SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Galatasaray – Beşiktaş maçı sonrası dikkat çeken yorum! ‘Şenol Güneş pişman olmuştur, Icardi ve Okan Buruk…’

Galatasaray – Beşiktaş maçı sonrası dikkat çeken yorum! ‘Şenol Güneş pişman olmuştur, Icardi ve Okan Buruk…’Spor Toto Muhteşem Lig’in 13 …

Galatasaray – Beşiktaş maçı sonrası dikkat çeken yorum! ‘Şenol Güneş pişman olmuştur, Icardi ve Okan Buruk…’
Akacan The Mall
06.11.2022 08:37
0
A+
A-

Galatasaray – Beşiktaş maçı sonrası dikkat çeken yorum! ‘Şenol Güneş pişman olmuştur, Icardi ve Okan Buruk…’
Spor Toto Muhteşem Lig’in 13. haftasında Galatasaray, konutunda Beşiktaş’ı Mauro Icardi’nin golleriyle 2-1 mağlup etti. Hürriyet müellifleri Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Fırat Aydınus, derbiyi köşelerinde kıymetlendirdi.

Spor Toto Harika Lig 13. hafta maçında Galatasaray, alanında Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı grubun gollerini Mauro Icardi atarken Beşiktaş’ın tek sayısını Cenk Tosun kaydetti.

Bu sonuçla birlikte üst üste ikinci galibiyetini alan Galatasaray, puanını 24 yaptı ve maç ziyadesiyle ikinci sıraya yükseldi. Beşiktaş ise 22 puanda kaldı.

Akacan The Mall

OKAN BURUK’TAN BİRİNCİ DERBİ GALİBİYETİ! ŞENOL GÜNEŞ’E KARŞI DA BİR BİRİNCİ…

Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk ile Beşiktaş Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, bu müsabakayla birlikte 8. kere rakip oldu. Daha evvel oynanan 7 karşılaşmada Güneş, Beşiktaş ve Bursaspor’u çalıştırırken, Buruk ise Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor ve Çaykur Rizespor’un başındaydı.

Derbiyi kazanan Okan Buruk, Şenol Güneş’e karşı birinci galibiyetini elde etti. Öteki karşılaşmalardan 6’sını Güneş’in ekipleri kazanırken, 1 maç ise berabere sona erdi.

Okan Buruk ayrıyeten Galatasaray’ın başında çıktığı birinci derbiden de galibiyetle ayrıldı.

Hürriyet müellifleri Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Fırat Aydınus, derbiyi köşelerinde kıymetlendirdi.

GÜNTEKİN ONAY: GALATASARAY’IN ICARDI’Sİ VAR

Derbide galibiyeti daha çok isteyen ve alana daha fazla karakter koyan taraf G.Saray idi. Beşiktaş, maçın çabucak hemen tamamında oyuna ne akıl ne de yüksek bir uğraş gücü katabildi. O denli ki dünkü Beşiktaş’ın bu oyunuyla gol için tek talihi yüksek toplarda Galatasaray’a sağlayacağı avantajdı. Hakikaten siyah beyazlılar birinci yarıda beraberlik golünü de bu biçimde buldu. Lakin vakit zaman Salih, bazen de N’Koudou’nun kullandığı duran toplar rakip ceza alanında tesirli olmadı.

ICARDI’NiN KLASI FARK YARATTI

N’Koudou bu düzeyin, bu maçların oyuncusu değil. Lakin Beşiktaş’ın son yıllardaki tüm teknik adamları N’Koudou’ya bel bağlamaya devam ediyor. 2-1’den sonra ikinci yarının ortalarında denetimi kaybeden Beşiktaş karşısında İcardi ve Kerem ile direklere takılan Galatasaray, maçı koparma talihini kullanamayınca siyah beyazlılar maçta kalmaya devam etti fakat Muleka ve Weghorst ile yakaladığı fırsatları sonuçlandıramadı. Dün Mertens çok hareketliydi ve tesirliydi. Lakin farkı asıl yaratan İcardi’nin klasıydı. Arjantinli yıldız az topla buluşmasına karşın bitiriciliğini ve kalitesini ortaya koydu ve derbide ekibini 3 puana taşıyan baş aktördü.

MERT OLMASA ERKEN KOPARDI

Beşiktaş’ta ise kaleci Mert, Cenk Tosun ve Gedson Fernandes dışında ayakta kalan isim yoktu. Şenol Güneş maç sonunda N’Koudou ve Umut Meraş’ı 11’de oynattığı için pişmandır. Siyah beyazlı grup hem savunmada zaaflar yaşadı hem de gereken karakteri alana koyamadı. Lakin yüksek toplarda sorun yaşaması mümkün Galatasaray karşısında Beşiktaş bu avantajını 1 konum dışında kullanamadı. Açık konuşmak gerekirse dün Galatasaray maçı hak etti, Beşiktaş için ise bu futbolla son kısımda gelen baskıyla alınabilecek bir beraberlik güzel sonuç olurdu. Kabul edelim ki kaleci Mert’in düzgün oyunu ve direkler olmasa derbide maç daha erken kopardı.

