SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Avusturya’nın bayan başkanlar sahnesinde bir birinci

Minerva, Roma mitolojisinde hikmet, akıl, savaş, sanat, okul ve ticaret tanrıçası.

Avusturya’nın bayan başkanlar sahnesinde bir birinci
Akacan The Mall
31.03.2023 07:53
0
A+
A-

Avusturya’nın bayan önderler sahnesinde bir ilk
Minerva, Roma mitolojisinde hikmet, akıl, savaş, sanat, okul ve ticaret tanrıçası.

Avusturya’nın bayan başkanları buluşturan iktisat yayını SHEconomy, yılın en güzellerine bu unvanı veriyor. Minerva mükafatları, Almanya ve Avusturya’da yayınlanan mecmuanın okuyucuları kadar ülkedeki bayan bakanlar hatta fist lady, CEO’lar, sanatkarlar ve girişimcilerin desteklediği ardında durduğu bir platform.

Bugüne kadar 18 bayana verilen bu ödül için ülkedeki bayan başkanlar ortasında kıyasıya bir rekabet var. Zira bayanın iş dünyasında, hele de başkanlar ortasında görünür kılınması Avusturya için de çabanın bir kesimi.

Akacan The Mall

AVRUPA’DA 10’UNCU SIRADA

Avusturya, Avrupa Cinsiyet Eşitliği Raporu’nda 68 skorla, 10’uncu sırada yer alan bir ülke. Sekiz milyon nüfusu var, bayan istihdamı oranı ise yüzde 55.51. İdare heyetinde bayan oranında yüzde 34.6 ile epey yeterli bir sıralamaya sahip. Avrupa’da idare konseyinde bayan ortalaması yüzde 27.30 (Türkiye’de orta ve üst seviye bayan yönetici oranı yüzde 20.7- 2021). Avusturya cinsiyet eşitliğindeki muvaffakiyetini yayıncılığa da taşımayı başarmış. Bayanların her alanda başarılarına dikkat çekmek için SHEconomy’ye büyük dayanak var. En büyük destekçilerinden biri de Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’in eşi Kati Nehammer. Kati Nehammer, ülkenin tanınmış moda tasarımcılarından Atıl Kutoğlu imzalı elbisesiyle geçtiğimiz hafta Minerva ödül merasiminde sahneye çıktı. Mükafatın birinci defa bir Türk bayanına verildiğini duyurdu. “Yaşam Uzunluğu Muvaffakiyet Mükafatı, İstanbul’dan Vista Turizm ve Seyahat İdare Şurası Lideri, tıpkı vakitte Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Lideri Dilek Sabancı’ya verildi” dedi.

Viyana Radyo Kültürevi’ndeki merasimde Dilek Sabancı’nın mükafatı için Avusturya’nın eski iktisat bakanı, Gençlik, Aile ve Bayan İşlerinden Sorumlu Bakan Maria Rauch-Kallat da bir konuşma yaptı.

Sabancı aslında bu mükafatı ülke dışından alan birinci bayan. Sahneye çıktığında hayli heyecanlıydı. Lise yıllarından bu yana arkadaşı olan Türk modacı Atıl Kutoğlu da sahnede elini tutuyordu. Dilek Sabancı konuşmasında ailesinden aldığı “topluma karşı sorumluluk” şuuruna dikkat çekti: “Bu mükafatla yalnızca benim değil, babam Sakıp Sabancı’nın, babaannem Sadıka Sabancı’nın ve dedem Hacı Ömer Sabancı’nın hayırseverlik konusundaki emekleri de onurlandırılıyor. Onlar bana çok güzel birer örnek oldular ve topluma karşı bir sorumluluğumuzun olduğunu öğrettiler. Sayısız program ve teşebbüslerimizle bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bilhassa daha fazla eğitim alanı sağlamak, hem bayanlar hem de çocuklar için daha uygun bir gelecek yaratma çabası benim en çok üzerinde çalıştığım alanlar.”

‘BABAM BENİ İZLİYOR’

Babası merhum iş insanı Sakıp Sabancı’nın vefatının akabinde onun vazifesini devralmak ve hakkıyla yerine getirmek için çok çalıştığını söyleyen Sabancı, salondakileri duygulandıran sözlerle konuşmasını tamamladı: “Elimden gelenin en düzgününü yapmaya, ona ve aileme layık olmaya çalışıyorum. Babam onun için değerli olan şeyleri üç sefer tekrar ederdi. Hiç kuşkum yok ki şu anda bulunduğu yerden beni izliyor ve ‘Bravo, Bravo, Bravo, benim hoş kızım’ diyor. Bu benim için çok şey tabir ediyor. Ailem ve ülkemdeki bayanlar ismine bu mükafatı almaktan büyük bir memnunluk duyuyorum.”

‘ENGELLİ DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

– 25 yaşındayken Vista Turizm ve Seyahat AŞ’yi kuran Dilek Sabancı, daha çok toplumsal sorumluluk, hayırseverlik çalışmalarıyla öne çıkıyor. Türkiye Spastik Çocuklar Derneği’nin Lideri olan Sabancı, öteki yandan da Türkiye Özel Sportmenler Derneği’nin (TÖSSED) (Özel Olimpiyatlar Türkiye) Onursal Lideri.

Dilek Sabancı’nın davetlisi olarak Viyana’da Minerva ödül merasimini izledik. Konuşmasında da dikkat çektiği 6 Şubat sarsıntılarından sonra yapılacak çok şey olduğunu söyledi. “Yaralanan, engelli olarak ömrüne devam etmek zorunda kalan çok sayıda depremzede var. Onların tedavileri, rehabilitasyonları için çalışma başlattık. Bu süreci sahiplendik” diyen Sabancı’nın planı tüm engellilerin hayatını kolaylaştıracak tahlilleri çoğaltmak.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.