SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Alım: Bu ekonomik program başarılı olacak

Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) düzenlediği aktifliğe katılan Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım “Enflasyonla uğraş, öbür ekonomik meseleler ve özellikle güç fiyatlarındaki fecî artışlarla da uğraş edecek bir ekonomik programı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu ekonomik program başarılı olacak.” dedi.

Bakan Alım: Bu ekonomik program başarılı olacak
Akacan The Mall
06.12.2022 02:07
0
A+
A-

Bakan Alım: Bu ekonomik program başarılı olacak
Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) düzenlediği aktifliğe katılan Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım “Enflasyonla çaba, öteki ekonomik meseleler ve özellikle güç fiyatlarındaki fecî artışlarla da çaba edecek bir ekonomik programı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu ekonomik program başarılı olacak.” dedi.

Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) kuruluşunun 60’ıncı yıl dönümü nedeniyle aktiflik düzenledi. Programa Katılan Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, bir patron sendikasının 60 yıla adım atmasının kıymetini vurguladığı konuşmasında “Türkiye’nin her alanda yetişmiş dünya çapında rekabet edebilecek nitelikli insan gücü yoktu. Bugün çok şükür Türkiye’nin her alanda, dünyanın her yerinde üretim yapacak gücü vardır. Dünyanın her yerinde teknolojiye ve bilgiye ulaşabilecek kalitede emeğe sahiptir. Bugün Türkiye’nin gücü budur. Ben bu gücün en kıymetli ögelerinden birisinin de teşebbüsçü gücü olduğunu, Türkiye’nin sanayicilerinin, üreticilerinin, Türkiye müteşebbislerinin gücü olduğunu düşünüyorum. Hasebiyle TİSK yalnızca bir patron kuruluşu değil tıpkı vakitte bu üretim gücünü, üretim bilgisini ve deneyimini bir ortaya getiren bir örgüt. Bu bakımdan ben sizleri ve bu 60 yıllık uğraşın içerisinde bulunanları, buna katkı verenleri ve emeği geçenlerin hepsini kutluyorum. 60’ıncı yılınızı şimdiden tebrik ediyorum” tabirlerini kullandı.

“BİZ TÜRKLER, BURADA AYAKTA DURACAĞIZ”

Akacan The Mall

Bakan Alım, konuşmasında Türkiye’nin ortak geleceğinin kıymetli olduğunu tabir ederek “İş adamlarımızın Türkiye’nin ortak geleceğini kendileri için bir sorun bir dava etmesi çok değerli zira ortak geleceği onlar davet ettikleri vakit Türkiye personelleri de aydınları da ortak gelecekte buluşurlar. Türkiye’nin devleti de zati o ortak geleceği inşa etmek için uğraş vermektedir. Üzerinde yaşadığımız Anadolu toprakları sıkıntı bir coğrafyadır. Bin yıllık tarihine baktığımız vakit daha çok bizi görürüz lakin arkeolojiye müracaat ettiğiniz vakit yerin altında ismini sayamayacağımız adamlarla karşılaşırsınız. Bunun manası burada tarihî bir zafiyet olarak ayakta duramazsanız gideceğimiz yer orası, yerin altına gömerler. Onun için biz Türkler burada ayakta duracağız. Nasıl duracağız üretim gücümüzle duracağız. Her şeyden evvel devletimizin bağımsızlığıyla ayakta duracağız. Bu bağımsızlık bizim ortak yarınlarımızın da teminatıdır” halinde konuştu.

“BU EKONOMİK PROGRAM BAŞARILI OLACAK”

Bakan Alım, Türkiye’nin pandemiden en güçlü çıkan ülkelerden birisi olduğunu söyleyerek “Türkiye bütün ekonomik zorluklara karşın pandemiden en güçlü çıkan ülkelerden birisidir. 21 trilyon dolarlık Amerika’dan bahsetmiyoruz ya da her birisi 5 trilyon dolarlık Avrupa ülkelerinden değil, şimdi 1 trilyon doların eşiğinde olan Türkiye’den kelam ediyoruz. Enflasyonla uğraş, başka ekonomik sıkıntılar ve özellikle güç fiyatlarındaki dehşetli artışlarla da gayret edecek bir ekonomik programı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu ekonomik program başarılı olacak. Türkiye’nin klasikleşen on yılda bir krize girip, ondan sonra IMF’nin kapısını çalıp sıfırdan başlayıp ve onların sınırladığı çerçevede yatırım ya da üretim modelleri kurarak yürüdüğü devir kapanmıştır. Türkiye kendi maksatlarını kendisi koymuştur. O gayeler doğrultusunda yürüyecektir. Türkiye’nin olağan ki kaynakları sonludur ancak bu hudutlu kaynaklara karşın Türkiye dünyanın en süratli büyüyen üstelik büyümeye devam eden iki, üç ülkesinden biridir. Büyüme gücümüz devam ediyor. Elbette eleştirilecek şeyler var fakat Türkiye’nin ihracata dayalı büyüme modelinin içindeki üretim gücünün içindeki aksilikleri kaldıracak olan Türkiye’nin üreticileridir” ifadelini kullandı.

Programda konuşan TİSK İdare Şurası Lideri Özgür Burak Akkol, “Asgari fiyatın artık vergi alınmıyor 30 yılın 40 yılın hayali bu biliyorsunuz. Evvel sayın bakanımız sonra personel konfederasyonlarımız ve TİSK’in muazzam ortak şuuruyla bugün hayal gerçek oldu. Evvel çalışanlar sonra da işletmeler kazandı. Biliyorsunuz Avrupa’da yalnızca iki ülkede bir uygulama var bir tanesi de bizim ülkemiz. Bu süreçte emekçi konfederasyonumuz ile bir arada vergi indirilsin çalışana da dokunsun patrona dokunsun mutabakatı ve açıklaması bir dönüm noktasıdır. Burada geçmişi bilenler var, bu açıklamalar tarihi açıklamalardır. Buna imza atmış bir teşkilatın lider olmaktan da gurur duyuyorum” sözlerini kullandı.

“İŞÇİ PATRON AYRIMINI İSTEMİYORUZ”

Konuşmasında birlik ve beraberlik bahislerine değinen Akkol, “Devlet başka, çalışan farklı, patronlar farklı üzere bir yaklaşım vardı. Biz TİSK olarak bunu kabul etmiyoruz. Devlet de bizim, personel de bizim teşebbüsçü de bizim. Özetle personel patron ayrımını istemiyoruz ve reddediyoruz her fırsatta de reddetme devam edeceğiz. Yalnızca emekçi patron ayrımına değil, patron kuruluşlarını da ayıran, gereksiz rekabet ettiren, birlik beraberlik ruhunu uzaklaştıran yaklaşımlara da karşı olduğumuzu bu vesileyle tabir etmek istiyorum” halinde konuştu.

Konuşmaların akabinde Ortak Yarınlar Ödül Programı düzenlendi. Programa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜRK-İŞ Genel Lideri Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Lider Yardımcısı Osman Yıldız, Ankara Ticaret Odası Lideri Gürsel Baran ve davetliler katıldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.