SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fenerbahçe – Kasımpaşa maçından sonra herkes Enner Valencia ve Arda Güler’i konuşuyor! “Canavarlaştı, Barcelonalı Gavi üzere…”

Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü Harika Lig’in 21. hafta maçında Kasımpaşa’yı 5-1 mağlup etti ve galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Sarı lacivertli grupta Enner Valencia attığı gollerle, Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu ise oynadıkları müspet futbolla geceye damga vurdu. Hürriyet Gazetesi muharrirleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, Fenerbahçe’nin Kasımpaşa zaferini masaya yatırdı.

Fenerbahçe – Kasımpaşa maçından sonra herkes Enner Valencia ve Arda Güler’i konuşuyor! “Canavarlaştı, Barcelonalı Gavi üzere…”
Akacan The Mall
30.01.2023 09:48
0
A+
A-

Fenerbahçe – Kasımpaşa maçından sonra herkes Enner Valencia ve Arda Güler’i konuşuyor! “Canavarlaştı, Barcelonalı Gavi üzere…”
Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü Harika Lig’in 21. hafta maçında Kasımpaşa’yı 5-1 mağlup etti ve galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Sarı lacivertli kadroda Enner Valencia attığı gollerle, Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu ise oynadıkları müspet futbolla geceye damga vurdu. Hürriyet Gazetesi müellifleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, Fenerbahçe’nin Kasımpaşa zaferini masaya yatırdı.

Spor Toto Harika Lig’in 21. haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan çabayı Fenerbahçe 5-1’lik skorla kazandı.

Karşılaşmanın 24. dakikasında Kasımpaşa, Fall’un golüyle öne geçti. Sarı-lacivertliler, 37 ve 39. dakikalardada Enner Valencia’nın kaydettiği gollerle geri dönmeyi başardı. Valencia, 52. dakikada skoru 3-0’a getirirken 69. dakikada farkı 4’e çıkaran golü de attı. Son kelamı ise 90+2. dakikada Batshuayi söyledi: 5-2.

Akacan The Mall

Bu sonuçla birlikte galibiyet serisini 3 maça çıkaran Fenerbahçe, puanını 44’e yükseltti ve başkan Galatasaray’ı 4 puan geriden takibini sürdürdü. Kasımpaşa ise 19 puanda kaldı.

PENALTIDA FARKLI ANLAR

Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’yı 5-1 mağlup ettiği Üstün Lig’in 21. hafta maçında değişik anlar yaşandı. Müsabakanın 33. dakikasında Batshuayi’nin pasında topla buluşan Enner Valencia, Graovac’ın müdahalesiyle yerde kaldı ve 33. dakikada hakem Volkan Bayarslan penaltı kararı verdi.

BATSHUAYI TOPU ELİNE ALDI LAKİN…

Penaltı kazanan Fenerbahçe’de topun başına Michy Batshuayi geldi. Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus sonlu bir biçimde Arao’yu yanına çağırdı ve penaltıyı Valencia’nın kullanmasını istediğini söyledi.

Arao’nun Batshuayi’ye Jesus’un isteğini söylemesinin akabinde topu Enner Valencia aldı. 35. dakikada kullanılan penaltıda top direkten döndü. Ekvadorlu yıldız konumu golle tamamlasa da üst üste iki vuruş yaptığı için gol evvel iptal edildi.

PENALTI İÇİN ‘TEKRAR’ KARARI

Hakem Volkan Bayarslan, Kasımpaşa kalecisi Erdem’in penaltıda çizgi ihlali yaptığı gerekçesiyle penaltı tekrarı istedi. VAR’dan onay bekleyen Volkan Bayarslan, penaltının tekrar edilmesini istedi.

‘ARDA GÜLER’ SESLERİ

İkinci penaltı kullanılmadan evvel tribünlerin penaltıyı Arda Güler’i atması istikametinde tezahüratlar yapılırken Valencia 37. dakikada yanılgı yapmadı ve penaltıyı gole çevirdi. Valencia, penaltı golünden 2 dakika sonra bir sefer daha ağları sarstı ve grubunu 1-0’dan 2-1 öne geçirmiş oldu.

ENNER VALENCIA GÖSTERİ YAPIYOR

Bu dönem oyunu ve golleriyle Fenerbahçe’nin en formda oyuncularından olan Enner Valencia, Kasımpaşa ağlarına 37, 39, 52 ve 69. dakikalarda 4 gol birden bırakarak ligdeki gol sayısını 19 yaptı. 33 yaşındaki Enner Valencia, profesyonel futbolculuk mesleğinde birinci sefer bir maçta dört gol attı.

ALEX’TEN SONRA İLK

Bu dönem Muhteşem Lig’deki 19. golünü Kasımpaşa ağlarına gönderen Enner Valencia, Alex de Souza’dan (28 gol; 2010/11) bu yana bir dönemde en yüksek sayıya ulaşan Fenerbahçe oyuncusu oldu.

