SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Azerbaycan elçiliğine kalaşnikoflu baskın

Otomatik tüfekli bir saldırgan, İran’ın başşehri Tahran’da Azerbaycan Büyükelçiliği’ne saldırdı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev silahlı baskını ‘terör eylemi’ olarak niteledi.

Azerbaycan elçiliğine kalaşnikoflu baskın
Akacan The Mall
28.01.2023 07:33
0
A+
A-

Azerbaycan elçiliğine kalaşnikoflu baskın
Otomatik tüfekli bir saldırgan, İran’ın başşehri Tahran’da Azerbaycan Büyükelçiliği’ne saldırdı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev silahlı baskını ‘terör eylemi’ olarak niteledi.

Dün sabah saatlerinde kalaşnikof otomatik silahlı bir kişi, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne girerek ateş açtı. Açılan birinci ateş sonucu büyükelçiliğin güvenlik amiri hayatını kaybederken, öteki güvenlik vazifelisi saldırganla boğuşarak elinden silahı almaya çalıştı. O anlar bina içindeki kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. Bir kişinin öldüğü olayda, iki güvenlik çalışanı de yaralandı.

KİŞİSEL PROBLEM Mİ

Akacan The Mall

İki ülkeyi karşı karşıya getiren atak üzerine Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Rahimi’nin derhal misyondan alındığı belirtildi. İran basınına nazaran Rahimi’nin yerine Elburz eyaleti Emniyet Müdürü Abbas Ali Muhammediyan getirildi. Rahimi kovulmadan çabucak evvel yaptığı son açıklamada, saldırganın yakalandığı bilgisini vermişti. “Saldırgan iki küçük çocukla binaya giriyor. Birinci belirlemelere nazaran taarruz, ferdî problemler kaynaklı” diyen Rahimi, kimliği paylaşılmayan İranlı adamın, Azerbaycanlı bir bayanla evli olduğu bilgisini de verdi. İran Dışişleri Bakanlığı da “Ön soruşturmaya nazaran, cinayet şahsî saiklerle işlendi” açıklamasını yaptı.

YÜKSEK ÖNCELİKLİ SORUŞTURMA

Saldırıyı “şiddetle kınadıkları” kaydedilen İran Dışişleri’nin açıklamasında, “Siyasi ve güvenlik makamlarının özel talimatıyla bu akının boyutları ve saldırganın saiki yüksek öncelik ve hassasiyetle soruşturuluyor” sözleri yer aldı. Hususla ilgili ayrıyeten, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan ile İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi de bir kıymetlendirme toplantısı yaptı. Milyonlarca etnik Azeri’ye mesken sahipliği yapan İran, uzun müddettir Bakü’yü ayrılıkçı görüşleri kışkırtmakla suçluyor. İki ülke ortasındaki gerginliğe dikkat çeken Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, son vakitlerde İran medyasında Azerbaycan tersi bir kampanya yürütüldüğünü ve bunun “saldırıyı teşvik ettiğini” savundu.

BAKÜ’DEN ELÇİLİĞİ KAPATMA KARARI

Tahran’da bir kişinin öldüğü, iki kişinin de yaralandığı silahlı atak sonrası Bakü idaresi, İran Büyükelçiliği’ni boşaltma kararı aldı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran Büyükelçiliği işçisi ve ailelerinin güvenlik sebebiyle tahliye edildiği bilgisini verdi. Bakanlık açıklamasında ayrıyeten, “İran, Viyana Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüğü gereği elçiliğin ve çalışanlarının güvenliğini sağlamak zorundaydı” denildi.

ALİYEV, ‘TERÖR’ DEDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirdi. “Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez” diyen Aliyev Twitter hesabından paylaştığı iletide, “Büyükelçiliğimize yapılan terör hareketini şiddetle kınıyorum. Büyükelçilik ve elçilik çalışanlarını korurken, şehit olan Üsteğmen Orhan Asgerov’un ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu terör aksiyonunun bir an evvel soruşturulmasını ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz” sözlerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN TAZİYE TELEFONU

ürk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Geçmişte emsal taarruzlara maruz kalmış olan Türkiye, Azerbaycan halkının acısını derinden paylaşmaktadır” denildi. “Kardeş Azerbaycan asla yalnız değildir” iletisi vurgulanan metinde, “Bu alçak taarruzun sorumlularının derhal bulunarak adalete teslim edilmeleri ve tekrarının yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınması büyük ehemmiyet taşımaktadır” sözleri yer aldı. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter’dan, “Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı lanetliyorum… Azerbaycan hiçbir vakit yalnız değildir” bildirisini paylaştı. Çavuşoğlu ayrıyeten, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov’la bir telefon görüşmesi de yaptı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.