SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Faiz kararından sonra gram altın, dolar ve borsa! – KIBRIS HABER

Faiz kararından sonra gram altın, dolar ve borsa! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
22.06.2023 16:18
0
A+
A-

Gram altın fiyatı, dolar/TL kuru ve borsa, Merkez Bankası faiz kararı sonrası yatırımcıların radarında yer alıyor. Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez faizleri artırarak yüzde 15 seviyesine yükseltti. Bu haber sonrası 22 Haziran Perşembe Kapalıçarşı’da güncel döviz kurları ile gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları rekor seviyeye yükseldi. İşte piyasaların faiz kararı karşısında tepkisi…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk ve en kritik sınavını geride bıraktı. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 için belli oldu. Banka yüzde 8,50 seviyesinde bulunan politika faizini 650 baz puan artışla 27 ay sonra ilk kez yükseltti ve faiz oranı yüzde 15 oldu. Piyasaların yakından takip ettiği faiz kararı sonrası altın, dolar ve borsanın ilk tepkisi böyle oldu.

FED BAŞKANI POWELL KONUŞTU, ONS ALTIN ÇAKILDI

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell’ın Temsilciler Meclisi’nde yapacağı sunumun metninde daha yüksek faize işaret edilirken, enflasyonu yüzde 2’ye düşürme sürecinde yolun hala uzun olduğu ifade edildi. Paranın patronu, Fed’in para politikası kurulu üyelerinin neredeyse tamamının faizlerin yıl sonuna doğru bir miktar daha yükselmesinin uygun olacağını düşündüğünün altını çizdi. Gelen verilere bağlı olarak her toplantıda karar vermeye devam edileceği ifade edildi.

Akacan The Mall

Ons altında bir süredir devam eden negatif hava, Fed Başkanı Powell’ın açıklaması sonrası daha da kritik bir hal aldı. Ons altın fiyatı Powell’ın açıklamaları ile 1918 dolara kadar sarktı ve 17 Mart’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

1505 TL ile tarihi zirvesinden kademeli olarak uzaklaşan gram altın fiyatı da geriledi. Dün gün içerisinde 1472 TL’ye kadar yükselen altının gram fiyatı 1454 TL’ye kadar geri çekildi. Ons altın fiyatı bugün 1935 dolar seviyesinde bulunurken, Merkez Bankası faiz kararı sonrası gram altın fiyatı yüzde 2’den fazla artarak 1507 TL seviyesini aştı ve yeni rekorunu kırdı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2513 TL, Cumhuriyet altını 10.168 ve 22 ayar bileziğin gramı 1454 TL’den alıcı ile buluşuyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASI DOLAR VE EURO FİYATI

Seçimlerden önce artan belirsizlik ve kurda oluşan baskının etkisiyle oluşan 3’lü kur dönemi, ekonomi yönetiminin belli olması ve piyasalardaki baskının kalkmasıyla birlikte sona erdi. Kapalıçarşı’da dolar kuru banka kotasyonlarının altına düştü. Seçimlerin ardından ise hızla yükselişe geçen dolar/TL kuru sadece geçtiğimiz hafta yüzde 11 değer kazanmıştı. Hafta başından bu yana 23,5 TL seviyelerinde dengelenen kur faiz kararının ardından Kapalıçarşı’da yüzde 2,6’nın üzerinde yükselerek 24,33 seviyesini gördü ve rekor kırdı. Euro ise 26,74 lirayı aşarak tarihi zirvesini güncelledi.

BORSA İSTANBUL’DA SON DURUM

Seçimlerin ilk turunda sert düşerek devre kesici ile açılış yapan Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi, 28 Mayıs’taki ikinci turun ardından yükselerek 5000 puan psikolojik seviyesini yeniden aşmıştı. Bu sabah güne 13,40 puan artışla 5500,23 puandan başlayan borsa, günün ilk yarısında yüzde 0,57 değer kazanarak 5.216,51 puana yükseldi. Borsa İstanbul, karar sonrası ilk tepki olarak 5241 puana yükselirken

KKM’DEKİ ARTIŞ DEVAM EDİYOR

16 Haziran ile biten haftayı kapsayan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) verilerine göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 576 milyar TL’den 2 trilyon 628 milyar TL’ye çıktı.

Aynı haftada krediler 9 trilyon 635,2 milyar TL’den 9 trilyon 687,6 milyar TL’ye, mevduat 10 trilyon 947,3 milyar TL’den 11 trilyon 263,1 milyar TL’ye yükseldi. Tüketici kredileri 1 trilyon 373,5 milyar TL’den 1 trilyon 373,7 milyar TL’ye, bireysel kredi kartları 732,7 milyar TL’den 739 milyar TL’ye çıktı. Takipteki alacaklar 166,5 milyar TL’den 166,7 milyar TL’ye yükseldi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.