SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Birinci elektrikli aracı Togg olacaklara tavsiyeler

Togg bu yıl teslim edeceği “14 bin 23 adet” T10X ile Türkiye’de son 9 yılda satılan elektrikli araç sayısını geride bırakacak. Muhtemelen birçok kişinin birinci elektrikli aracı da Togg T10X olacak. Fakat elektrikli araç sahibi olmanın akaryakıtlı bir araca nazaran birçok farklı tarafı bulunuyor. İşte elektrikli araç kullanmaya hazırlanan bireyler için birtakım tavsiyeler.

Birinci elektrikli aracı Togg olacaklara tavsiyeler
Akacan The Mall
20.03.2023 08:40
0
A+
A-

İlk elektrikli aracı Togg olacaklara tavsiyeler
Togg bu yıl teslim edeceği “14 bin 23 adet” T10X ile Türkiye’de son 9 yılda satılan elektrikli araç sayısını geride bırakacak. Muhtemelen birçok kişinin birinci elektrikli aracı da Togg T10X olacak. Lakin elektrikli araç sahibi olmanın akaryakıtlı bir araca nazaran birçok farklı istikameti bulunuyor. İşte elektrikli araç kullanmaya hazırlanan bireyler için birtakım tavsiyeler.

TOGG geçtiğimiz hafta birinci modeli T10X’in arttan itişli versiyonunu ön siparişe açtı. İki farklı donanım ve batarya seçeneğiyle satışa sunulan ve bu sene sırf 12 bin adedi ferdi kullanıcılara teslim edilecek olan T10X için kısa müddette 30 bin adede yakın ön sipariş toplandı. 28 Mart’ta gerçekleşecek çekilişle bu yıl Togg alabilecek 12 bin kişi belirlenmiş olacak. Böylelikle Togg son 9 yılda satılan 12 bin 303 adet elektrikli araba sayısını bir yılda yakalayacak hatta yılın son çeyreğinde dört çeker versiyonunun satışlarının başlamasıyla geride bıracak. Muhtemelen birçok kullanıcı birinci sefer bu yıl Togg’la bir elektrikli araç sahibi olacak. Bu noktada hem Togg almak isteyen hem de ön sipariş veren kullanıcıların başında birçok soru işareti oluşmaya başladı bile. Zira, elektrikli araba kullanmak birçok açıdan içten yanmalı motora sahip bir araba kullanmaktan ayrışıyor. İşte birinci defa Togg’la elektrikli araç kullanıcaklara kimi tavsiyeler:

EĞİTİM ŞART

Akacan The Mall

BİR elektrikli araba kullanıcısının tıpkı bir akıllı telefon kullanır üzere şarj ömrünü hesaplaması ve nerede yine şarj edeceğini planlaması gerekiyor. Bu noktada Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Lideri Berkan Bayram’ın değerli bir önerisi var: “Teslimattan evvel bir hafta boyunca günde 2 saat süren eğitimler verilmeli. Bir uzman eşliğinde çıkılacak eğitim sürüşleri ile kullanıcılar bilgilendirilmeli. Böylelikle hem sürüş dinamikleri anlatılır hem de batarya ve şarj etme tecrübesi anlatılır.” Bence kıymetli bir bahis, bu yapılamasa bile hazırlanacak eğitim görüntüleriyle sonrasında oluşacak birçok sorunun önüne geçilebilir.

HANGİ VERSİYON ALINMALI?

TOGG birinci etapta geriden itişli T10X’i satışa çıkardı. Bu versiyonda iki farklı batarya seçeneği bulunuyor. Birisi 314 km oburu ise 523 km. Fiyatları da tıpkı Avrupalı rakipleri üzere menzil seçeneğine nazaran değişiyor. Bu durumda kullanıcının gereksinimleri satın alınacak versiyonu belirliyor. Şayet T10X’i daha çok kent içerisinde kullanacaksanız 314 km’lik versiyon sizin için kâfi olacaktır. Şehirlerarası yolları sık sık yapan biriyseniz de 523 km menzile sahip versiyonu satın almanız daha sağlıklı olacaktır.

EVE/İŞYERİNE ŞARJ KUTUSU KURUN

BİR elektrikli arabası şarj etmenin en ucuz yolu meskene yahut işyerine bir elektrikli araç şarj kutusu (Wallbox) kurmak. Örneğin, Togg’un uygulamasında paylaşılan datalara nazaran, T10X’i bir yıl boyunca yalnızca meskenden şarj ederseniz ödeyeceğiniz fiyat yalnızca 6 bin 630 TL. Bir yıl yalnızca özel işletmelere ilişkin şarj istasyonlarından şarj ettiğinizde ise 25 bin TL fiyat ödeyeceksiniz. Tekrar T10X almadan evvel bulunduğunuz vilayet ve etrafında ne kadar şarj istasyonu bulunuyor denetim etmenizde yarar var. Bu ortada bir elektrikli araba kullanıcısı olmak üzereyseniz şu cümleyi aklınızdan çıkarmayın: “Park yeri arama, şarj yeri orta.”

ARIZA VE SERVİS İŞİ NE OLACAK?

ÖNCELİKLE elektrikli araçların içten yanmalı araçlara nazaran daha az servise uğradığını hatırlatalım. Zira, elektrikli araçlarda çok daha az modül bulunuyor ve birçok yazılım problemi/güncelleme akıllı telefon üzere uzaktan temas ile çözülebiliyor. Bu noktada TOGG hem 7 bölgede 20 servis noktası kuruyor hem de Bosch Car Service’le işbirliği yapıyor. Öte yandan, servisler tam manasıyla açılmadan bir problemle karşılaşılırsa 7/24 hizmet veren “ToggCare” üzerinden yardım alınabilecek. Gerekirse taşınabilir servis araçlarıyla soruna müdahale edilecek.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.