SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kasapoğlu: Yurt müracaatları başladı

Bakan Kasapoğlu: Yurt müracaatları başladıGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt müracaatlarının başladığını ve 28 …

Bakan Kasapoğlu: Yurt müracaatları başladı
Akacan The Mall
24.08.2022 12:37
0
A+
A-

Bakan Kasapoğlu: Yurt müracaatları başladı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt müracaatlarının başladığını ve 28 Ağustos Pazar gününe kadar e-devlet üzerinden devam edeceğini duyurdu.

Bakan Kasapoğlu yeni yapılan yurtlarla, KYK yurtlarının genel kapasitesinin 800 bini aştığını ve cumhuriyet tarihinin en yüksek yatak kapasitesine ulaşıldığını söyledi. Kasapoğlu Ankara Cebeci Site Yurdu’nda yaptığı açıklamada merak edilen yurt fiyatlarıyla ilgili olarak da Eylül ayını işaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı, KYK kredileriyle ilgili ise düzenlemenin yolda olduğunun muştusunu verdi.

BU İMKANLARI SAĞLAYAN ÖTEKİ ÜLKE YOK
Türkiye’de yurt çalışmalarıyla ilgili “bir ihtilalden bahsediyoruz” diyen Kasapoğlu kelamlarına şöyle devam etti;

Akacan The Mall

190 binlerden 800 bine çıkarılmış kapasiteden çabucak hemen yüzde 95’i ranzalıyken yüzde 10’a düşmüş bir sistemden bahsediyorum. Ortak banyo, tuvaleti, ısınması, beslenmesi. Her alanda özgün bir alan hayat alanı. Umudu büyütmek için buradayız. Her geçen gün büyüyen bir tablo. Bu imkanlarla gençlerimizin yanındayız. Toplumsal, sportif, barınmaları için buradayız. Türkiye Cumhuriyet tüm gençlerini kucaklayacak güçte ve kudrettedir. 81 vilayetimizdeki yurtlarımız Türkiye’nin bugüne kadarki çabasında 21 yılda attığı en kıymetli adımlardan biridir. Toplumsal devlet olma yolunda, eser odaklı anlayışla bir uçtan öteki uca adeta birer inci tanesi üzere dizilen hizmet anlayışıdır. Bu ölçekte üniversite yurt imkânı sağlayan ikinci bir ülke olmadığını söylemek istiyorum.”

KASAPOĞLU: YURT FİYATLARI İÇİN EYLÜL’Ü BEKLEYİN
Sosyal medyada öğrenciler ortasında konuşulan KYK yurt fiyatları ile ilgili kestirimlere de cevap veren Bakan Kasapoğlu; “Zaman vakit internette yurt fiyatları hakkında kimi sözler görüyorum. Fiyatlarla ilgili resmî açıklamayı Eylül ayı içerisinde yapacağız. Onun dışında hiçbir bilgiye prestij etmesinler” dedi.

MODERN YURTLARIN SAYISI ARTIYOR
Yurtların afetlerde ve sıkıntı vakitlerde hizmet verdiğini de hatırlatan Kasapoğlu kelamlarına şöyle devam etti; “Vatandaşlarımızı pandemide izole gayeli yurtlarda konuk ettik. Memleketler arası proje, tertip, STK çalışmaları yurtlar bu çerçevede en güçlü biçimde hizmet veriyor. Konya’da adeta kenti andıran Şehr-i Tebrizi yurdumuz hizmet verdi. Bugün özgün eserdeyiz, Ankara Cebeci’deyiz. Bu yurtta pek çok kişinin anıları var. İftar programında gençlerle dedik ki, burayı yenileyelim. O gün iftar sofrasındaydık. Burayı yıkarsanız gençler biz mağdur oluruz dediler. Biz burayı yıkacağız, en çağdaş formda yapacağız dedik, tekrar inşa ettik. Hepsi gençlerimizin umudunu bugünlere, yarınlara olan yürüyüşünü güçlendirmek için. Ankara’mızda 36 adet yurdumuz var. Gelişen güçlenen yurt zincirimiz var. Ankara’da Çubuk’ta 6 binden fazla öğrenciye konut sahipliği yapacak yurdumuzu tamamladık. Bu yurtta bu yıl 4 binden fazla kapasiteyle üniversite öğrencilerine hizmet verecek. Yurt kapasitemiz 800 binin üzerine çıkmış bulunuyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük kapasitesini yeni sayılarla egale etmeye devam edeceğiz.”

KYK KREDİLERİNDE DÜZENLEME YAPILACAK
KYK kredi ile ilgili mevzuya da değinen Bakan Kasapoğlu; “Kredi bursta bir kalemde 30 milyar TL’ye yakın TÜFE oranını gençlerimizin üzerinden aldık. Ekim ayında çalışma bitecek, gençlerimize TÜFE, ÜFE’siz kredi imkanı sunacağız. Kredi anlayışını yeni bir boyuta taşıyoruz. Bugüne kadar yıllardan beri yönettikleri büyük kentlerde kaç tane yurt inşa etmişler, yurt altyapısı yapmışlar, bunu sormak lazım. İcraatlarımızla konuşuyoruz. Gençlerin yanında olmaya ve onlarla bu yolu yürümeye devam edeceğiz. Bu işler lobilerle, ajanslarla iş tutmakla olmaz. Samimi olmaktan geçer. Gençlerin kaygısını, gençlerin gereksinimini temel alacaksınız ve onlarla bu manadaki irtibatı güçlü kılacaksınız. Bu yerler gençlerin yerleri, her şeyiyle onların. Bu güzide yerleri karalamaya kalkanlara asla müsaade vermeyiz” dedi.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.