SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Furkan Korkmaz: Kaptırdığım o top beni dağıttı

Furkan Korkmaz: Kaptırdığım o top beni dağıttıFurkan Korkmaz, Fransa maçındaAvrupa Şampiyonası’na veda etmemize neden olan son anda yaşananları …

Furkan Korkmaz: Kaptırdığım o top beni dağıttı
Akacan The Mall
07.10.2022 07:37
0
A+
A-

Furkan Korkmaz: Kaptırdığım o top beni dağıttı
Furkan Korkmaz, Fransa maçındaAvrupa Şampiyonası’na veda etmemize neden olan son anda yaşananları anlattı.

12 Dev Adam’ın, Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final bahtını kaçırdığı dramatik Fransa müsabakasının üzerinden 1 ay geçerken çabanın son anlarında yaşananlar hâlâ hafızalarda. Ay yıldızlılar 14 sayılık farktan geri dönerken, son saniyelerde evvel Cedi Osman’ın kaçırdığı 2 özgür atış ve top kaybı sonrası maç uzadı. Uzatmaların son 5 saniyesinde ise Furkan Korkmaz topu elinden kaçırdı ve Fransa’ya yalnızca 1 sayı farkla yenilip turnuvaya veda ettik. Furkan da o anlardaki hislerini Hürriyet’e anlattı:

Ağlayanlar, kederden kahrolanlar

Akacan The Mall

Deyim yerindeyse dağıldım, hakikaten çok üzücüydü. Maçı o halde oynayıp, inanılmaz bir formda gayret edip, Fransa üzere güçlü bir kadroya karşı geride olduğumuz bir müsabakayı son topa kadar getirip bu biçimde kaybetmek yıktı bizi. Olağan ki herkesin aklında maçın sonundaki durumlar kaldı ancak son çeyreğin başında yaptığımız ufak tefek kusurlar da sonuca direkt tesir etti. Hüzün, sevinç, heyecan bir çok duyguyu tıpkı anda yaşadık. Zati müsabaka sonrasını hiç anlatmıyorum bile. Soyunma odasında ağlayanlar, hüzünden kahrolanlar…

Maçı kazanmayı çok hak etmiştik

Bence çok da hak etmiştik maçı. Müsabakanın kritik yerlerinde çok yeterli tepki verdik. Son topta bana gelen bir talih vardı. Tahminen atsam ‘maçı getiren isim’ olacaktım lakin yıllardır altyapılardan beri yaptığım bir hareket, o hareketi yaptıktan sonra topun ellerimden kayıp gitmesi… Topun gerisinden yalnızca bakabildim, büsbütün dağıldım. Tüm kadro arkadaşlarım da birebir hisleri yaşadı. Üstelik sonrasında çapraz eşleşmelerde yaşananlar hasebiyle tahminen de finale kadar rahat bir yoldan gelecektik. Başarsaydık grup halinde başaracaktık, başarısız olduysak da yeniden kadro halinde olduk.”

Erkin Ataman ve takımını tartışmak hakikat değil

Eleştiri bu işin tabiatında olan bir durum. Ergin ağabey çok dominant ve kelamını sakınmayan bir insan olduğu için bu duruma herkesten daha alışkın. Ben oyuncu olarak Ergin ağabeyle çalışmaktan çok keyif aldım. Kadro için çalışmasıyla, özverisiyle, deneyimiyle bize liderlik yaptı. Düzgün sonuçta da makûs sonuçta da oklar oyunculara ve teknik takıma dönüyor. Benim başta Ergin ağabey olmak üzere tüm teknik takım için söyleyeceğim tek şey; çok fazla emek verdikleri ve çok baş yorduklarıdır. Biz istediğimiz saha sonuçlarını alamamış olabiliriz ancak teknik takımın deneyimini ve özverisini tartışmak yanlışsız olmaz. Tenkit elbette olur lakin Avrupa’da tüm kupaları almış, son iki yılın Euroleague şampiyonu koçundan bahsediyoruz. Haksızlık da yapmayalım.

Üstünlüğü kaptırdık

Turnvanın geneline bakacak olursak kişisel isimlerden çok ekiplerin ve grup oyununun ön plana çıktığını düşünüyorum. Takım yapılarına baktığımız vakit herkesin herkesi yenebilecek güçte olduğunu gördük. Avrupa basketbolunun düzeyinin de ne kadar yükseldiğini gördüğümüz bir turnuva oldu bu. Bütününe bakınca çok zevkli bir turnuvaydı. Yalnızca yıldızların değil grup oyununun ön plana çıktığı bir turnuva oldu. Sonuna kadar gidememiş olmak canımızı yakan bahislerden biri doğal ki.”

