SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Cristian Baroni, Benfica maçı sonrası yaşananları ilk kez anlattı: Depresyona girdim

Fenerbahçe’nin iz bırakan futbolcularından Cristian Baroni, Beşiktaş’a kaybedilen derbi ile gündeme geldi. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle alakalı sosyal medyada “Bu onurlu forma çok ağırdır, biraz daha saygı lütfen” şeklinde paylaşımda bulunan ve yenilgi nedeniyle üzüntüsünü dile getiren Brezilyalı oyuncu Benfica maçında kaçırdığı penaltıdan Jesus’a kadar önemli açıklamalar da yaptı.

Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Cristian Baroni, Benfica maçı sonrası yaşananları ilk kez anlattı: Depresyona girdim
Akacan The Mall
06.04.2023 00:01
0
A+
A-

Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Cristian Baroni, Benfica maçı sonrası yaşananları ilk kez anlattı: Depresyona girdim
Fenerbahçe’nin iz bırakan futbolcularından Cristian Baroni, Beşiktaş’a kaybedilen derbi ile gündeme geldi. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle alakalı sosyal medyada “Bu onurlu forma çok ağırdır, biraz daha saygı lütfen” şeklinde paylaşımda bulunan ve yenilgi nedeniyle üzüntüsünü dile getiren Brezilyalı oyuncu Benfica maçında kaçırdığı penaltıdan Jesus’a kadar önemli açıklamalar da yaptı.

Asist Analiz’e konuk olan ve Cansel Kemiksiz’in sorularını yanıtlayan Baroni, Benfica’ya karşı kaçırdığı penaltı sonrasında depresyona girdiğini ifade etti. Röportajda sorular ve cevapları şöyle:
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle alakalı sosyal medyada bir paylaşımda bulunmuştun. Paylaşımı neden yaptığını anlatabilir misin?

– Ben Fenerbahçe’yi seviyorum. Ayrıldığımdan beri taraftar olarak takip ediyorum. O paylaşımım bir taraftarın hissettiği öfke ve üzüntüydü. Bence Fenerbahçe’deki futbolcular kulübün büyüklüğünü bilmeli ve oyunculara biri bunu anlatmalı. Kulübün tarihini ve büyüklüğünü bilerek hareket etmeliler.

Akacan The Mall

Fenerbahçe’de oynadığın dönemde Fenerbahçe derbi takımıydı. Son yıllarda ise tam tersi bir durum var. Bunun sebebi ne?

– Ciddi bir ruh eksikliği olduğunu düşünüyorum. Benim zamanımda Türk ve yabancı oyuncular savaşan ve kaliteli oyunculardı. Andre Santos, Bilica, Caner gibi savaşan oyuncular vardı. Şu anda bunun eksik olduğunu görüyorum. Taraftar da derbilerde çok önemlidir.

Jorge Jesus hakkında ne düşünüyorsun?

– Jesus’u birebir tanımıyorum. Beraber çalışmadık. Ancak çalıştığı takımlardaki sistemlerini inceleme ve takip etme fırsatı buldum. Bu zamana kadar gittiği takımlarda çok iyi bir performans gösterdi. Şu anda işler yolunda gitmese de bu onun kötü hoca olduğunu göstermez.

Seninle özdeşleşen meşhur bir ağlama sevincin vardı. Gol attıktan sonra bu sevinci yapıyordun. Bu sevincin senin için anlamını bize açıklayabilir misin?

– Maçların taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Çoğu insan harçlıklarından, yiyeceklerinden kısarak maçlara geliyor. Ne kadar saha içinde ciddi bir ortam olsa da ben saha içinde işi şakaya vurmayı seven bir insandım. Karşı rakibi de biraz provoke etmek amacıyla da tatlı bir şekilde ağlama sevincim vardı.

Alex de Souza’nın ayrılığı hakkında neler söylemek istersin?

– Alex benim için çok özel bir insan. Fenerbahçe’ye geldiğim ilk günden itibaren bana yol gösteren isimdi. Saha içinde ve dışında çok iyi dostuz. Kendisiyle görüşüyoruz. Hayatım boyunca yanımdan ayırmayacağım bir dostum.

Fenerbahçe’deki en büyük keşken nedir? Neyi değiştirmek isterdin?

– Şu anda bir imkanım olsa taraftarın karşısında jübile maçıyla veda etmek isterdim. Bugüne kadar benim Fenerbahçe’ye karşı büyük bir sevgim var. Taraftarın da bana sevgi ve saygısı var. Taraftara veda edemedim. Bu benim canımı acıtan büyük bir yara… Bunu değiştirmek isterdim. Fenerbahçe taraftarına teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Fenerbahçe formasıyla Benfica’ya karşı bir penaltı kaçırmıştın. O an neler hissettiğini anlatabilir misin?

– O gün hayatımdaki en kötü günlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Maçtan sonraki 2-3 boyunca hiçbir şey yemedim. Kimseyle görüşmek, konuşmak istemedim. Tam bir depresyon haliydi. Şimdi o zamanlara bakınca tecrübeli bir insan olmama yardımcı oldu bu yaşananlar… Taraftar olarak ne hissedildiğini çok iyi anlıyorum. Saha içinde de hepimizin hayalidir böyle büyük bir Avrupa finalinde oynamak. Benim yüzümden bu şansı kaçırmış olduk. Bu futbolun içinde olan şeyler. Bu sebepten dolayı özür diliyorum taraftarlardan… Ben de çok üzüldüm. Bu travmayı atlatmamda Aykut Kocaman, Volkan Demirel, Webo ve Kuyt bana çok yardım ettiler.

Fenerbahçe’nin ruh eksikliği olduğunu düşünüyorsun. Aykut Kocaman, tekrardan Fenerbahçe’nin başına geçse o ruh geri gelir mi?

– Aykut Kocaman, Fenerbahçe ile yaşamış. Fenerbahçe’nin içinden gelen biri… Kulübün dengelerini çok iyi bilen bir teknik adam… Eksik olan ruhun kendisiyle geri geleceğine inanıyorum. Benim oynadığım dönemde bana ve arkadaşlarıma çok yardımcı oldu.

Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler hakkında ne düşünüyorsun?

Kendisini çok beğeniyorum. Çok büyük bir yıldız adayı… Hatta şu anda yıldız olduğunu bile söyleyebilirim. Önünde yaşayacağı çok şey var. İyi bir kariyer planlaması yapmalı.

4 Nisan’da Fenerbahçe’nin otobüsü kurşunlanmıştı ve hala failleri bulunmadı. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersin?

– Maalesef üzüntü verici. Şanslıyız ki o gün, o kurşun takım arkadaşlarımıza, yöneticimize veya herhangi bir çalışana isabet etmediği için… Bu olsaydı şu an çok farklı şeyleri konuşacaktık. Umarım suçlu bir an önce bulunur. Çok üzücü bir durum…

Şu anda Ali Koç veya herhangi bir kulüp yetkilisiyle irtibatın var mı?

– Herhangi bir bağlantım yok. En büyük hayallerimden biri de kulüp bünyesinde çalışarak, genç arkadaşlara tecrübelerimi aktarmak.

Son olarak taraftarlara ne söylemek istersin?

– Umarım en kısa zamanda şampiyonluk kupasını kazanırız. Bir taraftar olarak tekrardan mutlu ve huzurlu ve kupalar kazandığımız günlere geri döneriz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.