SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Bursa metro sınırının toplam ekonomik yararı 871 milyon 470 bin dolar olacak’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı İsimli Karaismailoğlu, “Bursa’yı ‘Balıkesir-Bandırma-Bursa -Yenişehir-Osmaneli Süratli Tren Hattı’ projesi ile yine demir yolu ile kavuşturuyoruz. Kentimizin demir yolu altyapısını geliştirerek, yük nakliyeciliği ile Bursa’nın hem sanayi hem de tarımda lojistik kabiliyetini ve rekabetçi gücünü geliştireceğiz. Tüm projemiz tamamlandığında, seyahat mühletleri hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul ortası yaklaşık 2 saat 15 dakika olacaktır” dedi. Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Çizgisi ile de çok büyük maddi kazanımlar gerçekleşeceğini belirten Karaismailoğlu, “Hattın tamamlanmasıyla toplam ekonomik yararı 871 milyon 470 bin dolar olacaktır” sözlerini kullandı.

‘Bursa metro sınırının toplam ekonomik yararı 871 milyon 470 bin dolar olacak’
Akacan The Mall
02.01.2023 13:36
0
A+
A-

‘Bursa metro çizgisinin toplam ekonomik yararı 871 milyon 470 bin dolar olacak’
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı İsimli Karaismailoğlu, “Bursa’yı ‘Balıkesir-Bandırma-Bursa -Yenişehir-Osmaneli Süratli Tren Hattı’ projesi ile yine demir yolu ile kavuşturuyoruz. Kentimizin demir yolu altyapısını geliştirerek, yük nakliyatı ile Bursa’nın hem sanayi hem de tarımda lojistik kabiliyetini ve rekabetçi gücünü geliştireceğiz. Tüm projemiz tamamlandığında, seyahat müddetleri hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul ortası yaklaşık 2 saat 15 dakika olacaktır” dedi. Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Çizgisi ile de çok büyük maddi kazanımlar gerçekleşeceğini belirten Karaismailoğlu, “Hattın tamamlanmasıyla toplam ekonomik karı 871 milyon 470 bin dolar olacaktır” tabirlerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, biz dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya geldi. Bakan Karaismailoğlu’na Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekilleri ve AK Parti Vilayet Lideri Davut Gürkan eşlik etti. Bakan Karaismailoğlu birinci olarak Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metrosu ve Bursa Süratli Tren Projesi’ndeki incelemelerde bulundu. Şantiye alanında yetkililerden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, “Bugün Bursa’ya hem Uludağ Yolu, Çalıyolu 1. Etap ve Keles Çevreyolu üzere bir dizi kara yolu projemizin toplu açılış merasimi ve TEKNOSAB Kavşağı temel atma merasimini gerçekleştireceğiz. Ayrıyeten Bursa Emek – YHT Gar – Kent Hastanesi Metrosu ve Bursa süratli tren projemizin son durumlarını inceleyeceğiz. Şu anda sizlerle bugünkü programımızın birinci durağı olan, Bakanlığımız tarafından çalışmalarını sürdürdüğümü Süratli Tren Şantiyesi’ndeyiz. Bursa’yı ‘Balıkesir-Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Süratli Tren Hattı’ projesi ile yine demir yolu ile kavuşturuyoruz. Ankara-İstanbul YHT Hattı’na temaslı olarak çift sınırlı, süratli tren çizgisi inşa ediyoruz. Projemiz; altyapı üretim çalışmalarını sürdürdüğümüz, toplam 145 kilometre altyapı ile 201 kilometre üstyapı üretim işini kapsamaktadır. Proje kapsamında 7 adet istasyon inşasının yanı sıra, toplam uzunlukları 18 kilometre olan 12 adet tünel, 4,6 kilometre olan 10 adet kaçış tüneli, 1 kilometre olan 5 adet Aç-Kapa tünel, 4 kilometre uzunluğunda 28 adet demiryolu köprüsü,  4 kilometre uzunluğunda 4 adet viyadük ve 1,5 kilometre uzunluğunda 66 adet alt geçit ve toplam 155 adet menfez imalatı yapılacaktır” diye konuştu.

‘ANKARA-BURSA, BURSA-İSTANBUL ORTASI 2 SAAT 15 DAKİKA OLACAK’

Akacan The Mall

Projede gelinen son durumla ilgili de bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Şehrimizin demir yolu altyapısını geliştirerek, yük nakliyatı ile Bursa’nın hem sanayi hem de tarımda lojistik kabiliyetini ve rekabetçi gücünü geliştirecek projenin son durumu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Şu anda; Osmaneli-Yenişehir istikametinde alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz. Güzergahın başlangıcı ile 48’inci kilometreleri ortasındaki altyapı çalışmaları kapsamında, 2 milyon 100 bin metreküp hafriyat ve 350 bin metreküp nitelikli dolgu yapılmıştır. Toprak İşlerinde yüzde 18 ilerleme sağlanmıştır. Osmaneli bölgesi tünellerinde hafriyat desteklemede 9 bin 800 metreye ulaşılmış ve toplamda yüzde 48 ilerleme sağlanmıştır. Tünellerde kaplama beton işlerine de devam ediyoruz. Alt geçit-menfez-köprü-viyadük işlerinde de 28 bin metreküp beton dökümü tamamlanmış ve yüzde 32 ilerleme sağlanmıştır. Toplamda menfez-alt geçit-köprü üzere 34 adet yapı tamamlanmış olup 19 tane yapıda çalışmalar devam etmektedir. İstasyon projelendirme çalışmalarımız da devam etmektedir. Bursa-Yenişehir istikametinde ise TCDD’den teslim alınan birinci 10 kilometrelik kısımda üst yapı çalışmalarına başlanmıştır.  Bu kapsamda birinci 2 kilometrede sub balast ve balast serim imalatlarını bitirdik. Travers ve rayların üretimine de devam ediyoruz. Ayrıyeten 10 bin 300 ton ray da alana gelmiş ve üst yapıya raylar sevk edilmeye başlamıştır. Tüm projemiz tamamlandığında, seyahat müddetleri hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul ortası yaklaşık 2 saat 15 dakika olacaktır.”

