SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Çeyrek asırlık dostluğu bitiren aldatma iddiası! Elon Musk ve Sergey Brin’in ortasında neden soğuk rüzgarlar esiyor?

Çeyrek asırlık dostluğu bitiren aldatma iddiası! Elon Musk ve Sergey Brin’in ortasında neden soğuk rüzgarlar esiyor?Dünyanın en güçlü ve en …

Çeyrek asırlık dostluğu bitiren aldatma iddiası! Elon Musk ve Sergey Brin’in ortasında neden soğuk rüzgarlar esiyor?
Akacan The Mall
25.07.2022 14:52
0
A+
A-

Çeyrek asırlık dostluğu bitiren aldatma iddiası! Elon Musk ve Sergey Brin’in ortasında neden soğuk rüzgarlar esiyor?
Dünyanın en güçlü ve en tanınmış insanlarından ikisi, Elon Musk ve Sergey Brin, bu defa bir aşk üçgeniyle gündemde. Musk’ın Brin’in eşiyle kısa bir alaka yaşadığı, kopan kıyametin akabinde da dizlerinin üzerine çöküp kadim dostundan özür dilediği argüman ediliyor. İşte tüm detaylar ve Musk’ın habere yansısı…

Magazin basınında ya da tabloidlerde ünlülerin aşk hayatlarıyla ilgili haberler görmeye çok alışkınız. Lakin dünyanın en önde gelen ekonomi-finans gazetelerinden birinin bu türlü bir haberi manşetlerine taşıması epeyce sıra dışı bir durum.

Dolayısıyla Wall Street Journal’ın bugün yayımladığı Elon Musk-Sergey Brin gerginliği haberi epey büyük ses getirdi.

Akacan The Mall

Gazeteye konuşan hususa yakın kaynaklara nazaran, Musk, geçtiğimiz yılın sonbahar aylarında Google’ın kurucularından Brin’in eşiyle kısa periyodik bir bağlantı yaşadı. Bunu öğrenen Brin de hem eşi Nicole Shanahan’e boşanma davası açtı hem de Musk’la olan arkadaşlığını sonlandırdı.

Sadece ABD’nin değil dünyanın en tanınmış girişimcilerinin başında gelen Musk ve Brin’in dostlukları 20 yıldan eskiye dayanıyordu. Musk daha evvel yaptığı bir açıklamada, yıllar boyunca vakit zaman Brin’in Silikon Vadisi’ndeki meskeninde konuk olarak kaldığını söylemişti. Hatta Google’ın öteki kurucusu Larry Page, 2015’te Vice muhabiri Ashlee Vance’e yaptığı açıklamada üçünün ‘dünyanın en tuhaf arkadaşlığını’ yaşadığını, sık sık bir ortaya geldiklerini söylemişti.

2008 yılındaki ekonomik kriz sırasında Brin, Musk’a Tesla’yı dertten kurtarmak için 500 bin dolar civarında para vermişti. Musk da 2015 yılında Tesla’nın büsbütün elektrikle çalışan spor arabalarının birinci örneklerinden birini Brin’e ikram etmişti.

Dünyanın en güçlü insanı sıfatını hala elinde bulunduran Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne nazaran varsayımı 240 milyar dolarlık bir servetin sahibi. Brin ise tıpkı listede 95 milyar dolarla 8’inci sırada yer alıyor.

BOŞANMA DAVASINI BAĞLANTIYI ÖĞRENDİKTEN SONRA AÇMIŞ

Konuya yakın kaynaklar son aylarda iki milyarder ve takımları ortasındaki tansiyonun giderek yükselmekte olduğunu aktardı. Anlatılanlara nazaran, Brin finans danışmanlarına Musk’ın şirketlerindeki ferdî yatırımlarını satmalarını söyledi. Bu yatırımların büyüklüğü ya da rastgele bir satış gerçekleşip gerçekleşmediği ise öğrenilemedi.

Brin, Shanahan’a karşı Ocak 2022’de açtığı boşanma davasında münasebet olarak ortalarında “şiddetli geçimsizlik” olduğunu öne sürmüştü. Hususa yakın isimler Brin’in bu davayı Musk ile Shanahan ortasındaki kısa periyodik alakayı öğrendikten birkaç hafta sonra açtığını belirtti.

Shanahan ve Brin

Shanahan’ın yakın etrafından bir kaynak, kelam konusu ilginin yaşandığı Aralık ayı başlarında, Brin ve eşinin ayrılmış olduğunu fakat hala birebir konutta yaşadıklarını söyledi. Brin’in açtığı boşanma davasının dilekçesinde çiftin ayrılma tarihinin 15 Aralık 2021 olduğu belirtiliyor.

Wall Street Journal, ne Brin’in ne Musk’ın ne de Shanahan’ın temsilcilerinin yorum taleplerine cevap verdiğini yazdı.

Ancak haber yayımlandıktan 11 saat kadar sonra Musk, Twitter’dan bir açıklama yaparak, “Bu büsbütün saçmalık. Sergey ve ben arkadaşız ve dün gece bir partide beraberdik” diye yazdı. Shanahan’ı son üç yılda yalnızca iki defa gördüğünü de kelamlarına ekleyen Musk, bu görüşmelerde ortamda öteki şahıslar de bulunduğunu ve romantik bir ortam olmadığını belirtti.