Ayrıca Enner Valencia, 2011’de Alex de Souza’nın Ankaragücü maçında attığı 5 golün akabinde Fenerbahçe formasıyla bir maçta en fazla gol atan futbolcu oldu. (4 gol – Kasımpaşa)

TÜM KULVARLARDA 26 GOL KATKISI

Valencia, Fenerbahçe formasıyla bu dönem çıktığı Muhteşem Lig, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası maçlarında 22 gol atıp 4 de asist yaptı.

GÜNTEKİN ONAY: ENNER VALENCIA CANAVARLAŞTI

Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında maça sakin başladı. Mamadou Fall’un konuk grubu 1-0 öne geçiren golüne kadar bu tutuk manzara devam etti. Enner Valencia’nın penaltı golünden sonra ritim bulan ve tempoyu artıran Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu’nun şık asisti ve gecenin üstün starı Enner Valencia’nın volesiyle şimdi birinci yarı bitmeden 2-1’lik üstünlük sağladı.

KARiYERiNiN EN yeterli SEZONU

Enner Valencia, öteki düzey bir oyuncuya dönüştü. Mesleğinin en düzgün dönemini geçiriyor. Her şeyden evvel son derece canlı ve tesirli. Gollerin dışında da rakip savunmanın istikrarını bozan bir oyun stili var. Ekvadorlu golcünün dışında dün Ferdi Kadıoğlu, Arda Güler ve Willian Arao yeterli futbol oynadılar. Arda’nın ayağına top çok yakışıyor ve 3’üncü gol öncesindeki direkten dönen aşırtması şahaneydi. Farklı bir oyun zekasına sahip Arda Güler bu biçimde mühlet aldıkça özgüvenini ve deneyimini artırarak gelişecek.

KASIMPAŞA’NIN iŞi ZOR

Fenerbahçe dün aldığı farklı galibiyetle şiddetli maç takvimi öncesinde moral buldu ve dönemin birinci kısmından kesitler sundu. Kasımpaşa için ise birinci 15 dakika dışında olumlu bir çıkarım yapmak mümkün değil. Ne tesirli atak yapabiliyorlar, ne de savunma dirençleri var. Bu imgeleriyle işleri kolay değil.

UĞUR MELEKE: PARA VERİP BİLET ALMAYA DEĞECEK ADAM ARDA GÜLER

Dünya Kupası sonrası Jesus’un performansını iki başka pencerede kıymetlendirmek gerek: Birinci 4 maçta (Trabzon, Hatay, Antalya, Galatasaray önünde) birinci 11’de yalnızca 14 farklı oyuncu kullandı. Kötülerde ısrar etti. Forma adaletini sarstı. Bedelini de tepeyi kaybederek ödedi. Lakin Galatasaray hezimeti sonrasındaki 3 maçta (Antep, Ümraniye ve Kasımpaşa önünde) takım genişliğini hatırladı tekrar. Alioski ve Mert, Antep’te birinci kere ligde birinci 11 talihi bulmuşlardı. Dün de Arda ligde birinci sefer birinci 11 oynadı. Ve çok net bir gerçek ortaya çıktı tekrar: Fenerbahçe’nin ligde yarış için pek kâfi, geniş ve kaliteli bir takımı var. Dün de o geniş takımın mükafatını aldı Jesus.

AYNEN BARCELONALI FUTBOLCU GAVi GiBi

Dün Kadıköy’de Valencia golleriyle yıldızlaştı. Ferdi yüksek standardını sürdürdü. Haftalardır istikrarla makûs oynayan Crespo’nun formasını geç de olsa alan Zajc verimliydi. Lakin futbolu seven herkesin dün alanda her hareketini zevkle takip ettiği adam elbet ki ARDA GÜLER’di. Motamot Barcelonalı Gavi üzere yıllardır bu formayı bekliyormuşçasına hazır, 40 yıldır Üstün Lig’de oynuyormuşçasına olgundu. Üçüncü gol öncesi yaptığı aşırtma “Arda de Souza” işiydi katiyen. Nasıl futbol izlemeyi seven herkes Hagi’yi izlemeyi seviyorsa, Sergen’i-Alex’i alanda görünce keyifli oluyorsa, Arda Güler’in de bence sporseverlerde yarattığı his bu. Statta izlemek için para verip bilet almaya değecek adam o…

AHMET ENGiN DÖNEMİN SÜRPRiZ PAKETLERiNDEN 

Bu maçtan her iki hocanın da çıkardığı birtakım dersler olduğunu kestirim ediyorum ben:

1- Ahmet Engin dönemin sürpriz paketlerinden. Dün sol açıkta talih buldu, Chouiar’nın da oraya yakın oynamasıyla bir dengesizlik yarattılar. Bence Selçuk Hoca’nın gelecek haftalarda da hamle planı olarak kullanabileceği bir model oluştu orada.

2- İrfan Can Kahveci sağ kanatta daha tesirli. Çünkü topu çizgiye yakın alıp içeriye kat edip solla şut/pas kullanmaya daha yatkın.

3- Samet Akaydın’ın geriden top kullanma konusunda zafiyetleri var. Elbette yeni bir kent, yeni bir ekipte bir bocalama müddeti olacaktır lakin dün heyetimde yaptığı çokça yanılgı vardı Samet Akaydın’ın.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.