‘RAYLI SİSTEM UZUNLUĞU 52 KİLOMETREYE ULAŞACAK’

Metro projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, projenin tamamlanmasıyla Bursa’daki raylı sistem uzunluğunun 52 kilometreye ulaşacağını söyleyerek, “Bursa’da devam eden bir öteki değerli raylı sistem projemizde Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro projemizdir. Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Sınırı imali, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Bakanlığımız ortasında 8 Haziran 2020 tarihinde imzalanan bölüm protokolü ile Bakanlığımızca devralınmıştır. Toplam 4 istasyon ve 5 kilometre uzunluğunda olan Emek-YHTGar-Şehir Hastanesi Metro Hattı’mız tamamlandığında Bursa vilayetimizdeki raylı sistem uzunluğu 52 kilometreye ulaşacaktır. Mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı Metro Sınırı; yapacağımız uzatma ile Mudanya Bulvarı’nı kat ederek YHT Gar ve nihayetinde Kent Hastanesi’ne ulaşacak ve Bursalı vatandaşlarımızın şehirlerarası ulaşım ve sıhhat hizmetlerine erişimi kolaylaştıracaktır. Sınırın en kıymetli iki durağı süratli tren istasyonu ve hastane istasyonudur. Az evvel bahsettiğim üretimi devam eden Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT Çizgisi ile metronun entegre edilmesi ile tüm Bursa’nın süratli tren erişimi için rahat ve dakik bir seçenek sunulacaktır” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, metro projesine, bir depo alanı ve 2 istasyonun daha dahil edildiğini de söyledi. Karaismailoğlu, “Projemiz kapsamına depo alanı ve 2 istasyonu görükle uzatması da dahil edilmiştir. Bu kısımdaki inşaat faaliyetlerine de 2023 yılı birinci çeyreğinde başlamayı hedefliyoruz. Bu yeni tesis, kentin tüm metro araç filosunun bakım ve tamir ile park alanı gereksinimine da hizmet edecektir. Mevcut Emek İstasyonu’ndan sonra sınırın birinci bin 300 metresi hemzemin olarak geçilecektir. Bu noktadan sonra çizginin inşası aç-kapa yoluyla gerçekleştirilecek ve bittiğinde sınırımız, caddelerin altından geçen ve yüzeyde alan işgal etmeyen bir sistem olarak çalışacaktır. Şu ana kadar; 480 bin metreküp hafriyat yaptık. 12 bin 400 adet 250 bin metre kazık yerleştirdik. 130 bin metreküp beton dökümü gerçekleştirdik. Çalışmalarımız sırasında Bursalıların günlük hayatlarına olumsuz tesir etmemesi için trafik sirkülasyon projelerimizi de tamamladık. Çalışma yapacağımız yollarda alternatif yan yollar oluşturma çalışmalarımıza başladık, 22 bin 900 metrekare asfalt serme çalışması yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” tabirlerini kullandı.

‘BURSA’YA 43 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK’

Son 20 yılda Bursa’nın ulaşım ve bağlantı altyapısına 43 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın iktisada 871 milyon katkısı olacağını belirterek şunları söyledi:

“Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı’mız, faaliyete geçtiği an itibariyle çok büyük maddi kazanımlar gerçekleşecektir. 2023-2050 yılları ortasındaki 27 yıllık projeksiyonda; vakitten 797 milyon dolar, kara yolu bakım ve işletmesinden 58 milyon dolar, önlenecek kazalardan 1 milyon 170 bin dolar ve hava kirliliği, iklim değişikliği, gürültü üzere dışsal yararlardan 15 milyon 640 bin dolar olmak üzere çizginin tamamlanmasıyla toplam ekonomik çıkarı 871 milyon 470 bin dolar olacaktır. Endüstrimizin, ticaretimizin, tarımımızın ve turizmimizin en önde gelen kentlerinden biri olan Bursa’nın ulaşım ve irtibat ağını güçlendirecek her projenin ehemmiyetinin farkındayız. Bursa’yı geleceğe taşıyacak çok değerli projeleri hayata geçiriyor, yakinen takip ediyoruz. Son 20 yılda Bursa’nın yalnızca ulaşım ve bağlantı altyapısına yaklaşık 43 milyar 153 milyon lira yatırım yaptık. 2003’te 195 kilometre bölünmüş yolu vardı. Bugün toplam bölünmüş yol uzunluğunu 597 kilometreye ulaştık. Yollarının 148 kilometresi BSK kaplamalıydı. Bu sayısı toplamda 772 kilometreye çıkardık.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.