SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Erdoğan’dan G20 tepesinde kıymetli açıklamalar

Erdoğan’dan G20 tepesinde değerli açıklamalarCumhurbaşkanı Erdoğan G20 Tepesi’nde açıklama yapıyor. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları …

Erdoğan’dan G20 tepesinde kıymetli açıklamalar
Akacan The Mall
16.11.2022 09:08
0
A+
A-

Erdoğan’dan G20 tepesinde değerli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Tepesi’nde açıklama yapıyor. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları…

‘Değerli arkadaşlar G-20’nin bu yılki teması birlikte daha güçlü toparlanmaydı. Sene boyunca çok sayıda teknik seviyede çalışma gerçekleştirildi. Türkiye olarak görüşlerimizi paylaştık, tepe gündemine katkıda bulunduk. Son gelişmeleri değerlendirdik. Dünyamız son 3 yıldır salgınla başlayıp sıcak çatışmalarla çetrefilleşen sancılı bir devirden geçiyor.

Aşırı yükselen güç, besin ve hammadde fiyatlarının tüm ekonomileri zorladığı görülüyor. Pek çok bölgede 60 yılın tepesine ulaşan enflasyon sayıları karşılaşılan sorunların büyüklüğünü gösteriyor. Alışılageldik metotlarla enflasyonu düşürme formülünün şimdi isteneni veremediğini görüyoruz.

Akacan The Mall

Küresel iktisatla ilgili giderek artan resesyon tartışmaları bizi bekleyen tehlikelere işaret ediyor. Bir çıkış yolu bulunamazsa mevcut durumun kötüleşeceğini gösteriyor. Bu kriz tüm ülkelerin krizidir lakin global iktisattaki kötüleşmenin en şiddetli vurduğu yerler Afrika ve Asya’daki kırılgan devletlerdir.

Somali’den Yemen’e uzanan geniş bir bölgede milyonlarca insan kıtlık tehdidiyle karşı karşıyadır. Ekonomik kriz Afrika ve Asya kökenleri göçmenlere karşı nefret telaffuzlarını de artırmıştır. İslam ve yabancı düşmanlığıyla uğraşta daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Türkiye bu sınamalar karşısında üzerine düşeni yerine getirmenin gayretindedir. Bugün de tüm gücümüzle barışın, refahın ve adaletin tescili için içtenlikle gayret gösteriyoruz. 5 milyon yerlerinden edilmiş şahsa mesken sahipliği yapıyoruz. Bölgemizdeki çatışmaları durdurmak için en fazla çalışan ülke pozisyonundayız. Savaşın kazananı, adil bir barışın ise kaybedeninin olmayacağı kanısıyla hareket ettik. Tarafları pek çok kez tıpkı masa etrafında bir ortaya getirme muvaffakiyetini sergiledik. Karadeniz’de tahıl koridorunu inşa ettik bu formda besin krizinin tahliline katkı sağladık. 11 milyon ton tahılın dünya pazarına girmesini temin ettik.

Ortak bildirimizde besin israfının azaltılması konusunda taahhütte bulunmuştuk. Bir yanda dijitalleşmeyi düşünürken başka yanda 2 milyar insanın yoksulluk içinde yaşadığı gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Bir tarafta lüks, şatafat ve israf hakimse burada bir sorun var demektir. Türkiye olarak bu adaletsiz tabloyu değiştirmeye yönelik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Eşim Emine Erdoğan öncülüğünde yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesinin milletlerarası arenaya taşıdık.

Zirvemizin bir başka yüklü gündemini de sıhhat konusu oluşturdu. Global sıhhat sisteminin geliştirilmesi üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye’nin sıhhat altyapısında katlettiği arayı burada paylaşma imkanı buldum. Türkiye olarak büyük bir muvaffakiyet öyküsü yazdığımıza inanıyorum. 1 milyon 350 bini bulan sıhhat çalışanımızla kelam sahibiyiz. Dünyada Kovid-19 aşısı üretebilen 9 ülke ortasına girdik. Kent hastaneleri sıhhat alanında yeni bir devri başlattı. Kritik salgın günlerinde devasa bir sıhhat kompleksi olan çağdaş tesislerin çok önemli yararını gördük.

Sahip olduğumuz yaygın altyapıyı bilim, teknoloji ve üretim gücünü daha da geliştirmekte kararlıyız. 2 günlük tepe boyunca pek çok ikili görüşme gerçekleştirdik. Endonezya Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Biden, Macron, Meloni, Scholz ile biraraya geldik. Tepe vesilesiyle ayrıyeten başkanlar olarak aile fotoğrafı çektirdik ve ortak açıklama yayınladık. G20 platformu global seviyede karşı karşıya kaldığımız meydan okumalar karşısında kendisinden beklenen liderlik misyonunu yönetiyor.’

‘2 gün boyunca gerçekleştirdiğimiz istişarelerin global siyasi ve ekonomik istikrar için iyi sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum. Sizleri bir defa daha sevgiyle, hürmetle selamlıyorum.’

Erdoğan, ABD Lideri Biden ile yaptığı görüşme ile ilgili soruya ‘Biden F-16’da olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi’ cevabını verdi.

Erdoğan, ‘Görüşmeler şu anda olumlu, fazla ayrıntıya girmeye gerek yok. Sayın Biden ile yaptığım görüşmede bu olumlu havayı hissettim’ dedi.

Erdoğan, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı ile ilgili ise ‘Şu anda sorgulamalar devam ediyor ve bildiğiniz üzere 81 yaralımız vardı. Yaralı sayısı 25’e düştü, 6 vefat var. Bu sorgulamalar sonucunda nereye uzanıyor bunların araştırılması gerekiyor. Kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi lazım’ tabirlerini kullandı.

Yunanistan’ın KKTC reaksiyonu ile ilgili Erdoğan şu değerlendirmede bulundu;

‘Kuzey Kıbrıs’la ilgili bizim Türk Devletleri Teşkilatı’nda aldığımız karar geçerlidir. Rastgele bir yerden yahut ülkeden icazet almamıza gerek yoktur. Olumsuz yaklaşan ülkelere gerekli olan yerde gerekli karşılığı veririz.’

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.