi. O sakatlıktan döndü, sayısız kupa ve madalya kazandı futbolculuğunda. Süper bir meslek bıraktı geride. UEFA Kupası şampiyonu bir Galatasaray efsanesi olarak yerini aldı tarihte.

HER YERDE iZ BIRAKTI

Ancak bence teknik yönetici Okan Buruk’u birçok meslektaşından ayıran şey, büyük kadro hocalığının ona yıldız futbolculuğundan ötürü otomatik olarak ikram edilmemesi. Buruk’un bu misyonu tırnaklarıyla kazıyarak, sonuna kadar hak ederek alması. Elazığ’da, Gaziantep’te, Rize’de, Akhisar’da, çalıştığı her yerde iz bıraktı Okan Buruk. Galatasaray’ın başına da hem Türkiye Kupası, hem de Muhteşem Lig şampiyonu apoletleriyle geldi. Bu apoletlerin yanına dün 64 yıllık bir Harika Lig rekoru da ekledi Okan Hoca.

Ve onun bu ışıltılı mesleğine bence çok yakıştı bu rekor. G.Saray bu 14 maçlık galibiyet serisi boyunca daima çok uygundu. Dün de üçüncü bölgede cömert davransalar da otomatik vitesleri dahi yetti galip gelmeye. Galatasaray’ın mükemmel bir takımı var lakin ben yeniden en büyük krediyi bu otomatik vitesi yaratan Okan Hoca’ya verme taraftarıyım. Tebrikler Okan Buruk.

FIRAT AYDINUS: GALATASARAY MERTENS’I ÇOK ARADI, ZANIOLO TARAFTARA ‘MERHABA’ DEDİ

Sarı kırmızılı grup istediğini aldı fakat şampiyonluk yolunda bu türlü skoru muhafaza maçlarını daha çok yaşayacak üzere gözüküyor.

Her maç bir rekorun egale edilmesi yahut kırılması ismine G.Saray’ı farklı motive ediyor. Bu maç da Beşiktaş’ın üst üste 13 maçlık galibiyet rekorunu kırmak için bir fırsattı. G.Saray geri düştüğünde puan kazanan, Kasımpaşa öne geçtiği maçlarda puan kaybeden kadrolar ortasında birinci sırada yer alıyorlar. G.Saray bir ayı geçen müddet sonrası birinci resmi maçına çıktı. Bu ortanın gruba yansıması nasıl olacak merak ediliyordu. Çünkü işler âlâ giderken devamlılık kazanmayı psikomotor bir hale getirir… Bilhassa iki kadro için yeni transferlerin ne göstereceği ilgi uyandırıyordu. Okan hoca, Zaniolo’yu yedek başlattı. Aslında işleyen bir makinenin dişlerinden birini değiştirmeyerek doğruyu yaptı. Mertens’in yerine Mata’yı kullandı. Aslında transferlerden fazla bu ortanın, G.Saray ismine en değerli gelişmesi Muslera’nın güzelleşmesine fırsat vermesiydi.

ICARDI iSTEDiĞi TOPLARI ALAMADI

Maç beklendiği üzere başladı. G.Saray baskı kurup bilhassa Yunus ve Kerem’i içe çekerek kanat beklerini öne çıkardı. Nelsson ve Abdulkerim; Yunus, Kerem ve Icardi’ye savunma gerisine uzun top attı. Kasımpaşa ani ataklarla boş olanlardan yararlanıp skor bulmak istedi. Birebir vakitte duran toplar Kasımpaşa’nın silahıydı. Koita, Fall, Donk, Djilobodji üzere hava hakimiyeti olan oyuncularla duran toplardan faydalanmak istedi. Galatasaray ise tam zıddı Yunus, Kerem, Mata ve Torreira üzere oyuncular ile oynadı. Birinci 30 dakika Icardi istediği üzere toplar alamadı, orta alana girip top dağıttı.

KALECi GÜNAY GEÇiT VERMEDi

G.saray’da birinci maçını oynayan Adekugbe defans gerisine sarkarak tehlike yaratmaya çalıştı. Birinci yarı prestiji ile G.Saray’da en çok aranan oyuncu Mertens oldu. Zarurî Mata değişikliğinden sonra Rashica kanada, Yunus içeriye kaydı ve Mata’nın mevkisine geçti. G.Saray’ın hatta maçın birinci tehlikeli atağı Torreira’nın 33. dakikada şutu ile geldi. 40. dakikada Icardi’nin kornerden gelen baş vuruşu vardı. Her iki konumda da Günay başarılı kurtarışlar gösterdi. G.Saray 33. dakikadan sonra birinci yarı prestiji ile 4 tehlikeli durum yarattı. Birinci yarı ile ilgili dikkatimi çekenlerden birisi de hakemin verdiği her kararda Kerem’in yanına gelip onunla konuşmasıydı.

2. YARI ÇOK DAHA FARKLIYDI

Okan hoca 2, yarı Yunus’u çıkarıp Zaniolo’yu Icardi’nin yanına alarak forveti ikiledi. 2. yarı hem G.Saray hem Kasımpaşa ismine birinci yarıya nazaran farklı bir çehrede başladı. Her iki ekibin ataklarını daha sık gördük. 2. yarının birinci 10 dakikasından sonra G.Saray tartısını düzgünce hissettirmeye başladı ve Rashica’nın hoş pasında Zaniolo’nun net ve tek vuruşu golü getirdi. Birinci yarıda olduğu üzere G.Saray Mertens’in eksikliğini bu kısımda de inanılmaz hissetti. Baskı kursa da pasların isabet yüzdesi çok düşüktü. Yanlışsız koşuları asiste edecek usta ayak arandı. Okan hoca, Kerem’e 72 dakika dayanabildi. Maç 70’ten sonra durağan bir havada geçerken son dakikalarda G.Saray’ın girdiği konumlar ve Kasımpaşa’nın beraberlik eforu bize heyecanlı bir son seyrettirdi. G.Saray şampiyonluk yolunda bu çeşit skoru müdafaa maçlarını daha çok yaşayacak üzere gözüküyor.

ZANIOLO iLE Hemen KONUŞMALI

Zaniolo taraftarla tanışma maçında golünü atarak galibiyeti getirdi. Lakin Okan hoca ivedilikle kendisiyle alandaki futbol dışı davranışları konusunda gereken konuşmayı yapmalı. Sonuçta G.Saray yaklaşık bir ay sonra birinci resmi maçında 1-0 ile olsa da şampiyonluk yolunda haftayı üç puanla kayıpsız kapadı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.