Fransa’yı yenebilsek şampiyon olabilirdik

Fransa ekip oyununu çok güzel oynayan bir grup. Bunu turnuvanın genelinde gösterdiler. Lakin biz bu Fransa’yı yenebilirdik. Onları yenseydik, finale, hatta şampiyonluğa kadar giden bir yolumuz olacaktı. Son yıllardaki en savsız takımıyla gelen İspanya şampiyon oldu.

Canımız yandı

İşin baht boyutuna gelecek olursak, elbette bir kadronun hatta bir oyuncunun bile gününde olması basketbolda birçok dengeyi değiştirebiliyor. Fransızların bu noktada işleri yaver gitti diyebilirim. Sonuna kadar gidememiş olmak canımızı yakan hususlardan biri doğal ki. Bütününe bakınca çok zevkli bir turnuvaydı. Yalnızca yıldızların değil grup oyununun ön plana çıktığı bir turnuva oldu.

Bu başarısızlığı telafi edeceğiz

Maçları ekipler kazanır yahut kaybeder. Müsabakaya tesir eden ferdi performanslar şüphesiz olur lakin muvaffakiyet da başarısızlık da ekibindir. Lakin yapacak bir şeyimiz yok, bu turnuvadaki şanssızlığımızı, başarısızlığımızı telafi edeceğimiz çok turnuva olacak. Bunlar içinde çok daha güzel çalışıp, çok daha hazır bir halde gelip bu formayı en uygun halde, gururla temsil edeceğiz

İş yıldızlarda değil ekip oyununda bitti

Turnuvanın geneline bakacak olursak ferdî isimlerden çok kadroların ve kadro oyununun ön plana çıktığını düşünüyorum. Turnuvanın başında bütün NBA oyuncularına bu kadar rol biçip, hepsinin tek tek olduğu kadroları gösterip, bu kadrolardan biri şampiyon olacak demek tahminen de oluşturulan en yanlış beklentiydi. Takım yapılarına baktığımız vakit herkesin herkesi yenebilecek güçte olduğunu gördük

Bu ekip gurur duyulacak bir ekip

Furkan Korkmaz, Buğrahan Tuncer’in maç sonu açıklamalarını ve Cedi’nin eşinin bu açıklamalara toplumsal medyadan verdiği yansıyı şu sözlerle kıymetlendirdi:

“Buğrahan’ı uzun yıllardır tanıyorum, arka niyetli yahut maksat gösteren bir cümle kurduğunu düşünmüyorum. Lakin maçın sıcaklığı ve atmosferiyle o formda anlaşılmış olabilir. Gönül isterdi ki eleştirileceksek de saha içinden eleştirilelim. Kadro içinde her şey hallolur, çözülür fakat iş toplumsal medyaya beşerler önüne geldiği vakit aşılması daha da sıkıntı oluyor. Günün sonunda baktığımız vakit bu kadro gurur duyulacak bir takım.”

Kimseye tünel eşkiyalığı bahtı vermedik

Gürcistan maçında biz tünelden çıkar çıkmaz, onların oynamayan iki oyuncusu, benim alanda sürtüştüğüm Gürcistan oyuncusu ve onların iki güvenliği ile birlikte bizim üstümüze gerçek koşmaya başladılar. Maçta takımda olmayan iki oyuncunun bench’te oturması da başlı başına bir saçmalık aslında. Onlar saldırınca tabi ki biz de kendimizi savunduk. Aslında içerdeki olay büsbütün bundan ibaret. Onların üzerimize koşarak bize saldırması ve bizim de buna karşılık vermemiz

Dik bir biçimde ayakta durduk

Tesadüftür ki Eren Hocam bu olayın bu türlü olacağını hissetmiş ve yanıma geldi. Birlikte orada dik bir formda ayakta durduk. Kimseye tünel eşkıyalığı yapma bahtı vermedik. Eren Hocama da buradan teşekkür ediyorum. Sahiden sağ olsun, diyetisyenimiz İbrahim ağabey birebir halde yanımdaydı. Onlar olmasaydı olaylar tahminen farklı yerlere gidecekti, çok daha önemli şeyler olacaktı. Umarım bir daha bu tıp olaylar yaşanmaz.”

Kalırsam elimden geleni yapacağım

Sixers’ta konferans yarı finalinin ötesini göremedik. Daha ilerisine gidecek potansiyelimiz var. Fakat tabi daha evvelki sohbetimizde de söylediğim üzere NBA’de birtakım şeyler bizim denetimimizde olmuyor. Biz planlar yaparken koşullar bir anda değişebiliyor. Philadelphia’da kaldığım takdirde şampiyonluk için elimden geleni yapacağım. Bu potansiyelimiz var ve daha ileriye gitmemiz gerekiyor.

Farklı bir senaryo gerçekleşirse benim için neresi güzel olacaksa orada olmak isterim. Ben kendime güveniyorum. Sakatlık meselemi da yavaş yavaş aşıyorum. Her şey çok daha uygun olacak

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.