SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fenerbahçe – Atakaş Hatayspor maçına Ferdi Kadıoğlu damgası! “Boksör üzere, 3 kişilik oynadı…”

Spor Toto Muhteşem Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Atakaş Hatayspor’u 4-0 mağlup etti. Sarı lacivertli grubun maç ziyadesiyle liderliğe yükseldiği karşılaşmayı Hürriyet Gazetesi müellifleri Uğur Meleke ve Engin Kehale masaya yatırdı. Geceye damga vuran Ferdi Kadıoğlu kelamları…

Fenerbahçe – Atakaş Hatayspor maçına Ferdi Kadıoğlu damgası! “Boksör üzere, 3 kişilik oynadı…”
Akacan The Mall
28.12.2022 08:36
0
A+
A-

Fenerbahçe – Atakaş Hatayspor maçına Ferdi Kadıoğlu damgası! “Boksör üzere, 3 kişilik oynadı…”
Spor Toto Harika Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Atakaş Hatayspor’u 4-0 mağlup etti. Sarı lacivertli grubun maç ziyadesiyle liderliğe yükseldiği karşılaşmayı Hürriyet Gazetesi müellifleri Uğur Meleke ve Engin Kehale masaya yatırdı. Geceye damga vuran Ferdi Kadıoğlu kelamları…

Spor Toto Harika Lig’in 16. haftasında Atakaş Hatayspor’u konuk eden Fenerbahçe, birçok gol konumdan yararlanamadığı karşılaşmada rakibini 4-0 mağlup ederek maç ziyadesiyle liderliğe yükseldi.

Fenerbahçe’nin galibiyet gollerini 20. dakikada Norveçli yıldız Joshua King, 26. dakikada Michy Batshuayi, 86. dakikada sonradan oyuna dahil olan Serdar Dursun ve 90+5. dakikada Gustavo Henrique kaydetti.

Akacan The Mall

Fenerbahçe, bu skorla ligde 2 maç sonra galibiyetle tanışırken puanını 32 yaparak maç ziyadesiyle liderliğe yükseldi. 15 puanda kalan Atakaş Hatayspor ise ligde 14. sırada yer aldı.

HÜCUM ÇİZGİSİ ALEV ALDI

Fenerbahçe, Muhteşem Lig’in 16. haftasında Volkan Demirel’in çalıştırdığı Atakaş Hatayspor’u Kadıköy’de ağırlarken ortaya koyduğu oyun ve istatistiklerle birçok birincisi başardı. Ligin en golcü ekibi olan sarı lacivertliler, Hatayspor karşısında golleri peş peşe bulurken ağları sarsan isimler forvetler King, Batshuayi, Serdar Dursun ve stoper Gustavo Henrique oldu.

HEM ATIYOR, HEM ATTIRIYORLAR

Bu dönem hamle oyuncuları çok formda olan Fenerbahçe; Enner Valencia, Joshua King, Batshuayi ve Diego Rossi’den büyük oranda gol ve asist katkısı aldı. Harika Lig’de attığı 13 golle gol krallığında dorukta olan Enner Valencia’dan 4 de asist katkısı alan sarı lacivertliler, sakatlığı nedeniyle uzun mühlet formasından uzak kalan Norveçli golcüsü Joshua King’den ise toplamda 5 gol ve 3 asistlik katkı gördü.

BATSHUAYI’DEN 11. GOL HATAY’A

Sezon başında Chelsea’dan takıma katılan ve Avrupa Ligi’nde attığı gollerle ekibe çabuk ahenk sağlayan Michy Batshuayi ise ligde de gollerine devam etti. Hatayspor karşısında ekibinin ikinci golünü kaydeden Belçikalı yıldız, ligde 6 gole ulaşırken çıktığı 16 maçta 11 gol ve 1 asist yaptı.

ASİST HÜKÜMDARI ROSSI

Jorge Jesus’un daha çok yedek başlattığı isimlerden olan Uruguaylı futbolcu Diego Rossi ise Hatayspor karşısında da asistlerine devam etti. Hatayspor maçında King ve Batshuayi’nin attığı gollerde asisti yapan isim olan Rossi, Fenerbahçe’de bu dönem bir Harika Lig maçında 2 asist birden yapan birinci oyuncu oldu. Diego Rossi, Hatayspor maçındaki asistleriyle gol pası sayısını 9’a çıkarırken 3 de gol attı.

SÜPER LİG REKORU

Kadıköy’de oynanan maçta Hatayspor kalesini abluka altına alan sarı lacivertliler, bu dönemin rekorunu kırdı. Hatayspor kalesine 15 isabetli şut çeken Fenerbahçe, Harika Lig’de bu dönem şu ana kadar bir maçta en fazla isabetli şut çeken grup oldu. Ayrıyeten, bu dönem 8 Muhteşem Lig maçının birinci yarısında 2+ gol atan Fenerbahçe, bir dönemde daha yüksek bir sayıya en son 2010/11’de ulaştı (14 maç).

ENGİN KEHALE: LA CASA DEL JESUS KADIKÖYLÜ PROFESÖR

Bu sezonki F.Bahçe’yi tanımlayan en düzgün cümle şu: İstek, yetenekten daha güçlü olmalıdır.

İstek, yetenekten daha güçlü olmalıdır… Bu cümle, unutulmaz boksör Muhammed Ali’ye ilişkin. Ayrıyeten Jorge Jesus’un Fenerbahçe’sini tanımlayan cümlelerden biri. 2022-2023 model sarı lacivertlilerde istek, yetenekten her vakit daha güçlü.

