SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bitcoin 5 ayın dibinde! Kripto para yatırımcıları endişeli… Neler oluyor?

Bitcoin 5 ayın dibinde! Kripto para yatırımcıları endişeli… Neler oluyor?Kripto para piyasaları büyük sarsıntı yaşıyor. ABD Merkez Bankası’nın …

Bitcoin 5 ayın dibinde! Kripto para yatırımcıları endişeli… Neler oluyor?
Akacan The Mall
09.05.2022 09:22
0
A+
A-

Bitcoin 5 ayın dibinde! Kripto para yatırımcıları endişeli… Neler oluyor?
Kripto para piyasaları büyük sarsıntı yaşıyor. ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla gayret etmek ismine faiz artırımına gitmesi ve enflasyonun seyrine nazaran artırımlarına devam edeceğinin sinyalini vermesi nedeniyle global piyasalar sarsıntı yaşadı. ABD borsalarında sert kayıplar görüldü. ABD borsaları ile korelasyon içinde olan kripto paralarda da satışlar hızlandı. Bitcoin 5 ayın tabanında süreç görüyor.

Kripto para yatırımcıları rekorlar beklerken ellerindeki paralardan da olmanın ümitsizliği içine girişti. Bitcoin için bu yıl 100 bin doları aşacağını belirten uzmanlar düşüş karşısında takviye noktalarını belirtmekten öte bir şey yapamıyor. Bitcoin geçtiğimiz Kasım ayında gördüğü 69 bin olan tarihi tepesinden yüzde 51 geride süreç görüyor.

DÜŞÜŞÜN SEBEBİ NE?

Akacan The Mall

Kripto paralardaki düşüşün ana sebebi olarak ABD ’nın almış olduğu faiz artırım aksiyonu başrol oynuyor. Fed faizi 50 baz puan artırarak yüzde 1’e yükseltti. ABD’de yükselen enflasyonu dizginlemek için faiz artırım siyaseti uygulayan Fed, enflasyonda düzelme görülmezse ilerleyen aylarda da faiz artıracağını açıkladı. Fed Lideri Jerome Powell, Haziran ve Temmuz ayları için de kelamlı yönlendirme yaparak 50’şer baz puanlık artışa sıcak baktıklarını duyurdu.

Bu gelişmeyle birlikte dolar global piyasalarda güç kazanırken ABD borsalarına sert satışlar geldi. Yüzde 3 civarında düşüş yaşayan ABD borsaları nedeniyle kripto paralarda da gerilemeler görüldü.

DEHŞET ENDEKSİ DE TAVAN YAPTI

Kripto paralardaki dehşet ve açgözlülük endeksi de uzun vakit sonra 20 pahasının altına geriledi. 11 düzeyinde bulunan endeks, piyasada satışların daha da artabileceğine yönelik sinyal olarak kabul ediliyor. Şu anda kripto para piyasasında çok endişe düzeyi yerini koruyor.

RUSYA-UKRAYNA ÖYKÜSÜ DE SONA ERDİ

Rusya ve Ukrayna’da dövize erişimin zorlaşması, Rusya’ya yapılan ağır yaptırımlar nedeniyle Rus halkının parasını kripto paraya çevirip pahasını muhafazası üzere savaşın başlamasından bu yana sürdürülen kıssalar de sona ermiş oldu. Rusya ve Ukrayna halklarının kripto paraya olan eğilimi devam etse de yükselişi sağlayacak alımların olmadığı ortaya çıktı. Ayrıyeten Ruble savaşın başladığı devirde 150 düzeylerine ulaşmıştı fakat şu sıralar savaş öncesi periyottaki fiyatlardan süreç görüyor. 1 dolar ile savaş başladığında 154 ruble alınabilirken bugün 1 dolar ile 69 ruble alınabiliyor. Diğer bir deyişle ruble dolar karşısında savaşın başlamasından bugüne kadar yüzde 54 bedel kazandı.

KRİPTO PARA YATIRIMI NASIL YAPILMALI?

Kripto paralarda marj aralığı bulunmuyor ve bu nedenle paranız bir anda binlerce kata ulaşabilirken bir anda sıfıra da düşebiliyor. Rastgele bir otoriteye bağlı olmadığı için kural ve kanunlara da tabi değil. Rastgele bir kripto para borsasından alınan coinler kripto para borsasının kapanmasıyla buharlaşabiliyor. Alınan kripto paralar soğuk cüzdana taşınarak saklanması en mantıklı yol olarak biliniyor. Kripto para borsalarını yalnızca aracı olarak kullanmak ve sonrasında coinlerin soğuk cüzdanlarda bekletilmesi gerekiyor. Kripto para borsaları yükseliş ya da düşüş anında kendilerini müdafaaya almak için sistemlerini yavaşlatabiliyor ve bundan ötürü da alım-satım gerçekleşemediği için yatırımcılar mağdur olabiliyor. Rastgele bir otoriteye bağlı olunmaması nedeniyle çabucak hemen herkes kripto paralar üzerinden açıklamalar yapıp uzman olduğunu tez edebiliyor. Toplumsal medyada birçok sıradan kişi yetkisi olmamasına karşın tavsiyede bulunup yatırımcıları mağdur ediyor. Grafiklerle anlatımlar yapılsa da global ekonomiyi etkileyecek tek değişiklik tüm tahlilleri suya düşürebiliyor. Bu nedenle kripto para yatırımı yaparken dikkatli olunmalı ve risklerin uygun bilinmesi gerekiyor.

OCAK AYINDAN BU YANA EN DÜŞÜK DÜZEYİNDE

Bitcoin fiyatı bu sabah Ocak ayından bu yana görülen en taban düzeye indi. Yaşanan son ekonomik gelişmeler ve tesirleriyle birlikte Bitcoin 33 bin 247 dolara kadar geriledi. Bitcoin yüzde 3’e yakın düşüşle 33 bin 580 dolar sevilerinde süreç görüyor.

ETHEREM 2500 DOLARIN ALTINDA

Ethereum da başkan kripto para ünitesi Bitcoin’i takip ederek düşüşe yöneldi. Ethereum 2500 doların da altına sarkarak yüzde 4’e yakın kayıpla 2445 dolar düzeylerinde süreç görüyor.

SOLANA KAYIPLARI OYNUYOR

Solana tarafında da tarihi doruğun akabinde sarsıntı üzere düşüş yaşanıyor. Ani bir formda sebepsizce yükselen Solana birçok yatırımcıyı mağdur etti. 260 dolar olan tarihi doruğundan kopup uzaklaşan Solana şu sıralar yüzde 4 oranında düşüşle 74 dolar düzeyinden süreç görüyor.

RIPPLE DA ÇÖKTÜ

Ripple fiyatları da düşüşe devam ediyor. Hem son ekonomik gelişmeler hem de dava süreci nedeniyle yıpranan Ripple yüzde 1 oranında düşüşle 0.56 dolardan alıcı buluyor.

DOGECOIN DE GERİLEDİ

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın kelamlı yönlendirmeleriyle hareket eden Dogecoin genel düşüşten nasibini aldı. Dogecoin yüzde 3’e yakın kayıpla 0.1219 dolardan süreç görüyor.

SHIBA INU DÜŞTÜKÇE DÜŞÜYOR

Latife olarak ortaya çıkan ve finansal bedele ulaşan Shiba Inu ise yüzde 6’ya varan düşüş kaydetti ve 0.00001762 dolar düzeyinden alıcı buluyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.