SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Coinbase/Armstrong: Gelirimizin yarı yarıya azalmasını bekliyoruz

Coinbase CEO’su Brian Armstrong bu yıl kripto kesiminde yaşanan iflaslar sonrası gelirlerinin bir evvelki yıla nazaran yarısından az olmasını beklediklerini belirtti.

Coinbase/Armstrong: Gelirimizin yarı yarıya azalmasını bekliyoruz
Akacan The Mall
08.12.2022 00:07
0
A+
A-

Coinbase/Armstrong: Gelirimizin yarı yarıya azalmasını bekliyoruz
Coinbase CEO’su Brian Armstrong bu yıl kripto kesiminde yaşanan iflaslar sonrası gelirlerinin bir evvelki yıla nazaran yarısından az olmasını beklediklerini belirtti.

Coinbase Küresel CEO’su Brian Armstrong, kripto para ünitesi Borsasının gelirinin, düşen fiyatlar ve rakip FTX yatırımcılarının itimadını sarsmasıyla bu yıl yarı yarıya yahut daha fazla gerileyeceğini söyledi.

Kripto para ünitesi sanayisi için hali hazırda acımasız bir yılı geride kalırken FTX’in süratli çöküşü sonrası en sık süreç gören birtakım tokenlerin fiyatları düşmesiyle spekülatörlerin geri çekilmesine neden olmuştu. Coinbase’in payları 2022’de yüzde 80’den fazla düştü ve şirketin üçüncü çeyrek geliri, Bitcoin fiyatının tepe yaptığı 2021’in son üç ayındaki gelirin yaklaşık dörtte biri düzeyinde kaldı.

Akacan The Mall

“Bir evvelki yılın yarısında az gelir elde edecekmişiz üzere görünüyor”

Armstrong verdiği bir röportajda şirketin gelirleriyle ilgili bir soruya, “Geçtiğimiz yıl yaklaşık 7 milyar dolar gelir ve yaklaşık 4 milyar dolar olumlu FAVÖK elde ettik ve bu yıl her şeyin düşmesiyle, kabaca bunun yarısı yahut daha azını elde edecekmişiz üzere görünüyor” dedi. Röportajdan sonra yapılan ek yorumlarda bir Coinbase sözcüsü, 2022 gelirinin 2021 gelirinin yarısından az olmasını beklediklerini açıkladı.

Coinbase daha evvel, faiz ve amortisman üzere muhakkak maliyetleri hariç tutan bir gelir göstergesi olan düzeltilmiş FAVÖK’e dayalı olarak 2022’de 500 milyon dolardan fazla olmayan bir ziyan kaydedebileceğini belirtmişti. Şirket daha evvel toplam gelir için yıllık bir görünüm sunmadı lakin Bloomberg tarafından derlenen bilgilere nazaran Armstrong’un kestirimi, analistlerin beklediği yaklaşık 3,2 milyar dolar ile uyumlu olacak.

FTX’i çevreleyen karışıklık, kreditör bir şirket olan Celsius Network’ün iflası nedeniyle halihazırda yıpranmış olan piyasa inancıyla, dalın üzerindeki kasvetli havayı derinleştirmişti. Kreditör öbür bir kurum olan BlockFi de FTX’in çöküşüne bağlı problemleri münasebet göstererek geçen ay iflas etmişti.

“FTX’in iflası büyük bir dolandırıcılığını sonucu üzere görünüyor”

Armstrong, Bankman-Fried’in iflastan bu yana yaptığı röportajlarda aktardığının bilakis, FTX’in iflasının makûs idare yahut muhasebe yanılgılarından çok “büyük bir dolandırıcılığın” sonucu üzere göründüğünü söyledi.

Armstrong, “Müşteri fonlarını borsalarından alıp fiilen birleştirmişler yahut hedge fonlarına taşımışlar ve sonra satın aldıkları pahanın altında bir pozisyona düşmüşler üzere görünüyor. Ve bence bu onların hizmet kurallarına ve kanunlara aykırıydı” sözlerini kullandı.

Bankman-Fried, iflasından evvel Washington’a yaptığı sık ziyaretler sırasında kripto yanlısı siyasetlerin savunucusu ve Kongre yarışlarına değerli bir bağışçı pozisyonundaydı.

Armstrong, “Müşterilerden çalınmış üzere göründüğü için bu paranın bir kısmının geri alınması durumunda sorulması gereken nitekim önemli sorular olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Washington’da dalı savunmaya devam edeceğim”

FTX’in yarattığı olumsuz algıya karşın Armstrong, Washington’da bölümü savunmaya devam etmeyi planladığını ve kriptoya has mevzuatın önümüzdeki yıl yürürlüğe girebileceğini varsayım ettiğini söyledi. Armstrong, Sabitkoinler, merkezi borsalar ve emanetçilerle ilgili düzenlemelerin yanı sıra emtia ve menkul değerlerin tariflerinin netleştirilmesinin en kıymetli odak noktaları ortasında olması gerektiğini söyledi.

Coinbase CEO’su kongrede vekillerin kripto paraya bakışlarını da kıymetlendirerek, “Kongre’nin yüzde 20’si hala kripto paralara sert biçimde karşı ya da gereğince bilgi sahibi değiller lakin şu noktada çoğunluğun görüşünün bu istikamette olmadığını düşünüyorum. Öncelikle ABD’de bir noktaya varacağımız ve sonrasında bunun G-20’nin geri kalan ülkelerine yayılacağını umuyorum” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.