SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Economist’ten skandal Türkiye kapağı! İngiliz mecmua seçimde neden taraf oldu?

İngiltere’nin haftalık mecmuası The Economist, Türkiye’de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırladığı tahlilde skandal sözler kullandı. CNN Türk yayınına katılan uzmanlar The Economist’in kapağını haddini aşan, küstahça bir akın olarak kıymetlendirdi.

Economist’ten skandal Türkiye kapağı! İngiliz mecmua seçimde neden taraf oldu?
Akacan The Mall
20.01.2023 12:23
0
A+
A-

Economist’ten skandal Türkiye kapağı! İngiliz mecmua seçimde neden taraf oldu?
İngiltere’nin haftalık mecmuası The Economist, Türkiye’de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırladığı tahlilde skandal tabirler kullandı. CNN Türk yayınına katılan uzmanlar The Economist’in kapağını haddini aşan, küstahça bir akın olarak kıymetlendirdi.

Londra merkezli The Economist mecmuası bu haftaki sayısında büyük bir skandala imza attı.

Kapağında Türk bayrağı üzerindeki hilale Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siluetini yerleştiren mecmua, seçim tahlilinde ‘Türkiye felaketin eşiğinde’ tabirini kullandı.

Akacan The Mall

“HADDİNİ AŞAN, KÜSTAHÇA VE ALÇAKÇA BİR SALDIRI”

CNN Türk yayınına katılan, güvenlik ve terör uzmanı Çoşkun Başbuğ ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Yasin Asal mecmuanın seçim tahlilinde yer alan skandal sözleri canlı yayında kıymetlendirdi.

Meltem Bozbeyoğlu’nun sorularını yanıtlandıran, Nişantaşı Üniversitesi’nden Coşkun Başbuğ, mecmuanın kapağı için, “Bu haddini aşan, küstahça ve alçakça bir hücum.” dedi ve kelamlarına şöyle devam etti;

“Economist 2017 referandumunda da benzeri şeyler yaptı. Batı Türkiye’yi asla terk etmemeli diye manşet attı. Avrupa’ya akıl verdi, hangi cüretle bunun karşılığı yok. Referandum öncesi yaptığı yayınlarda bir değişiklik yapabildi mi asla. Bu manşeti de bizim için bu manşet şaşırtan değil. Alçakça tabirler ve taarruzlar var. Akıl tutulması diyebileceğiniz tabirler var.

“BU TIP ODAKLARA HAZIR OLMALIYIZ”

Ekonomist ne yapmaya çalışıyor? Bunu sorguluyorsunuz ancak benim için şaşırtan bir şey yok. Ekonomist, diktatör görmek istiyorsa Lady Diana’nın katline yönelik makale hazırlasın diktatör kimmiş ona baksın. Diktatör arıyorsa kendi ülkesine baksın. Bu telaffuzların niyetli olduğunu asla unutmamak gerekir. Türk milleti şerbetli.

Türkiye seni neden bu kadar ilgilendiriyor? Fransa’da rahatsız. Şeytanın aklına gelmeyen yol ve usulleri göreceğiz. İçte ve dışta bu cins odaklara hazırlıklı olmalıyız.”

“TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YÖNELİK AÇIK BİR SALDIRI”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Yasin Asal ise hususa ait değerlendirmesinde “Özellikle siyasal irtibatta 5N1K denilen bir sistem var. Burada buna baktığımızda kim sorusunun karşılığında global iktisada taraf vermek isteyen bir ekonomist var. Bu hazırlık daha öncesi için planlanıyordu ancak öne çekildiği anlaşıyor. Üretilmiş gerçeklikler içerisinde yapılıyor. Türk demokrasisi sandık siyasetinin güçlü bir ülkedir. Bu seçimlerde Ekonomiste başka yayınlarda eklenecektir. Problemleri hem global boyutta değerlendirdiğiniz de seçim tarihi ilan edilir edilmez dünyaya nasıl bir imaj vermek istediklerini görüyoruz. Şu anda Türkiye demokrasisine yönelik açık bir akın istikametinde. Devletler kendi tezlerini ve argümanlarını istek ettikleri için kullanıyorlar. Önümüzdeki seçimler yalnızca Türkiye için değil dünya için de belirleyici olacak.” sözlerini kullandı.

“SADECE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEĞİL TÜRK MİLLETİ DE MAKSAT ALINIYOR”

Coşkun Başbuğ, bu direkt tehdit ve alçakça atağın yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a değilaynı vakitte Türk milletine de yönelik olduğununaltını çizdi ve”Daha evvel de ‘Seçilmiş bir diktatör’ dediler. Diktatör seçen millet demek istiyorlar” dedi.

HEDEF NEDEN ERDOĞAN?

Başbuğ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neden amaçta olduğunu ise şu sözlerle açıkladı;

“Batı’nın tüm tuzaklarını yerle bir eden bir önderi konuşuyoruz. Trump’ı zamanın dışına alacaklar demiştik o denli de oldu. Yıkamadıkları tek önder kaldı, Erdoğan. Erdoğan güçlenerek geliyor. 2023’te savunma sanayiinde gelinen noktayı göreceğiz. Muhalefet kanadından gemileri satacağız üzere açıklamalar geldi. Bunlar tesadüf mü asla değil. Erdoğan’ın Yunanistan’a karşı kışkırtıcı siyaset izleyecek diyor.

Çok enteresandır, Yunanistan’ın kimin maşası olduğu çok güzel anlaşılıyor. Lakin Batı Türkiye’yi kışkırtıcı diyor. Flake, Türkiye’yle Esad’ın olağanlaşmasına karşıyız diyor. Bu olağanlaşma süreci lakin Amerika’nın istediği olağandışı bir süreç. Şunu söylemek de yarar var hiç siyaset bilmesek yalnızca ve yalnızca Batı’nın amaç almasından ötürü Erdoğan’ı desteklemek gerekir. Bu taarruzlar Erdoğan üzerinden Türk milletine yapılıyor.”

Asal da Yunanistan’da da seçimlerin yaklaştığına dikkat çekti ve”Türk dış siyaseti Yunanistan ve Suriye’yle dengeyi koruyor. Dış siyasette ulaşılması istenen bir amaçtı. Seçim sürecinde bu yayınların artması muhtemel” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.