SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Darphane Altın Sertifikası Borsa İstanbul’da süreç görmeye başladı

Darphane Altın Sertifikası Borsa İstanbul’da süreç görmeye başladıBorsa İstanbul’da gong Darphane Altın Sertifikası için çaldı. Hazine ve Maliye …

Darphane Altın Sertifikası Borsa İstanbul’da süreç görmeye başladı
Akacan The Mall
21.11.2022 12:22
0
A+
A-

Darphane Altın Sertifikası Borsa İstanbul’da süreç görmeye başladı
Borsa İstanbul’da gong Darphane Altın Sertifikası için çaldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü (Darphane) tarafından ihraç edilen Darphane Altın Sertifikası, ALTIN.S1 kodu ile Emtia Pazarı’nda süreç görmeye başladı. Borsa İstanbul’da gong bugün Darphane Altın Sertifikası için çaldı. Düzenlenen gong merasimiyle birlikte yatırımcıların hisse piyasasındaki pay senedi üzere alıp satabilecekleri altın sertifikası eseri sürece açıldı. Darphane Altın Sertifikası, ALTIN.S1 kodu ile Emtia Pazarı’nda süreç görecek.

Yatırımcılar, sertifikasında karşılığında varolan altınları saklama maliyetine katlanmak zorunda kalmayacaklar, kelam konusu altınlar Darphane tarafından saklanacak. Yatırımcılar altın sertifikasının karşılığındaki altınları isterlerse fiziken Darphaneden teslim alabilecekler. Altın sertifikaları 1 gramın yüzde 1’i kıymetinde küçük kesimler halinde laınıp satılabileceği için her bütçeye uygun finansal bir eser olarak nitelendiriliyor. Altın sertifikalarının alınıp satılmasından ötürü oluşan yararlar da sıfır stopaja doğal olacak. Birinci etapta 5 ton olmak üzere, 995 saflıkta, 500 milyon adet sertifika bugün prestijiyle sürece açıldı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Vakit, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ve Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun’un katıldığı merasimde gongu Darphane Altın Sertifikası için çaldılar.

Akacan The Mall

Zaman: “Altını mümkün olduğu kadar menkulleştirerek gerçek iktisada katkısını yükseltmektir”
Gong merasimi sonra konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Vakit, “Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğümüzün 555. Yılını kutlayacağımız bu haftada; Darphanemizin manalı ve değerli bir atılımını başlatmak ismine milletimizin huzuruna çıkmış bulunmaktayız. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğümüz bugünden itibaren fiziki altına dayalı Darphane Sertifikalarını halka arz yolu ile ihraç edecek ve bu sertifikalar Borsa İstanbul Hisse Piyasası Pazarı’nda direkt süreç görmeye başlayacaktır” dedi.

YENİ ESERLER YAKINDA AÇIKLANACAK

Altının Türkiye’de yatırım çok kıymetli bir yatırım aracı olmasıyla birlikte çoğunlukla ithal bir yatırım aracı noktasında bulunduğunu belirten Vakit, “Bu nedenle emelimiz; büyük bir ilgi gören bu yatırım aracını mümkün olduğu kadar menkulleştirerek gerçek iktisada katkısını daha yüksek hale getirmektir. Önümüzdeki günlerde tarih olarak çok eski bir yere sahip olan Darphanenin bugünden sonra da altına dayalı yeni eserlerle yakın müddette tekrar gündeme gelecek. Bakanlığımız altın konusunda büyük bir ekosistemin oluşması için gereken kıymeti sağlamakta, önümüzdeki haftalar içerisinde altın rafineri ve değerli madenler aracı kuruluşları konusunda yeni düzenlemelerimiz kelam konusu olacaktır” diye konuştu.

Zaman konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Türkiye İktisat Modeli çerçevesinde ülkemizin ekonomik yapısını güçlendirmek ve piyasalarımızın her manada gelişimini sağlamak ismine Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak çalışmaya ve atılımlar yapmaya devam edeceğiz. Bu kıymetli atılımın gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm kurumlarımıza, yöneticilerimize ve çalışanımıza teşekkürlerimi sunuyor, ülkemiz ve piyasamız için iyi olmasını temenni ediyorum.”

ŞAHİN: “İLK ETAPTA 5 TON OLMAK ÜZERE, 995 SAFLIKTA, 500 MİLYON ADET SERTİFİKA SÜRECE AÇILDI”

Dünyada İngiltere, Avusturya, Kanada üzere değerli darphanelerin uygulamakta olduğu, Borsada darphane sertifikalı altın satışı uygulamasını bugün Borsa İstanbul’da Darphanenin yeni bir eseri olarak sunmanın memnunluğunu yaşadıklarını söyleyen Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, “Uzun vakittir büyük bir heyecanla hazırlığını sürdürdüğümüz, Darphane Altın Sertifikası’nı kamuoyuyla paylaşmanın memnunluğunu yaşıyoruz. birinci etapta 5 ton olmak üzere, 995 saflıkta, 500 milyon adet sertifikayı Borsa İstanbul’da yatırımcıların süreç yapabilmeleri için arz ediyoruz. Yatırımcılar, Borsa İstanbul da oluşan emtia pazarında sahip oldukları altının alım satımını yapabileceği üzere istedikleri vakit da sahip oldukları sertifikaları fiziki altına dönüştürüp Darphaneden alabilecekler. Böylelikle yatırım maksadı olarak kullanılan altın, yatırımcısına istediği vakit alma satma ve fiziki olarak tekrar sahiplenme imkanı sunacaktır” diye konuştu.

Şahin, yatırımcıların, Darphane Altın Sertifikası projesi sayesinde fiziki alım satıma kıyasla Borsa İstanbul Hisse Piyasası’nda süratli nakde dönüşüm, alım-satım fiyat farkının düşük olması, çalınma riskinin olmaması ve bununla birlikte vergi muafiyeti üzere değerli avantajlara sahip olacağını kaydetti.

ERGUN: “HER BÜTÇEYE UYGUN BİR FİNANSAL ÜRÜNDÜR”

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Darphane Altın Sertifikasının birçok avantajı barındırdığını belirterek, “Yatırımcılarımız altın sertifikasını hisse piyasasındaki senedi üzere alıp satabileceklerdir. Yatırımcılarımız altın sertifikasında karşılığında varolan altınları saklama maliyetine katlanmak zorunda değildir. Zira bu altınlar Darphane tarafından saklanacaktır. Yatırımcılarımız altın sertifikasının karşılığındaki altınları isterlerse fiziken Darphaneden teslim alabileceklerdir. Altın sertifikaları 1 gramın yüzde 1’i kıymetinde küçük kesimler halinde alınıp satılabileceği için her bütçeye uygun finansal bir eserdir. Altın sertifikalarının alınıp satılmasından ötürü oluşan çıkarlar sıfır stopaja tabidir. Bu nedenle biz bu eserin yatırımcılarımız tarafından yüksek bir ilgiyle karşılanacağını düşünüyoruz. Borsamız emtia pazarının birinci eseri olan altın sertifikası üzere başta gümüş olmak üzere öbür emtiaları da Borsamıza kazandırarak finansal eser çeşitliliğimizi artırmayı hedefliyoruz” formunda konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.