SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Erdoğan: YEM’in müspet sonuçlarını 2023’ün birinci çeyreğinde göreceğiz

Erdoğan: YEM’in müspet sonuçlarını 2023’ün birinci çeyreğinde göreceğizTürkiye’yi savaşın olumsuz tesirlerinden müdafaayı başardıklarını söyleyen …

Erdoğan: YEM’in müspet sonuçlarını 2023’ün birinci çeyreğinde göreceğiz
Akacan The Mall
06.08.2022 19:23
0
A+
A-

Erdoğan: YEM’in müspet sonuçlarını 2023’ün birinci çeyreğinde göreceğiz
Türkiye’yi savaşın olumsuz tesirlerinden müdafaayı başardıklarını söyleyen ve ihracattaki artışa dikkat çeken Erdoğan, Türkiye İktisat Modeli’nin müspet sonuçlarının 2023’ün birinci çeyreğinde, bilhassa de enflasyonda daha da net görüleceğini kaydetti….

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi’nde Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli’ye Kıymet Katanlar Ödül Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi’nde Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli’ye Bedel Katanlar Ödül Töreni’nde konuştu. İhracattaki artışa dikkat çeken Erdoğan, Türkiye İktisat Modeli’nin müspet sonuçlarının 2023’ün birinci çeyreğinde, bilhassa de enflasyonda daha da net görüleceğini kaydetti. Yerli araba hakkında da konuşan Erdoğan, “İnşallah 29 Ekim 2022’de TOGG’un Gemlik Fabrikası’nın resmi açılışını ve birinci seri üretim aracının banttan inme merasimini gerçekleştireceğiz. 2023’ün birinci çeyreğinde TOGG’u, vatanımızın yollarında görmeye başlayacağız” dedi.

Akacan The Mall

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi’nde Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli’ye Bedel Katanlar Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz yüzde 11’lik büyümeyle G20 ülkeleri içinde birinci sıraya yerleştik. Bu yılın birinci çeyreğinde yüzde 7,3’lük büyüme kaydettik. Dünyada istihdam azalırken 31 milyon sonuna dayanarak tarihimizin en yüksek sayısına ulaştık. Her ay ihracatta rekor kırıyoruz. Temmuz ayı ihracatımız, geçen yılın birebir periyoduna nazaran yüzde 13,5 artarak 18 milyar 550 milyon dolara ulaştı.

“Ekonomiyi savaşın olumsuz tesirlerinden koruduk”

Küresel ölçekte besin ve güç krizinin konuşulduğu bir periyotta Allah’a şükür biz epey rahatız. İşbirliğini, barışı, diplomasiyi önceleyen istikrarlı siyasetimizle Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz tesirlerinden ülkemizi muhafazayı başardık.

Tahıl koridorunun açılmasını sağlayarak global problemlerin tahlilinde Türkiye’nin anahtar rolünü bir defa daha teyit ettik. Emtia fiyatlarındaki ani ve çok yükselişin sebep olduğu piyasa dengesizliklerini yakından takip ediyoruz.

Hayata geçirdiğimiz siyasetlerin müspet sonuçlarını önümüzdeki yılın birinci çeyreğinde, bilhassa enflasyonda daha net bir biçimde göreceğiz. Türkiye’yi bu global fırtınadan kesinlikle çıkartacağız.

“Bu ülke toplu iğne üretemiyordu”

2023 için öngördüğümüz yatırım sayılarını 2 yıl öncesinden büyük bir farkla geçtik. 2020 yılında Türkiye’deki teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar yalnızca 148 milyon dolar iken 2021 yılında 1.5 milyar doları aştı. 2022’nin birinci yarısında 132 teknoloji teşebbüsüne yapılan 1.4 milyar liralık yatırım da yeni rekorun sinyallerini veriyor. Türkiye oyun yatırımında Avrupa’da en fazla yatırım alan ülke oldu. Birçok kendi imkanlarımızla yerli ve ulusal helikopter, roket, uçak, gemilerimizi, torpidolarımızı, hava savunma sistemlerini tasarladık geliştirdik ve ürettik. Kimileri bunları görmezden gelse de 20 yılda yapılanların gurur kaynağı olduğunu biliyorum. Bu ülke toplu iğne üretemiyordu.

İnsansız hava araçları denilince akla birinci Türk SİHA’ları geliyor. Herkes, İHA, SİHA, Akıncı istiyor. Problem buydu, başardık. Bizimle bu alanda ortak yatırımlara girmek isteyen harika güçler var. SİHA’larımızın savaş doktrinini tekrar yazmasını artık tüm dünya kabul etti.

TOGG açılışı 29 Ekim 2022’de

Aynı biçimde ülkemizin vizyon projelerinden Türkiye’nin Otomobili’ni de belirlediğimiz takvime uygun biçimde adım adım hayata geçiriyoruz. İnşallah 29 Ekim 2022’de Togg’un Gemlik Fabrikası’nın resmi açılışını ve birinci seri üretim aracının banttan inme merasimini gerçekleştireceğiz. 2023’ün birinci çeyreğinde Togg’u, vatanımızın yollarında görmeye başlayacağız. Yapamazsınız, üretmezsiniz, üretseniz bile satamazsınız diyenlere inat Türkiye’nin arabasını milletimizin ve dünyanın hizmetine sunacağız. Ülkemizi savunma sanayiinde nasıl parmakla gösterilen düzeye getirmişsek, inşallah elektrikli arabada de misal bir başarıyı yakalayacağız.

Erdoğan, “Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeliye Bedel Katanlar Ödül Töreni” için geldiği Gebze Bilişim Vadisinde TOGG ile test sürüşü yaptı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.