SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bican: Güzelyurt’un en önemli temel sorunları hala çözümsüz – KIBRIS HABER

Bican: Güzelyurt’un en önemli temel sorunları hala çözümsüz – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
30.10.2022 11:47
0
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP),  Güzelyurt Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı  Osman Bican, “ülkede yasal tek depolama tesisi olan Güngör Katı Atık Tesisi dururken Güzelyurt’un çevresinde yasa dışı ve tamamen vahşi depolama şeklinde atıkların biriktirildiği Güneşköy Çöplüğü, Mevlevi Çöplüğü gibi kontrolsüz çöp alanlarının oluşturulmasının kabul edilebilir olmadığını” söyledi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Osman Bican, CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir ile Güzelyurt Belediyesi CTP Meclis üyeleri, yasa dışı olarak  biriktirildiğini öne sürdükleri kontrolsüz çöp alanlarını yerinde inceledi.

Bican, yaptığı açıklamada, Lefke Belediyesi ve Güzelyurt belediyeleri tarafından 2018 yılında Avrupa Birliği Komisyonu’na, “Lefke- Güzelyurt Katı Atık Transfer İstasyonu Projesi” sunulduğunu hatırlatarak, proje keşif bedelinin 1,2 milyon Euro  olarak belirlendiğini belirtti. 2020 yılında AB tarafından fizibilite çalışmasının tamamlandığını ve ihale edilmeye hazır hale getirildiğini söyleyen Bican, “Proje günümüzde mevcut Güngör ile ilgili sorunlar ileri sürülerek şu anda askıda bekletilmektedir. Söz konusu durum karşısında Lefke Belediyesi’nin tüm çabalarına rağmen Güzelyurt Belediyesi hiçbir adım atmamaktadır” dedi.

Güzelyurt Belediyesi Başkanı’nın aynı zamanda Belediyeler Birliği Başkanı da olduğunu anımsatan Bican, Avrupa Birliği’nin yetkili kurumlarıyla söz konusu durumun konuşulabileceğini bildirdi. Bican, “Proje kapsamında Lefke ve Güzelyurt belediyelerine ikişer araç, ayrıca konteyner ve yeşil atıklar için ekipmanlar alınması planlanmaktaydı” diye konuştu.

Akacan The Mall

Bican: “Güzelyurt’un en önemli temel sorunları hala çözümsüz”

Bican, “24 yıldır aynı zihniyetle yönetilen Güzelyurt’un en önemli temel sorunlarının halen çözümsüz olduğunu” öne sürdü.

Mevcut yönetimin göreve geldiğinde, Güzelyurt’un, doğal çevresiyle adı gibi “güzel” bir belde olduğunu söyleyen Bican, aradan geçen sürede, çöp, atık, imar, plan gibi sorunların bir türlü üstesinden gelinmediğini ileri sürdü.

Bican, “Hâlihazırda ülke genelinde yoğun göç alan ve yapılaşan büyük kentlerle yarışır nitelikte, Güzelyurt’ta da özelikle çöp ve katı atık sorunu, giderek dayanılmaz boyutlara ulaşmaktadır” ifadelerini kullanarak, Güzelyurt’ta kontrolsüz çöp alanlarının oluşturulmasını eleştirdi.

Gulamkadir: “Etrafa yayılan kimyasallar halk sağlığını da tehdit ediyor”

CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir de yaptığı açıklamada, belediye atıklarının gelişigüzel döküldüğü  yerlerin, sadece çevre kirliliği oluşturmakla kalmadığını vurguladı. Gulamkadir, zaman zaman çıkan ya da çıkarılan yangınlarla etrafa yayılan zehirli kimyasalların halk sağlığını da tehdit eder noktaya çoktan geldiğini öne sürdü. Söz konusu sorunların çözümünde merkezi hükümetlerin de rolünün büyük olduğunu vurgulayan Gulamkadir, atık sorununun çözümü için bütünlüklü bir irade ortaya koymanın kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

CTP Meclis üyeleri: “Çöplük yangınlarını soluyarak kanser olmamız mı isteniyor?”

Çöplükte açıklama yapan Güzelyurt Belediyesi CTP Meclis üyeleri Veleddin Taşkent, Aliye Gilanlıoğulları, Uğur Saygılı ve Cemal Kaş da durumu eleştirerek, “24 yıldır giderilmeyen sorunlara artık dur demek gerektiğini” söyledi.

Aliye Gilanlıoğulları, “Buradan yetkililere soruyoruz, yıllardır bölge halkının kanserden kırıldığı yetmedi, şimdi de çöplük yangınlarını soluyarak kanser olmamız mı isteniyor?” diye sordu.

Uğur Saygılı ise yaptığı açıklamada, “Belediyeler Birliği’nin başkanlığını üstlenen, dahası sözde belediyeler reformunun mimarı olmakla övünen bir belediye başkanı, çöplüklerle ilgili ağzını açmıyor” ifadelerini kullandı.

Veleddin Taşkent ise “her yıl festivallerde milyonlarca lira harcayan, halkın parasıyla reklam panolarında boy boy kendi reklamını yapan bir belediye başkanının, bölgenin katı atık sorunu ve yaşanan çöplük yangınları karşısında neden sesini çıkarmadığını” sordu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.