SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Beşiktaş’tan tarihi hamle! Arama kurtarma için ‘BAKOM’ kuruldu

Asbaşkan Serhan Çetinsaya ve Genel Sekreter Mehtap Ferah, afetler için geliştirdikleri büyük projeyi açıkladı. AFAD ile koordineli olarak ‘Beşiktaş Arama Kurtarma Operasyonları Merkezi’ (BAKOM) hayata geçirildi.

Beşiktaş’tan tarihi hamle! Arama kurtarma için ‘BAKOM’ kuruldu
Akacan The Mall
15.03.2023 07:23
0
A+
A-

Beşiktaş’tan tarihi hamle! Arama kurtarma için ‘BAKOM’ kuruldu
Asbaşkan Serhan Çetinsaya ve Genel Sekreter Mehtap Ferah, afetler için geliştirdikleri büyük projeyi açıkladı. AFAD ile koordineli olarak ‘Beşiktaş Arama Kurtarma Operasyonları Merkezi’ (BAKOM) hayata geçirildi.

Hepimizde ‘silinmeyecek’ izler bırakan sarsıntılar, bu tıp durumlarda spor kulüplerinin ne kadar değerli olduğunu ve neler yapabileceğini ortaya koydu…

Tüm Türkiye felaketin boyutlarını birinci olarak Hatayspor Teknik Yöneticisi Volkan Demirel’in İnstagram’dan yayınladığı görüntüden öğrendi…

Akacan The Mall

Sivil toplum kuruluşları (STK) içerisinde en süratli tepki gösterenlerin başında 4 büyükler geldi; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri, statlarını sarsıntıdan yalnızca birkaç saat sonra yardım toplama merkezlerine dönüştürdü. Bu kulüpler yalnızca kendileri harekete geçmekle kalmadı; renklerine gönül veren milyonlarca taraftarını da sarsıntı bölgesine yardım için seferber etti.

Sportif alanda birbirleriyle kıyasıya rekabet eden, vakit zaman tıpkı masaya oturmaktan bile imtina eden 4 büyüklerin liderleri tam bir güç birliği yaptı.

Onları gören öbür spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşları da tarihte görülmemiş yardım kampanyaları düzenledi.

‘Ateş düştüğü yeri yakar’ misali, sarsıntıdan gerçek dürüst haberi olmayan ya da ilgilenmeyen başka ülkelerin vatandaşları, kulüplerimizde forma giyen dünyaca ünlü atletler sayesinde felaketin farkına vardı…

 

YARDIMLARIN 1 LİRASI BİLE ZAYİ OLMADI

Beşiktaş’ın, zelzelenin yol açtığı yaraların sarılması konusunda ne kadar büyük işler başardığını, kulüp asbaşkanı Serhan Çetinsaya ve genel sekreter Mehtap Ferah’tan, D-Smart’ta katıldıkları ‘Gündem Özel’ programında şahsen dinledik…

Deprem haberini aldıktan çok kısa müddet sonra toplanıp yardım çalışmalarına başladıklarını tabir eden Çetinsaya ve Ferah, açıklamaları sırasında şu noktaya bilhassa dikkat çektiler:

“Vatandaşların zelzele bölgesine gönderilmek üzere bize emanet ettiği yardım kolilerinin bir tanesi bile hatta 1 lirası bile zayi olmadı. Hepsi yerlerine ulaştı.” Çetinsaya ve Ferah, Beşiktaş Kulübü olarak bugüne dek neler yaptıklarını şöyle anlattı:

 

ÜÇ GÜN İÇİNDE ÇADIRKENTİ HAZIRLADIK

“Öncelikle kulübümüz bünyesinde bir afet merkezi kurduk. Şimdi birinci gün 2 tır dolusu yardım gereci toplayıp sarsıntı bölgesine gönderdik. Bugüne kadar taraftar derneklerimiz 111 tır, biz de 110 tırı kulüpten yolladık. Bunun dışında uçak ve deniz yolu ile de gönderdiklerimiz oldu. Sonrasında AFAD takımlarıyla bağlantıya geçerek yanlışsız yere hakikat yardımın gitmesini sağladık ve 1 liranın bile boşa gitmemesini sağladık. Sarsıntı 6 Şubat’ta oldu, Hatay’da Beşiktaş’ın kurduğu çadırkent 10 Şubat’ta hazırdı. Devletten en az seviyede yardım alarak her şeyi kendimiz yapmaya çalıştık. İstekli taraftarlarımız gece gündüz çalıştı.”

STADIMIZDA AFAD EĞiTiMi VERECEĞiZ

“AFAD ve başka yetkililer ile koordineli olarak Beşiktaş Arama Kurtarma Operasyon Merkezi (BAKOM) yapılanmasını kurduk. Gelecekte de bu biçim afetlerde tesirli olmak için bu türlü bir merkez kurma kararı aldık. AFAD’dan sorumlu İstanbul Vali Yardımcımız, gerekirse verilecek eğitimlerden sonra AFAD sertifikası alabileceğimizi söyledi. Biz makul aralıklarla vatandaşlarımıza stadımızda eğitim verip karşılığında AFAD sertifikası vereceğiz. Bilhassa Marmara bölgesi ve etrafında oluşabilecek bir sarsıntı anında koordineli bir biçimde birbirimize ulaşıp hem çalışmalara dayanak vereceğiz, hem de stadımızı afet merkezi haline getireceğiz.”

OYUNCAK KAMPANYASI DÜNYADA 1 NUMARA

“deprem bölgesindeki çocuklar için Antalyaspor maçında düzenlediğimiz ‘Bu oyuncak sana arkadaşım’ kampanyasının başarısı ve dünya çapındaki tesiri inanılmaz boyutlara ulaştı. Bize raporlanan bilgilere nazaran 24 ülkede haber oldu. 2023 yılında dünyada toplumsal medyada bu kadar etkileşim alan diğer bir olay yok.

BAŞKA ETKiNLiKLER DE OLACAK

Taraftarlarımızın alana oyuncak atma manzarası tüm dünyada 1 milyar şahsa ulaştı. Görüntünün tamamını izleyenlerin sayısının 290 milyona ulaştığı biza raporlandı. Çok hoş imajlar oluştu. Yaklaşık 21-22 bin oyuncak olduğunu düşünüyoruz. Buradaki en büyük yarar ülkemizde meydana gelen bir olayın milletlerarası alanda farkındalığını yaratmak oldu. Bunlardan öbür yardım organizasyonlarımız da olacak. Müsaadeler alındıktan sonra duyuracağız.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.