UĞUR MELEKE: MAURO ICARDI BU TÜRLÜ İSTEDİ

Ligin birinci 12 haftasında Galatasaray %58’le topla oynamış, maç başına 19 şut atmış, rakip ceza alanında ortalama 32,5 sefer topla buluşmuş ve tüm bu kategorilerde Beşiktaş’a önemli bir farkla üstünlük kurmuştu. Lakin siyah beyazlıların Galatasaray’dan üstün olduğu bir kategori vardı ki, kalan tüm istatistikleri anlamsızlaştırıyordu: Gol… Beşiktaş Galatasaray’dan daha az topla oynayarak, daha az şut atarak, daha düşük gol beklentisi yaratarak rakip ağları 11 sefer fazla sarsmıştı. Galatasaray’ın sorunu netti: Verimlilik. Topu üç direk ortasına dürtememek. Gol…

ÇABALAR BU SEFER MANALI HALE GELDi

Dün Galatasaray, ligdeki birinci 11 maçının büyük çoğunluğunda olduğu üzere topla daha fazla oynadı, daha fazla şut attı, daha fazla gol beklentisi yarattı. Ancak bu sefer o 11 maçtan farklı bir faktör vardı alanda. O faktörün ismi da formda bir İcardi idi. İki olağanüstü gol attı. Bir kere de direğe takıldı. Ve grubunun dönemin genelinde gösterdiği olumlu çabayı manalı hale getirdi Arjantinli. Doğal ki Galatasaray için dönemin kırılma maçı sayılabilecek bu kıymetli galibiyetin kazanılmasında İcardi’ye gerçek yardımı yapan Mertens, Oliveira ve Barış’ın performanslarının da altını çizmek gerek.

ÜMRANiYE MAÇINDA ÇOK FARKLIYDI

Beşiktaş’sa Güneş’in misyondaki birinci maçına göre daha resesifti. Daha çekinik bir imaj sergiledi, daha fazla uzun top tercih etti ve ön tarafta daha az kalabalıklaştı. Ümraniye maçında Güneş’in yarattığı en kıymetli fark, Weghorst-Cenk ve Alli’nin birbirlerine çok daha yakın oynamaları idi. Böylelikle Hollandalı’nın indirdiği toplar, yarattığı koridorlar mana kazanmış, Beşiktaş üçüncü bölgede büyük kadro davranışı göstermişti.

N’KOUDOU ÇALIMLARINA MAHKÛM

Dün ikinci-üçüncü bölge daha kopuktu, Cenk ve N’Koudou daha uzaktılar Weghorst’a. İsmael devrindeki N’Koudou çalımlarına mahkum oyuna döndüler çoğunlukla. Galatasaray oyun farkıyla haklı bir galibiyetle ayrıldı dün Ali Sami Yen’den.

FIRAT AYDINUS: RULET OYUNUNU KAZANAN TARAF GALATASARAY OLDU

Hocalar açısından bakıldığında olumsuz bir sonucun Şenol Güneş’ten fazla Okan Buruk’un üstünde kara bulutlar dolaşmasına yol açacağı ancak Beşiktaş’ın da yenilgi halinde puan olarak tepeden kopma tehlikesini hissedeceği bir maçtı. Derbilerde hangi büyük grup kendi birtakım özelliklerini unutur, rakibe nazaran oynamayı seçerse o maçta kendi kimliğinin dışına çıkmış olur. Oyunculara ve mevkilere ekstra tedbir almak asıl oynayacağın futbolu oynayamamak manasına gelir. Birinci yarı bu anlayışla oynayan bir Beşiktaş vardı. Galatasaray, baskılı ve rakibi alanında çıkarmayan bir anlayışla başladı oyuna. Maçın başında bir orta baskıyı kıran Beşiktaş Kevin N’Koudou ile Galatasaray’ın sol kanadını tekraren yokladı.

YiNE birinci ŞUT GOL OLDU

İlk 15 dakikada birinci bölgede Beşiktaş’ın çıkarken üç top kaptırması ve bunların tehlikeye dönüşmesi değişikti. Kanatlardan ortalarla Beşiktaş’ı zorlayan Galatasaray, Barış’ın akıl dolu baş pası ve İcardi’nin vuruşuyla 1-0 öne geçti. Beşiktaş’ın kalesine gelen birinci şut tekrar gol oldu. Burada farklı olan; bu orta yapıldığında ceza alanı içerisinde Beşiktaş’tan 2, Galatasaray’dan 3 oyuncu olmasıydı.

Sarı kırmızılıların baskılı oynadığı birinci yarı Beşiktaş, rakibinin boşalttığı açık alanlardan N’Koudu ile yararlanmak istedi. Zati bunu yapabilecek tek oyuncu da N’Koudou idi.

CENK, iCARDi’YE NAZiRE YAPTI

Beşiktaş’ta Cenk Tosun çok içerde kalınca Rosier’e gerektiği kadar yardım edemedi. Lakin birebir Cenk attığı golle ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi. Gol vuruşu İcardi’ye nazire yaparcasınaydı.

İlk yarının Beşiktaş ismine berbatı Josef, düzgünü Gedson Fernandes’ti. Galatasaray ismine makûs Torreira, düzgünü Mertens’ti.

Beşiktaş ikinci yarıda biraz daha ileriye dönük ve baskılı oynamaya başladığı anda tıpkı birinci yarıda Galatasaray’ın yaptığı üzere artta boş alanlar bırakmaya başladı ve sarı kırmızılılar bu yanılgıyı affetmeyip ikinci golü buldu.

OKAN BURUK RAHAT NEFES ALDI

Şuursuz ataklar yapan Beşiktaş karşısında 60. dakikadan sonra oyunun hakimiyeti Galatasaray’daydı. İstediği üzere oynadı ve oyuna istikamet verdi. Son 10 dakikada Beşiktaş’ın baskısıyla, olağanda 2-3 farkla Galatasaray lehine bitecek maç 2-2 bitse Okan Buruk bu kısımda yaptığı defansif değişikliklerle ekibin kendi alanına gömülmesine sebep olduğu için oldukça eleştirilirdi. Son anlarında rulet oyununa dönen maçı kazanan Galatasaray oldu ve Buruk nefes aldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.