Maç önündeki atkı gösteri sırasında kameralara yansıyan bir tane vardı. La Casa del Papel’e bir göndermeyle, Jorge Jesus – El Profesor.

Profesör, maça biraz da risk alarak başladı. Geriye kaçabilen bir Saba Lobzhanidze karşısında, hele hele Gustavo Henrique’li dörtlü savunma bir riskti, merkezde Zajc tercihi de o denli. Bu sistem, atakta ritim ve sürat, geçiş oyununda zaaf demekti.

İlk 20 dakika buna paralel olarak ilerledi. Hatayspor uzun paslarla sarı lacivertlilerin savunmasını delmeyi başardı. Fenerbahçe çok istekliydi fakat net konum yakalayamadı. Bu dakikada Diego Rossi’nin ortası Joshua King’in başıyla gelen gol, maçın seyrini değiştirdi.

FENERBAHÇE BiR BOKSÖR GiBi

Muhammed Ali demiştik, Jorge Jesus’un kadrosu da bir boksör üzere aslında. Rakibi ringin köşesine sıkıştırdığında, sağlı sollu yumruklarla güzelce hırpalamayı başarıyor. Birinci golün akabinde santradan gelen topa baskıyla durum buldu Fenerbahçe. 22- 24-26-29-32 sonraki durum dakikaları ki bunlardan bir tanesi Batshuayi’nin golü. Hatayspor soyunma odasına gidene kadar kendine gelemedi.

Sarı lacivertliler maç boyunca kendi oyununu çok güçlü oynadı. Kasımpaşa maçından sonra (ki 16. dakikada rakip 10 kişi kalmıştı) en yüksek topa sahip olmayı yakaladılar. Hem de rakipleri ligin en çok pas yapan 4., en çok topla oynayan 7. kadrosu iken. Dünün ve yeni sistem/oyuncu tercihlerinin en büyük kazanımlarından bir tanesi buydu.

FERDi VE ARAO 2 Tahminen 3’ER KiŞiLiK OYNADI

İki oyuncu 2’şer, tahminen 3’er kişilik oynadı Fenerbahçe’de. Ferdi ve Arao. Ne güçleri bitti ne savunmaları ne de atağa takviyeleri. Ferdi hem fizikî hem tempo olarak artık farklı bir düzeye geliyor. Bu türlü giderse hür 3 diye yeni bir kavram çıkartacak. Serdar Dursun, yazının başındaki isteğin beden bulmuş hali. Yeniden kısa müddette tribünleri “SİU”ledi.

UĞUR MELEKE: FARKI ‘BEK’LER YARATIYOR

Fenerbahçe’nin üçlü savunmayla başladığı maçlarda kanat ‘Bek’ler özgürleşiyor.

Beşiktaş, Gaziantep’te merkezde Atiba-Necip ikilisiyle başlayınca spor kamuoyu Güneş’i bu tercih üzerinden haklı olarak eleştirmişti. Ben de Atiba-Necip’i bir büyük kadronun dominant oynaması beklenen bir karşılaşma için tutucu buluyorum, fakat temel anlayamadığım şey şu: Şayet Atiba-Necip’le başlıyorsanız en azından bekleriniz atakçı olmalı. İki bekiniz o denli çok atak aksiyonu yaratmalı ki, demek ki Atiba-Necip onlara dublaj niyetiyle oynatılmış dedirtmelisiniz izleyenlere. Beşiktaş’ın başlayan beklerinin bu türlü bir katkısı da yoktu Antep’te. Beşiktaş’ın sol beki Umut’un birinci yarı sonundaki ortalama durumu, Gaziantep’in sol beki Hanousek’in daha gerisinde çıktı hatta.

FENERBAHÇE ALANA EKiM-KASIM’DAKi Üzere DiZiLDi

Fenerbahçe’nin de bu dönem üçlü savunmayla başladığı maçlarda kanat bekler özgürleşiyor, Jorge Jesus bir stoper fazla oynatıyor ancak beklerin iştirakiyle hamlede iki ekstra yaratıyordu. Trabzon’da 11’e 11 oynanan kısımda dahi Fenerbahçe’nin bence en kıymetli eksiği buydu. Bilhassa Samuel hiç çıkamıyor, Fenerbahçe üçlü görünümlü beşli savunmayla oynuyordu. Dün Hatay karşısındaki en büyük fark da o departmanda oluştu:

Fenerbahçe alana motamot Ekim-Kasım’daki üzere dizildi, Arao stoperlerin ortasına girdi lakin iki bek de özgürdü sarı lacivertlilerde. Böylelikle hamlesi yedilediler, “artı bir” yarattılar. Ligin isabetli şut rekorunu kırdıkları birinci 45 dakikada da neredeyse tüm aksiyonların içinde bekler başroldeydi aslında.

SZALAi DAHA YÜKSEK KONSANTRASYONLA DÖNDÜ

Futbol 11’e 11 oynanan bir oyun. Bir yerde fazlalaştığınızda öteki tarafta eksiliyorsunuz otomatikman. Beşiktaş Gaziantep’te defansif orta alanları, Fenerbahçe Trabzon deplasmanında stoperleri artırdı; atakta eksildi. Sıkıntı en primitif haliyle bu türlü özetlenebilir sanırım.

Dün Fenerbahçe’nin hamle aksiyonlarının başrolündeki Ferdi-Samuel’in yanı sıra sakatlıktan çok enerjik dönen King’in ve hangi kanada geçerse hareketliliğiyle o çizgiyi aktive eden Diego Rossi’nin performanslarının da altını çizmek gerek. Dört ay aralıksız oynadıktan sonra Dünya Kupası ortasında dinlenen Szalai de daha yüksek konsantrasyonla döndü lige.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.