Elon Musk, son periyotta kendisi ve şirketi hakkında çıkan bir dizi olumsuz habere de gönderme yaparak, “Karakter suikastı hücumları bu yıl yeni bir düzeye ulaştı ancak haberlerin hepsinin içi boş. Çok uzun saatler çalışıyorum, yani bu türlü dalaverelere ayıracak vaktim yok” sözlerini kullandı. Wall Street Journal’ı da eleştiren Musk, “Güya yüksek gazetecilik standartlarına sahipler lakin şu an bir tabloidden farksızlar. WSJ, okurları için hakikaten ehemmiyet taşıyan ve katı olgulara dayanan haberler yapmalı, üçüncü şahıslardan duydukları söylentileri değil” dedi. Twitter’daki çok samimi stiliyle bildiğimiz Musk, bir takipçisinin “Bunu duyduğuma sevindim, çapkınlık yapma sakın” minvalli tweet’ine de “Aah ah… O kadar uzun vakittir seks yapmadım ki” diye cevap verdi.

MUSK SON DEVİRDE ÖZEL HAYATIYLA GÜNDEMDE

Shanahan bu ay başlarında haber sitesi Puck’a verdiği röportajda Brin’in açtığı boşanma davasıyla ilgili olarak, “Umuyorum Sergey ve ben, çocuğumuzun hatırına onurumuzu, dürüstlüğümüzü ve ahengimizi kaybetmeden ilerleyebiliriz. İkimiz de bunun için çalışıyoruz” demişti.

Musk ise son iki ayda sık sık özel hayatıyla gündeme geliyor. SpaceX’teki bir uçuş görevlisinin önünde soyunmakla suçlanan (ve bu suçlamayı reddeden) Musk’ın geçen yıl kurucusu olduğu Neuralink’in bir yöneticisinden ikiz çocuk sahibi olduğu da ortaya çıktı. 10 çocuğundan birinin Musk’ı reddettiği haberi de gündemde ses getirdi.

Diğer yandan Twitter’ı almaktan vazgeçen ve yatırımcılar tarafından hakkında dava açılan Musk, Ekim ayında hâkim karşısına çıkacak.

MUSK DİZLERİNİN ÜSTÜNE ÇÖKÜP ÖZÜR DİLEMİŞ

Brin ve Shanahan 7 yıl kadar evvel Wanderlust’ta bir yoga kampında tanıştı ve aşağı üst dört yıl evvel evlendi. Brin, Shanahan’dan evvel genetik şirketi 23andMe’nin kurucularından Anne Wojcicki ile Shanajan ise bir finans şirketi yöneticisiyle evliydi. Brin ve Wojcicki’nin iki çocuğu bulunuyor.

Çiftin 2021 yılının sonbaharında pandemi kapanmaları ve 3 yaşındaki kızlarının bakımı üzere hususlar nedeniyle problemler yaşadığı da söyleniyor.

Kaynakların aktardığına nazaran, Musk ile Shanahan ortasındaki ilgi Aralık 2021’de Miami’de Arka Basel etkinliğinde yaşandı.

Her yıl yapılan Arka Basel, dünyanın dört bir yanından zenginlerin katıldığı birkaç gün süren bir şenlik.

Her yıl yapılan Arka Basel, dünyanın dört bir yanından zenginlerin katıldığı birkaç gün süren bir şenlik.

Ardından bu yıl başlarında Musk ve Brin bir partide denk geldi. Musk Brin’in önünde diz çöküp eşiyle birlikte olduğu için özürler diledi, affını istedi.

Brin, özrü kabul etti lakin ikili evvelden olduğu üzere sık sık görüşmüyor.

İddia edilen bağlantı, Musk’ın Eylül ayında bir dargın bir barışık olduğu sevgilisi müzikçi Grimes’dan ayrılmasından sonra yaşandı. Gerçek ismi Claire Boucher olan Grimes ile Musk’ın ikinci çocukları Aralık 2021’de taşıyıcı anne yoluyla dünyaya gelmişti.

Musk’ın üstte bahsettiğimiz Neuralink yöneticisi Shivon Zilis’le olan ikizleri de geçen sonbaharda doğdu.

Grimes ve Musk

BOŞANMA SÜRECİNDE NAFAKA SORUN OLDU

Brin ve Shanahan, şu an boşanma davasında arabuluculuk sürecinde. Shanahan’ın Brin’den 1 milyar dolardan fazla nafaka istediği de kaynakların lisana getirdiği ayrıntılar ortasında. Kaynaklar Brin’in, Shanahan’ın istediği ölçüsü ortalarındaki evlilik öncesi kontrattaki meblağın çok üzerinde bulduğunu belirtiyor. Buna rağmen Shanahan tarafı da Brin’in 95 milyar dolarlık servetinin yanında 1 milyar doların çok küçük kaldığını savunuyor. Shanahan ayrıyeten evlilik öncesi mukaveleyi gebe olduğu sırada, baskı altında imzaladığını da söz ediyor.

Shanahan şu an üreme eşitliğini savunan bir vakfın yöneticisi. 1998’de Larry Page’le birlikte Google’ı kuran brin ise 2019 yılında Google’ın şemsiye şirketi Alphabet’in yönetiminden ayrıldı ancak hala idare heyetinde.

Brin’in o vakitten bu yana kendini spora verdiği, çeşitli Olimpik branşları tıpkı anda öğrenmek için çalıştığı belirtiliyor.

4,4 milyar dolarlık bir aile vakfını da yöneten Brin, eğitim ve Parkinson araştırmaları üzere alanlara bağışlar yapıyor. LTA Research And Exploration isimli bir zeplin startup’ına da dayanak vermekte olan Brin birebir vakitte okullarda okutulacak bir fizik kitabı yazıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.